April

1 – Ombouwoperatie Hoekse Lijn vandaag van start
De Hoekse Lijn wordt vanaf vandaag omgebouwd en geschikt gemaakt voor metroverkeer. De ombouwperiode moet in september 2017 gereed zijn.

2 – Klassieke zeilschepen lang Maassluis
Vandaag vertrekken de deelnemers van het zeilevenement Race of the Classics vanuit de Rotterdamse Veerhaven voor een overtocht naar Engeland en passeren rond 11 uur Maassluis.

3 – Inloopavond Windturbines
Vanavond organiseert de provincie Zuid-Holland een inloopavond in het stadhuis over windenergie in Maassluis. Deskundigen informeren over het locatieonderzoek en de mogelijkheden om te reageren op de plannen.

5 – Opbrengst advertentieverkoop naar Voedselbank
Voedselbank Maassluis heeft vandaag een cheque ter waarde van 1.645 euro ontvangen. Het bedrag is afkomstig uit de advertentieverkoop voor de eindejaars-geschenkengids die door de gemeente werd uitgereikt aan haar medewerkers.

6 – Monstersche Sluis nu eindelijk van stichting
Het is vandaag eindelijk officieel: de Monstersche Sluis in Maassluis is sinds donderdagochtend eigendom van de stichting Monstersche Sluis.

8 – Burgemeester geeft startschot Kunstroute
Burgemeester Edo Haan geeft vandaag het startschot voor de Kunstroute met als thema ‘Metamorfose’, georganiseerd door de Maassluise kunstenaars.

8 – Kranslegging bij maritiem monument
Burgemeester Edo Haan legt vanmiddag om 12.00 uur een krans bij het maritiem monument aan de Govert van Wijnkade nabij het Douanehuisje. Het monument is ter nagedachtenis aan de Maassluise inwoners die hun leven op zee verloren hebben bij het uitoefenen van hun werk.

10 – Stadsgidsen in nieuw jasje gestoken
Onze stadsgidsen dragen vanaf vandaag herkenbare kleding. Het is een donkerblauwe polo en een jack met op de achterkant de opdruk ‘stadsgids’. Op de borst zit het logo van de Historische Vereniging Maassluis. De aanschaf is betaald dankzij een gift van Fonds Schiedam.

11 – NS Hoofdstation ontmanteld
Kort na de start van de ombouw van de spoorverbinding tot metrolijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland is ook het hoofdstation van Maassluis ontmanteld. Dit werd in 1979 gebouwd op de fundering van het originele Station uit 1893. De nieuwe metrohalte komt op de bestaande betonnen vloer die over de gewelven en de intacte fundamenten met de originele kelders heen ligt.

12 – 271 boetes voor Maassluise hufters
In 2016 hebben agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren 271 boetes uitgedeeld voor huftergedrag in Maassluis. De meeste overtredingen betroffen het verkeergedrag.

13 – Reusachtig platform over Nieuwe Waterweg
Op de Nieuwe Waterweg is vandaag een bijzonder transport te zien. Het nieuwe afzinkbare schip Xin Guang Hua komt langs varen, met daarop de FPSO Western Isles. Dat is een gigantisch platform van 32.000 ton. Het lossen van het platform neemt twee dagen in beslag.

18 – Oudste cruiseschip op Het Scheur
Vanavond is de MS Astoria te zien aan het Scheur. Dit oudste cruiseschip ter wereld wordt rond 19.00 uur verwacht bij de Boulevard van Maassluis. De MS Astoria met de klassieke belijning werd gebouwd tussen 1946 en 1948 in het Zweedse Göteborg.

19 – Spoorbrug weer open voor vaarverkeer
De spoorbrug over de buitenhaven in Maassluis kan weer geopend worden voor het vaarverkeer. De brug was ruim een week gesloten scheepvaart vanwege de ombouw van de Hoekse Lijn van trein- naar metroverbinding. Er moest namelijk een bovenleiding gemaakt worden.

19 – Maassluis krijgt bij-vriendelijke dijk
Maassluis wordt ‘aangesloten’ op de zogenoemde Honey Highway. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een strook van 3 meter breed en 900 meter lang in de Delflandsedijk gefreesd om ruimte te maken voor een waar bloemenparadijs. Het stuk dijk ligt nabij natuurspeeltuin Avonturis.

19 – Bibliotheek Maassluis bestaat 50 jaar
In april 1967 werden de Christelijke Openbare Bibliotheek en de Openbare Bibliotheek samengevoegd tot de Bibliotheek Maassluis, dat betekent dat de Bibliotheek dit jaar 50 jaar bestaat. Reden genoeg om dit in april te vieren.

19 – Kinderboerderij weer open
De kinderboerderij is weer toegankelijk voor publiek. Naar aanleiding van de uitgebroken vogelgriep waren de boerderijen sinds november 2016 uit voorzorg tijdelijk gesloten.

20 – Herdenkingsboom geplaatst voor Marc Cornelissen
Het gemeentebestuur heeft in het Lepelaarplantsoen een herdenkingsboom geplaatst voor de in het voorjaar van 2015 verongelukte Marco Cornelissen. De zilverlinde is geplaatst in overleg met de familie.De bijbehorende gedenkplaat is in het bijzijn van genodigden onthuld.

20 – Marokkaanse Moskee wordt uitgebreid
De Marokkaanse Ibrahim moskee in de Burgemeesterswijk heeft grond aangekocht om te kunnen uitbreiden. Het stadsbestuur is de moskee ter wille door ruimte vrij te maken in het bestemmingsplan.

21 – Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds van start in Maassluis
In de drie Waterwegsteden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam is vandaag het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds van start gegaan. Uit deze fondsen kunnen kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen een bijdrage ontvangen in de kosten voor sport en cultuur.

26 – Lintjesregen: Vijftien Maassluizers Koninklijk onderscheiden
Dertien Maassluizers zijn vandaag in de Groote Kerk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee Maassluizers zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Edo Haan heeft de onderscheidingen uitgereikt.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari