November

1 – Oprichting Landschapsfonds Hof van Delfland
Op dinsdag 31 oktober 2017 heeft de oprichting van het Landschapsfonds Hof van Delfland plaatsgevonden. Dit fonds is opgericht door de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp.

2 – Nieuw rampenplan Hoogwater Maassluis
Het gemeentebestuur heeft een nieuw actieplan Hoogwater vastgesteld. Het nieuwe plan richt zich op de situatie in het buitendijkse gebied, het havengebied achter de keersluis (binnenhaven). In geval van een dreigend hoogwater zal de gemeente een aantal taken vervullen uit het actieplan.

2 – Stankklachten van mestgeur uit Maassluis
De DCMR ontvangt sinds vanochtend klachten over een mest-/rioolgeur en is ter plaatse voor onderzoek naar de bron van de geuroverlast. De oorzaak blijkt een rioolspuitwagen, de werkzaamheden zijn rond 10 uur zijn gestopt.

4 – Publicatie Museum over de veelzijdige kunstenaar C.W. Smith
‘Een charmant boekje over een bekwaam schilder en een betrokken Sluizer.’ Met die woorden overhandigde Victor Knippenberg vandaag namens het Museum Maassluis de nieuwste publicatie aan burgemeester Edo Haan.

5 – Vuurwapengevaarlijke verdachten aangehouden
Afgelopen zondag heeft de politie aan het Dennendal een arrestatie verricht via de Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV). Dit is een procedure die door de politie wordt ingezet als zij te maken krijgt met een persoon of personen die vuurwapengevaarlijk (kunnen) zijn.

6 – Schip van het Jaar 2017 komt uit Maassluis
De Seagull-301, ontworpen en gebouwd door scheepsbouwer De Haas en Ginton Naval Architects uit Haarlem, is vandaag uitgeroepen tot Schip van het Jaar 2017. Dat gebeurde tijdens het Maritime Awards Gala van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied.

7 – Geldkistje op bodem van Monstersche Sluis
Tijdens schoonmaakwerkzaamheden is op de bodem van de Monstersche Sluis een geldkistje gevonden met daarin nog muntstukken uit het gulden tijdperk. De bodem van de sluis werd afgelopen week met een soort ‘stofzuiger’ schoongeveegd.

8 – Dode jubileumboom Maassluis stilletjes vervangen
De boom die de gemeente Maassluis eind 2014 heeft laten plaatsen ter herinnering aan de festiviteiten ter ere van het 400-jarige bestaan van de gemeente is vandaag vervangen door een nieuwe boom.

8 – Burgemeester trapt Week van Respect af
Burgemeester Haan opende vandaag op basisschool De Dijck de Week van Respect en verzorgde een gastcollege. Via interactieve lesprogramma’s en gastlessen worden jongeren tijdens de Week van Respect zelf bewust hoe een tolerante en respectvolle samenleving eruit ziet.

8 – Aanplant bomen vanwege werkzaamheden Blankenburgtunnel (Maasdeltatunnel)
Vandaag werden de eerste twee bijzondere soorten bomen in het park bij het gemeentehuis geplant door wethouder Pleijsier en Rijkswaterstaatdirecteur Zeeman. Maassluis krijgt van Rijkswaterstaat 375 bomen als compensatie voor de gekapte bomen in het gebied waar archeologisch onderzoek is gedaan voor de komst van de Blankenburgtunnel.

8 – Drinkwater in Zuidbuurt besmet met E. coli bacterie
Het waterbedrijf Evides heeft vandaag bevestigd dat er ook in Maassluis sprake is van een E. coli besmetting in het drinkwater. Het betreft een zeer beperkt gebied, namelijk de Zuidbuurt. Dit omvat 20 adressen, waarvan de gebruikers persoonlijk door Evides op de hoogte zijn gesteld.

8 – Begroting Maassluis 2018-2021 unaniem aangenomen
De begroting van de gemeente is vanavond unaniem door de gemeenteraad aangenomen, weliswaar met enkele aanvullingen. In totaal werden 25 moties ingediend, waarvan er 22 zijn aangenomen.

9 – Netwerkcafé ‘Vrijwilligers maken de organisatie’
In het stadhuis van Maassluis aan Koningshoek was vanavond een netwerkcafé met het thema ‘Vrijwilligers maken de organisatie’. Deelnemers konden deze avond 1 of 2 workshops volgen.

10 – Kinderen brengen burgemeester Haan ontbijt
Kinderen van OKC De Westhoek brachten vanochtend een ontbijt bij burgemeester Haan in het stadhuis. In de Burgerzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt.

11 – Overhandiging schilderij interieur Groote Kerk
Onlangs heeft Museum Maassluis een schilderij met een fraai beeld van het 18e-eeuwse interieur van de Groote Kerk verworven. Op zaterdag werd om 11.00 uur het schilderij officieel door de Govert van Wijnstichting overgedragen aan de voorzitter van het museum Hans Ploeg.

11 – Presentatie van boek Constand Wasssink
Het boek ‘De republiek wordt uitgeroepen’ van Maassluise schrijver Constand Wassink werd vandaag gepresenteerd in Boekhandel Het Keizerrijk.

14 – Drinkwater Zuidbuurt Maassluis weer veilig en betrouwbaar
De bewoners aan de Zuidbuurt kunnen het kraanwater weer direct drinken. Koken is niet meer nodig. Diverse metingen tonen aan dat de E.Coli-bacterie niet meer aanwezig is en dat de chloordosering heeft gewerkt. De chloorsmaak en -geur verdwijnen nog verder in de loop van deze week.

15 – Politie vindt honderden lachgaspatronen
De politie in Maassluis heeft ruim tweehonderd lachgas patronen ‘gevonden’. De patronen lagen op een parkeerplaats aan de Prinses Beatrixlaan. Daar werden ze gisteravond aangetroffen. De politie onderzoek de herkomst van de patronen.

16 – Historische avond: De Canon van Maassluis
De Canon van Maassluis is vandaag officieel gelanceerd door burgemeester Haan tijdens de Historische Avond van de Historische Vereniging Maassluis. Vrijwilligers van deze vereniging hebben er jarenlang aan gewerkt en presenteren op deze avond het resultaat.

18 – Jubileumconcert 95 jarige Maassluise Harmonie
De in 1922 opgerichte muziekvereniging De Maassluise Harmonie bestaat dit jaar 95 jaar. Dit heeft de vereniging onder andere gevierd met een jubileumreis naar Zeeuws Vlaanderen, en zal dit tijdens het concert vandaag vooral muzikaal gaan vieren.

17 – Indringers vluchten na worsteling met echtgenote wethouder
Bij de Maassluise wethouder Sjef Evers zijn vanavond twee mannen de woning binnengedrongen. Zijn echtgenote kwam in een worsteling met de mannen en raakte daarbij lichtgewond. De overvallers zijn het huis uit gevlucht, toen bleek dat de wethouder ook thuis was.

17 – Koninklijke onderscheiding voor C.G. Brugman
Vandaag ontving de heer C.G. Brugman een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Arnold Keijzer. De heer Brugman is vanaf 1979 betrokken als vrijwilliger bij de Maassluise Basketball Vereniging (MBV) The Green Eagles.

17 – Bokaal der Gemeente voor jubilerend Green Eagles
Locoburgemeester Kees Pleijsier reikte vanavond de Bokaal der Gemeente uit aan de Maassluise Basketball Vereniging ‘The Green Eagles’. Deze bokaal wordt uitgereikt aan niet-natuurlijke personen die zich verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de stad.

18 – Sinterklaas in Maassluis aangekomen
Vandaag arriveert Sint Nicolaas en zijn Pieten weer in Maassluis waar zij aan de Stadhuiskade worden toegezongen door kinderkoor Wonderwijs. Als de stoomboot is afgemeerd heet burgemeester Haan, Sint Nicolaas en de Pieten welkom in Maassluis.

20 – GasUnie verwijdert oude transportleidingen voor tunnel
De GasUnie start vandaag met het verwijderen van oude gastransportleidingen in de omgeving van de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen. De werkzaamheden hebben te maken met de aanleg van de Blankenburgverbinding en duren tot juni 2018.

22 – Burgemeester Haan baalt van onaangekondigde politieactie
Burgemeester Haan, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, baalt ervan dat hij niet vooraf op de hoogte werd gesteld van een politieactie. Vrijwilligers van de politie gingen langs woningen om te inventariseren of ze over een camera beschikken.

22 – Leerlingen Het Balkon planten bomen op natuurspeelplaats Avonturis
Leerlingen van groep 6/7 van IKC Het Balkon en vrijwilligers hebben vandaag op natuurspeelplaats Avonturis bomen geplant. Vanwege ouderdom van de bestaande beplanting en door de speeldruk van de kinderen is de nieuwe aanplant noodzakelijk.

22 – VVD viert 55-jarig jubileum
VVD Maassluis viert vandaag het 55-jarig jubileum van de partij. Daarmee wordt feestelijk stilgestaan bij het feit dat de afdeling sinds 17 november 1962 op eigen benen staat. Toen gingen zowel Maassluis als Maasland zelfstandig verder, nadat zij gezamenlijk in 1955 de afdeling VVD Maasland/Maassluis hadden opgericht.

23 – Station Maassluis -West klaar voor cameratoezicht
Het cameratoezicht bij de nieuwe stations in Maassluis vordert. De opdracht voor het leggen van de mantelbuizen bij station West is gegeven. En bij het nieuwe station Steendijkpolder zijn ze inmiddels al aangelegd.

27 – Wereldkampioen bowlen komt uit Maassluis
Xander van Mazijk uit Maassluis mag zich wereldkampioen bowlen noemen. In de finale van Las Vegas versloeg hij Wu Hao Min uit Taiwan. Van Mazijk is de eerste Nederlander die ooit het WK bowlen heeft gewonnen.

28 – Kentekenregistratie Rijksweg A20 Maassluis -Vlaardingen
Rijkswaterstaat voert vandaag op vijf rijkswegen in Zuid-Holland een onderzoek uit naar weggebruik via kentekenregistratie. Rijkswaterstaat wil hiermee een beeld krijgen van de herkomst en bestemming van de personenauto’s en het vrachtverkeer op de rijkswegen in Zuid-Holland.

29 – Opening groene schoolplein IKC Startpunt
Vandaag is het groene schoolplein van de IKC Startpunt Maassluis feestelijk ingewijd. De openingshandeling van het plein werd verricht met het doorknippen van een door de kinderen gemaakt ‘lint’ met een gouden snoeischaar, gevolgd door een toespraak van wethouder Arnold Keijzer.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari