September

1 – Historische vloot bezoekt Wereldhavendagen Rotterdam
Een vloot van negen historische Maassluise schepen vertrekt vandaag naar Rotterdam voor deelname aan de Wereldhavendagen daar.

5 – Afronding renovatie spoorbruggen Hoekse Lijn
Hollandia Services heeft de renovatie van de beweegbare bruggen (Vlaardingen Centrum en Maassluis Centrum) op de Hoekse Lijn afgerond. Het project bestond uit renovatiewerkzaamheden van de bewegingswerken en het realiseren van de geleideconstructies voor de bovenleidingen.

6 – Woonboot in Maassluis deels gezonken
Een woonboot aan de Groen van Prinstererkade is in de vroege ochtend door onbekende oorzaak gedeeltelijk in het water verdwenen. De bewoonster is veilig aan wal gebracht door een politieagent.

7 – Wethouder Arnold Keijzer opent Taalcafé Maassluis
Vanmiddag opende wethouder Arnold Keijzer het Taalcafé Maassluis in de Bibliotheek. Het is een plek om andere mensen te ontmoeten en tegelijk ook het spreken in de Nederlandse taal te oefenen.

7 – Maassluis plaatst mobiele camera in centrum
De gemeente heeft woensdag een mobiele camera geplaatst op het Bloemhof, in het centrum van de stad. De camera staat er in verband met overlast van het uitgaanspubliek in de binnenstad.

8 – Kinderen bezichtigen monumenten in Maassluis
In Maassluis wordt speciaal voor kinderen vandaag een zogeheten Kindermonumentendag georganiseerd. Burgemeester Edo Haan opent de dag, geheel in ouderwetse kledij.

9 – Natte start voor een verder goed verlopen Open Monumentendag
De Open Monumentendag 2017 begon vandaag nat met een heftige onweersbui. Daarna klaarde het op en werd het weer allengs beter. Ruim twintig monumenten konden worden bezocht.

9 – Maassluizer komt met boek over bastaardzoon van Willem van Oranje
Adri van Vliet presenteert vandaag zijn boek Bastaard van Oranje: Justinus van Nassau: Admiraal, diplomaat en gouverneur (1559-1631). De chef-staf van de Nederlandse Defensie Academie, kolonel E.T. Linssen, krijgt het eerste exemplaar in het kasteel van Breda uitgereikt.

10 – Politie rukt uit voor spin
Een bewoner van het Lepelaarplantsoen heeft vandaag de politie gebeld omdat hij dacht een zeer giftige spin te zien in de schuur. De politie is op de melding afgegaan maar het is niet duidelijk of de spin daadwerkelijk giftig is geweest.

9 – Extra feestelijke functioneringssluiting Maeslantkering
De zogeheten functioneringssluiting – die goed is verlopen – van de Maeslantkering is vandaag extra feestelijk, omdat het bouwwerk dat ongeveer 2 miljoen mensen tegen het water moet beschermen, 20 jaar bestaat.

11 – Waterschap pompt 20 miljard liter water weg
De regio Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland heeft afgelopen weekend met de overvloedige regenval droge voeten kunnen houden. Het Hoogheemraadschap van Delfland pompte dit weekend 20 miljard liter water weg.

13 – Nieuwe jeugdambassadeurs met eigen visitekaartjes aan de slag
Negentien jeugdambassadeurs zijn vandaag door burgemeester Haan in de raadszaal beëdigd. De Raad van de Jeugdambassadeurs is zes jaar actief. Elke drie weken komen de jeugdambassadeurs in het stadhuis bijeen om hen mee te laten denken en praten over zaken die hen aangaan.

13 – Vallende bomen in Maassluis
De septemberstorm storm eist ook in Maassluis zijn tol. Zowel aan de Dr. Albert Schweitzerdreef als de Stellingmolen zijn woensdagochtend bomen omgevallen. De Stellingmolen is daardoor deels afgesloten voor het verkeer.

15 – Boetes voor wildplassers.
De politie heeft vannacht in het stadshart van Maassluis een aantal personen bekeurd wegens ‘wildplassen’. De overtreders gingen op de bon voor 149 euro per persoon.

16 – Orgeltranscriptieconcours gewonnen door Matthijs Visscher
Het eerste transcriptieconcours voor orgel in de Immanuëlkerk te Maassluis is vandaag gewonnen door Matthijs Visscher. Kees Alblas ontving de tweede prijs, de derde prijs was voor Adrie van Manen.

16 – Waterwegpop 2017 geslaagd
Pal aan het water op het nieuwe evenemententerrein aan de Noordzee werd dit weekend een geslaagd Waterwegpop Festival gehouden.

20 – Wethouder Keijzer opent Aldi Maassluis
Wethouder Arnold Keijzer heeft vanochtend de nieuwe Aldi winkel in winkelcentrum de Koningshoek in Maassluis geopend.

21 – Historische Avond van de Historische Vereniging Maassluis
De Historische Avond van de Historische Vereniging Maassluis wordt dit keer verzorgd door de Stichting Sleepboothaven Maassluis en is er aandacht voor het laatste nieuws van het Sleepvaartmuseum.

24 – Dag van Sport en Bewegen
Het stadshart staat vanmiddag in het teken van De Dag van Sport en Bewegen. De dag die voor de 18e keer wordt gehouden begint en eindigt met muziek. Op en rond de Vlieten worden survivalactiviteiten gehouden, de Havenloop staat centraal.

24 – Brand in appartement Lavendelstraat
Een appartement in de flat aan de Lavendelstraat heeft vanmiddag brandschade opgelopen door een brand in de keuken. Hulpdiensten hebben een vogel bevrijd uit de woning. Er is niemand gewond geraakt, de brand was in korte tijd geblust.

25 – Week van de Ontmoeting
Tijdens de ‘Week van ontmoeting’ die vandaag begint bieden tal van maatschappelijke organisaties in Maassluis activiteiten om bewoners met elkaar in contact brengen.

26 – Fortegrachtbrug open voor start restauratie Sluis
De Fortegrachtbrug is vandaag als test met succes geopend. De brug moet open kunnen zodat een boot kan draaien voor de feestelijke start van de restauratie van de Monstersche Sluis.

28 – Startschot gegeven voor herstel Monstersche Sluis
Onder grote belangstelling is vanmiddag door Professor Jan Stuip het startschot gegeven voor de werkzaamheden aan de Monstersche Sluis. Tot en met juni volgend jaar worden enkele onderdelen zoals de sluisdeuren van de sluis vernieuwd of vervangen.

29 – Rien Luijten, erelid van de HVM overleden
Rien Luiten, Erelid van de Historische Vereniging Maassluis is vandaag overleden. Hij was ruim 31 jaar – en tot op deze dag – een actief en betrokken lid van deze vereniging.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari