Maart

4 – Cellist wint Maassluise Muziekweek
De Maassluise Muziekweek is gewonnen door de 12-jarige cellist Thomas Prechal. Volgens de jury was zijn optreden ‘heel muzikaal, een belofte voor de toekomst’.

7 – Hennepkwekerij ontmanteld in de Zeemandreef
Handhaving Maassluis heeft vandaag een hennepkwekerij in opbouw ontmanteld. Deze bevond zich in de Zeemandreef en is ontmanteld omdat het zorgt voor een gevaarlijke situatie.

9 – Eerste muurtje gemetseld voor nieuwbouw Koningshoek
Vandaag werd door wethouder A. Keijzer en eigenaar H. Vermeeren van Wereldhave op de plaats van het voormalige postkantoor het eerste muurtje gemetseld voor de nieuwbouw van winkelcentrum Koningshoek.

10 – Mijnenjager in buitenhaven
Vandaag is de mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen te zien in de buitenhaven van Maassluis. Daarna zal de mijnenjager aanmeren langs de Maasboulevard in Vlaardingen.

10 Maassluise geloofsgemeenschappen publiceren manifest
Verschillende geloofsgemeenschappen hebben met elkaar een manifest opgesteld om de verbinding te zoeken. Het Maassluizer Manifest is geschreven door een grote groep dominees en bestuurders van moskeeën in de stad.

13 – Lely verkoopt onderdeel en gaat inkrimpen
Lely Industries gaat het personeelbestand inkrimpen en zich richten op de ontwikkeling van robotica en andere innovaties in de melkveehouderij. Een onderdeel dat zich bezighoudt met graslandproducten wordt daarom verkocht.

14 – Mogelijk windturbine in Maassluis
De gemeente Maassluis slaat de handen ineen met de gemeente Vlaardingen als het gaat om het vraagstuk windenergie. De gemeenten willen het Vlaardingse Oeverbos en het Maassluise De Dijk in dit vraagstuk als één gebied benaderen.

8 – Prachtig of lichtvervuiling? De Groote Kerk ‘straalt’ als nooit tevoren
De toren van de Groote Kerk is in de avonduren niet alleen van onderen verlicht, er komt sinds deze week ook licht uit de toren. Veel inwoners is het opgevallen, de meningen erover zijn nogal verdeeld.

15 – Extra hokjes in stembureaus
De gemeente heeft wegens de verkiezingsdrukte extra hokjes moeten plaatsen. Op de stembureaus Stadhuis en Stroomopwaarts (Industrieweg) werd een stemhokje bijgeplaatst om te voorkomen dat mensen te lang moesten wachten.

16 – Uitslag Tweede Kamerverkiezingen van 2017
Er is het meest gestemd op de VVD in Maassluis voor de Tweede Kamerverkiezingen. De opkomst was op 82 procent, tegenover 74,5 procent in 2012. De PVV werd tweede gevolgd door het CDA.

16 – Nachtelijke brand op Markt
Vannacht omstreeks 03:00 uur was er brand in Surinaamse Roti Tropical op de Markt. Een enorme rookontwikkeling, veel van omliggende en naast gelegen woningen werden ontruimd.

17 – Maassluis herdenkt bombardement WOII
Vandaag wordt bij het monument op het Kerkplein het bombardement op de stad in de Tweede Wereldoorlog herdacht. Burgemeester Haan begint de herdenking met een toespraak. Daarna worden kransen gelegd door de gemeente en leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum.

21 – Opening watertappunt op de Markt
Op de markt wordt vandaag een watertappunt geopend. Wethouder Kees Pleijsier opent samen met de Maassluise jeugdambassadeurs en kinderen van BSO TinTin het eerste watertappunt op de Markt.

21 – Brandweer zoekt vrijwilligers
De brandweer is hard op zoek naar vrijwilligers om onder meer branden te bestrijden in de stad. De vrijwilligers krijgen eenzelfde opleiding als de beroepsbrandweer, alleen heb je als vrijwilliger geen dagtaak aan het brandweerwerk.

17 – Schietincident in de stad
Voor een schietincident op het Mackayplein zijn vijf jongens aangehouden vanwege een vechtpartij die van vrijdag- op zaterdagnacht rond 03.00 uur ontstond in discotheek Notre Dame waarbij werd geschoten.

24 – Kademuur langs Wip moet volledig vervangen worden
De gemeente heeft besloten om de Wip en de Markt vanwege veiligheidsmaatregelen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Uit de antwoorden van het college blijkt dat de kademuur langs De Wip volledig vervangen moet worden.

24 – Politie haalt in Maassluis eigen eis niet
De politie streeft er naar om in 90 procent van de meldingen binnen 15 minuten aanwezig te zijn. Uit de gepubliceerde cijfers blijkt dat aan die eis in Maassluis in 2016 niet werd voldaan Het ging in Maassluis om 83 procent.

25 – Historische Scheepswerf toch niet haalbaar
Uitgebreid onderzoek maakt duidelijk dat er geen plaats is voor de historische scheepswerf Zorg en Vlijt bij het Schanseiland in Maassluis. De komst van de scheepswerf werd vorige maand afgeblazen omdat deze teveel geluidtechnische problemen zou opleveren.

25 – Pelgrimstocht Maassluis
Drie geloofsgemeenschappen in Maassluis hebben voor vandaag een pelgrimstocht georganiseerd. Tijdens de tocht wordt er in de geloofsgemeenschappen verteld over de vastentradities in de Katholieke en de Protestantse kerk en in de Turkse gemeenschap.

26 – Museumtreinen tussen Rotterdam en Hoek van Holland
Bij gelegenheid van het beëindigen van de Hoekse Lijn kan iedereen vandaag mee met een van de museumtreinen tussen de stations van Hoek van Holland en Rotterdam Centraal Station.

28 – Opnieuw stankoverlast in Maassluis
Vandaag kreeg de meldkamer van milieudienst DCMR meerdere klachten binnen over een olieachtige geur. Uit onderzoek bleek dat Vopak Europoort verantwoordelijk is voor de stankklachten.

28 – Raad Maassluis akkoord met overdracht Monstersche Sluis
De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het college van B&W om het eigendom van de sluis over te dragen aan de stichting Monstersche Sluis en daarbij ook 200.000 euro toe te kennen voor de opening en het onderhoud van de sluis.

29 – Roeken blijken zeldzamer dan gedacht
Aan de Sportlaan bij zwembad Dol-fijn en omgeving zijn zeker 100 nesten van roeken geteld. Deze beschermde vogels zorgen ervoor dat de (slechte) bomen daar vooralsnog niet gekapt kunnen worden.

30 – Brugklas Reviuslyceum Maassluis ontmoet Koningin Máxima
De brugklas van het Lentiz Reviuslyceum ontmoet vandaag Koningin Máxima bij de Nederlandse Bank tijdens een event in het kader van de Week van het Geld. De klas is uitgenodigd omdat twee klasgenoten correspondent zijn van deelnemende Aflatoun-partner, StartUp4kids uit Vlaardingen.

31 – Vijftig statushouders tekenen participatieverklaring
Vijftig statushouders afkomstig uit onder andere Syrië en Eritrea hebben vandaag onder toeziend oog van burgemeester Haan de participatieverklaring getekend, een onderdeel van de inburgering.

31 – Toegang tot Wilgenrijk: Asfaltering toegangsbrug gereed
Vanmiddag zijn de asfalteringswerkzaamheden afgerond die nodig waren om de nieuw aangelegde brug te laten aansluiten op het niveau van de weg waarmee de nieuwe toegang tot Wilgenrijk is gerealiseerd.

31 – Einde van de Hoekse Lijn
NS en ProRail nemen vannacht afscheid van de spoorlijn de Hoekse Lijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland. De laatste trein zal die nacht naar Hoek van Holland Haven rijden. Daarna wordt het spoor buiten dienst gesteld voor de ombouw van de spoorlijn voor metrovervoer en de verbouwing van de stations.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari