Februari

1 – Vernielingen bij Kunst en Cultuuracademie en Station Maassluis-West
Overlast bij de Kunst en Cultuuracademie, in anderhalve week tijd zijn vijf ramen ingegooid van het pand aan de IJsvogelstraat. Ook op station Maassluis-West werden opnieuw ruiten ingegooid.

2 – Maassluis wil nieuwe ambulance
Van de nieuwe ambulances in de regio moet er zeker één worden ingezet voor Maassluis. Daar zal burgemeester Edo Haan voor ijveren in het overleg met de ambulancediensten; de aanrijdtijd van de ziekenauto is onvoldoende.

3 – Slechte staat kademuur: afsluiting Wip en Markt
Uit veiligheidsoverwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders de Wip en de Markt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat de houten fundering van de kademuur langs de Wip in een slechte staat verkeert, verdere zware belasting is onverantwoord.

3 – Jongerenmedaille voor Maaike ’t Hart
Maaike ’t Hart heeft de Jongerenmedaille der Gemeente Maassluis ontvangen tijdens het Maassluise Sportgala. Dat had ze te danken aan haar sportieve prestatie op 15 januari in zwembad Dol-fijn.

7 – Kosten jaarwisseling Maassluis hoger dan verwacht
In totaal 45.502 euro bedragen de onkosten voor de gemeente Maassluis als gevolg van baldadigheid gedurende de jaarwisseling. Dat is fors meer dan de vorig jaar zo blijkt uit een raadsinformatiebrief.

8 – Gouden Pleister voor redding echtpaar uit wak
Floris van Dijk en Kevin van Dijk redden op zondag 22 januari 2017 een echtpaar dat door het ijs was gezakt. Daarvoor kregen beide de ‘Gouden Pleister’ uitgereikt door dhr. Zwartjes, voorzitter van EHBO district Zuid-Holland.

8 – Van Kortenhof stopt met Ervaar Maassluis Informatiepunt
Fietsenwinkel Van Kortenhof stopt na 5 jaar met het Ervaar Maassluis Informatiepunt. De Stichting Promotie Maassluis en de citymarketeer hebben de winkel meegedeeld dat er in de binnenstad een nieuw toeristisch informatiecentrum komt.

9 – Minder miljonairs in Maassluis
Maassluis moet het stellen met minder miljonairs (0,8 procent in 2015; 0,9 procent in 2011). Het gemiddelde vermogen ging er wel op vooruit: van 1,36 miljoen euro in 2011 naar 1,43 miljoen euro in 2015.

15 – Hoofdpostkantoor tegen de vlakte
In het kader van de verbouwing en renovatie van de Koningshoek is het voormalig postkantoor deze week met de grond gelijk gemaakt om ruimte te maken voor nieuwe bebouwing.

16 – Markt afgesloten door kapotte gasleiding in Maassluis
Vandaag moest de brandweer uitrukken naar de Markt. Daar had waterbedrijf Evides een gasleiding kapot getrokken. Een deel van de Markt werd afgezet zodat het probleem kon worden opgelost.

18 – Bokaal der Gemeente voor Allez Tirer
Locoburgemeester Kees Pleijsier heeft vandaag de Bokaal der Gemeente uitgereikt aan het bestuur van Jeu de Boule vereniging Allez Tirer. De vereniging viert vandaag haar 25-jarig bestaan.

19 – J.M.A. Biesheuvelprijs voor schrijver Maarten ‘t Hart
Schrijver Maarten ’t Hart is vandaag onderscheiden met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Hij kreeg de prijs voor zijn bundel De Moeder van Ikabod, ook in dit boek komt Maassluis regelmatig naar voren.

20 – Koos Karssen waarnemend burgemeester van Waddinxveen
Oud burgemeester van Maassluis drs. J.A. Karssen is vandaag benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Waddinxveen.

20 – Wietplantage opgerold
Het Team Handhaving en de politie van Maassluis hebben een hennepkwekerij van nog onbekende omvang ontmanteld in een woning in de Piersonstraat.

23 – Grote onderhoudsbeurt gemaal Wippersmolen
Het gemaal van de Sluispolder, in de Wippersmolen in Maassluis, is toe aan een onderhoudsbeurt. De elektrotechnische installatie voor de bediening van het gemaal wordt vervangen.

23 – Nieuwe stations Maassluis krijgen cameratoezicht
Er wordt cameratoezicht betrokken bij de herinrichting van de buitenruimte van de stations in Maassluis. Aanleiding is de reeks diefstallen en vernielingen bij station Maassluis West.

28 – Staatssecretaris Dekker op bezoek
Vandaag bracht staatssecretaris Sander Dekker een bezoek aan Maassluis, hij is verantwoordelijk voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerst bezocht hij Lely Industries en daarna kon men met hem in discussie in Grandcafé De Waker.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari