Juli

1 – Dag voor de Veteranen
Maassluis is de thuishaven voor bijna tweehonderd veteranen. Het gemeentebestuur is trots op de inzet die zij hebben getoond en heeft voor vandaag in theater Koningshof de Veteranendag Maassluis georganiseerd..

1 – Leendert Verduijn laatste winnaar Govert van Wijn Orgelconcours
Leendert Verduijn uit Bodegraven heeft vandaag in de Groote Kerk in Maassluis de 25e en laatste editie van het Govert van Wijn Orgelconcours op zijn naam geschreven.

3 – Maassluis opnieuw in de stank
Sinds vanmorgen klagen mensen bij de DCMR meldkamer in Schiedam over een lucht die naar olie, benzine en gas ruikt. De stank komt van het industriegebied Europoort-Oost.

4 – Voorontwerpbestemmingsplan Dirkzwagerstraat
Het College van B en W heeft ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan Dirkzwagerstraat. Het plan maakt de bouw mogelijk van woningen op het voormalige Pot-palletterrein gelegen in de Kapelpolder.

5 – Erespeld voor Mevrouw T.J. van Doornik
Mevrouw T.J. van Doornik heeft zich gedurende vele jaren, ingezet als vrijwilliger en daarmee een belangrijke bijdrage aan de stad geleverd. Het gemeentebestuur heeft hierom besloten om haar de gemeentelijke onderscheiding, de Erespeld der Gemeente toe te kennen.

6 – Informatiepalen bij misschien wel ‘langste gedicht van Nederland’
Vandaag werden er twee informatiepalen geplaatst bij de borden langs de Willem-Alexander Boulevard die daar in 2014 werden neergezet waarop steeds één gedichtregel van de Maassluise dichter Henriette Faas. Samen vormen ze een beeldgedicht waarvan de eerste letters het woord ‘MAASSLUIS’ vormen.

6 – Lijndraaiersbrug eindelijk zelfstandig open
De Lijndraaiersbrug in het centrum van Maassluis is vanmiddag (opnieuw) officieel in gebruik genomen. Waar de brug jarenlang met een kraan moest worden geopend als er boten onder de brug door moesten, kan dit nu met een druk op de kop. Dat komt omdat er een motor in is gezet.

7 – Vertraging Hoekse Lijn
De ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding heeft zeker vijf maanden vertraging opgelopen, waardoor de geplande startdatum van september 2017 niet wordt gehaald. Het is nu de bedoeling dat de eerste metrotoestellen in februari passagiers vervoeren tussen Hoek van Holland en Rotterdam.

8 – Zwembad Dol-fijn dicht vanwege groot onderhoud
Vanaf vandaag gaat zwembad Dol-fijn in Maassluis vanwege groot onderhoud dicht. De sluiting duurt tot en met 30 juli. Het zwembad kan dan werken aan een nieuwe interactieve glijbaan, een nieuw luchtbehandelingsysteem en een nieuwe uitstraling van het recreatiebad.

12 Overlast: schoolplein ’s nachts gesloten
Het plein van CBS het Spectrum in Maassluis is sinds deze week ’s avonds en ‘s nachts verboden terrein. Tussen 21.00 uur en 07.00 is het niet langer toegestaan om te verblijven op het schoolplein aan de Fenacoliuslaan. De maatregel is het gevolg van herhaaldelijke overlast.

14 – Cruiseschepen passeren Maassluis
Dit weekend verschijnen er diverse cruiseschepen op het Scheur. Vandaag is het de beurt aan de gebruikelijke AIDAprima. Zaterdag volgt de MS Rotterdam en zondag Queen Elizabeth.

15 – Budget voor restauratie Monstersche sluis rond
Het benodigde geld voor de restauratie en de heropening van de Monstersche Sluis in Maassluis is binnen. Het Fonds Vlaardingen Schiedam en omstreken heeft 119.000 euro toegekend. Daarmee kan er nu officieel eind september worden gestart met de werkzaamheden aan de sluis.

21 – Mobiele camera geplaatst bij het Spectrum
De gemeente heeft besloten tijdelijk een mobiele camera te plaatsen op het schoolplein van basisschool het Spectrum. Dit is omdat er veel overlast is van jeugd. De beelden kunnen allemaal worden uitgekeken door de gemeente en politie.

26 – Maassluis behoudt buitenpoli
Maassluis behoudt de buitenpoli. Dat heeft de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland besloten. Wel gaat het ziekenhuis op zoek naar een andere plek, aangezien het huidige onderkomen in zorgcentrum de Vloot niet meer voldoet. Zij doet dit het liefst samen met de huisartsenposten.

28 – Twee berovingen op één dag in Maassluis
In Maassluis zijn op twee verschillende momenten personen beroofd. De eerste beroving was op de Weverskade, in de buurt van het Sparrendal. Beroving twee was opnieuw bij het Sparrendal.

29 – Bebouwde kom van Maasluis is niet erg groen
Volgens onderzoek van de Wageningen Universiteit is het Westland de minst groene gemeente van Nederland. Het gaat om groen binnen de bebouwde kom. Ook Maassluis heeft volgens het onderzoek niet veel planten en bomen, maar is tegelijkertijd wel een stuk groener dan Westland.

29 – Affakkelen bij Shell goed zichtbaar
Als gevolg van een brand bij Shell Pernis zijn zaterdagavond laat langdurig grote vlammen zichtbaar geweest aan het Scheur. Bij het bedrijfsterrein werd er afgefakkeld vanwege een automatisch ingeschakeld beveiligingsmechanisme, een proces dat in de wijde omgeving te horen en zien was.

31 – Opening vernieuwd recreatiebad Dol-fijn
Vanaf vandaag zijn de bezoekers van Dol-fijn weer van harte welkom tijdens de gebruikelijke openingsuren. Vrijdag 25 augustus werd de heropening met een feestelijk tintje gevierd. Wethouder Kees Pleijsier heeft daarbij dan de officiële openingshandeling verricht.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari