Oktober

2 – Definitief besluit Adriaan van Heelstraat
Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland heeft het besluit genomen om vergunning te verlenen aan Conline Coatings B.V. voor het realiseren van nieuwbouwwoningen, op de locatie Adriaan van Heelstraat te Maassluis.

3 – Maasdelta neemt sloopbesluit voor drie straten
De Maasdelta Groep heeft het sloopbesluit genomen voor de 57 huurwoningen aan de Jacob Catsstraat 1-32, Constantijn Huygensstraat 2-11 en Roemer Visscherstraat 1-15.

4 – Spitspont Maassluis en Rozenburg terug in de vaart
Vandaag is de pont na een onderhoudsbeurt weer in gebruik genomen en vaart de veerdienst Maassluis en Rozenburg weer volgens de normale dienstregeling: iedere 20 minuten en tijdens de spits iedere 10 minuten.

6 – Blauwe boei voor rotonde Vermeerlaan
Op de rotonde op de Laan 1940-1945 met de Vermeerlaan is vandaag een blauwgeverfde boei geplaatst. Deze is ter beschikking gesteld door Rijkswaterstaat en moet de maritieme achtergrond van de stad verbeelden.

6 – Maassluis krijgt historisch biertje
De Historische Vereniging Maassluis introduceert vandaag ‘Als eerbetoon aan het vissersleven van Maassluis’, tijdens de Furieade een eigen biertje. Burgemeester Haan neemt de eerste vier biertjes in ontvangst.

6 – Bergingsvaartuig Bruinvisch 80 jaar
Tijdens dit Furieade-weekend, viert het bestuur van de stichting met de gelijknamige naam de 80ste verjaardag en tevens het einde van de restauratieperiode van het historische bergingsvaartuig ‘Bruinvisch’.

6 – Maassluis trapt weekend af met regenachtige Furieade
Vanavond de start van de 38e Furieade met een verrassingsoptreden met burgemeester Haan en aansluitend daaraan de lampionnenoptocht op Kerkplein Schanseiland en omgeving.

7 – Extra feestprogramma Furieade
Na de jaarlijkse Furieade-dag is er vandaag vanaf 16.00 uur tot middernacht op een ‘evenemententerrein met Food Court’ in de omgeving van Schanseiland een optreden van lokale artiesten.

7 – Burgemeestersvrouw doopt boei op rotonde aan Laan 1940-1945
Vandaag is de boei op de rotonde op de Laan 1940-1945 en de Vermeerlaan officieel gedoopt door mevrouw Haan, de vrouw van de burgemeester.

7 – Rotary Maassluis viert 40-jarig bestaan
Rotary Maassluis (opgericht 4 april 1977) vierde dit weekend, in jaren 70-stijl, haar 40e verjaardag met de huidige en oud-leden van de club.

9 – Massale vissensterfte in Maassluis
Honderden vissen in het water langs de Doctor Kuyperkade zijn om nog onbekende reden dood naar de oppervlakte gedreven. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft maandagochtend monsters van het water genomen om te bekijken wat de oorzaak van de sterfte is.

10 – Pompen om vissen Zuidvliet te helpen
De pompen die zijn geplaatst langs de Zuidvliet blijven doorpompen. Het zuurstofgehalte van het water in de Zuidvliet is nog altijd laag; het pompen zorgt ervoor dat de vissen meer ‘lucht’ krijgen. Grote(re) vissen worden overgezet naar de Noordvliet, daar zit genoeg zuurstof in het water.

10 – Concept voor gewijzigd APV ter inzage
Het College van B en W heeft vandaag ingestemd met het concept voor de gewijzigde Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Maassluis 2017. In overeenstemming met de Algemene wet bestuursrecht worden deze documenten ter inzage gelegd op het stadhuis aan de Koningshoek.

11 – Noodpompen voor doorspoelen van water Noord- en Zuidvliet
Bij de Wateringse Sluis zijn woensdagochtend twee noodpompen geplaatst. Met deze maatregel kan het Hoogheemraadschap Delfland water vanuit Midden-Delfland naar Maassluis sturen en afvoeren op de Het Scheur en de Nieuwe Waterweg.

11 – Geen extra windmolens in de Hoek, wel in Maassluis
En komen geen windmolens op de Pier in Hoek van Holland. Dat heeft de provincie Zuid-Holland laten weten. Wel moeten er tenminste 2 windmolens komen op de grens tussen Maassluis en Vlaardingen voor 2020, daarna zou er nog een bij moeten, stelt Zuid-Holland.

11 – Vervuild bluswater waarschijnlijk toch oorzaak van vissensterfte
De kans is groot dat de vissensterfte in de Zuidvliet toch veroorzaakt is door gelekt bluswater uit de Commandeurspolder in Maasland. Dat laat het Hoogheemraadschap van Delfland weten. Helemaal zeker zijn ze nog niet, er loopt nog een onderzoek.

12 – Noodpompen zorgen voor verbetering waterkwaliteit
De twee noodpompen die bij de Wateringse Sluis zijn geplaatst, zorgen voor een verbetering van de waterkwaliteit. Met deze maatregel kan het Hoogheemraadschap Delfland water vanuit Midden-Delfland naar Maassluis sturen en afvoeren op de Nieuwe Waterweg.

13 – Gasleiding geraakt in Hobbemastraat
Bij werk aan het riool in de Hobbemastraat is vrijdagochtend een gasleiding geraakt. De gaslucht is in de omgeving goed te ruiken. De brandweer en netbeheerder Stedin zijn opgeroepen om het probleem op te lossen.

13 – Zuurstofgehalte in water Maassluis en Maasland in orde
Het zuurstofgehalte in de Noord- en Zuidvliet is weer in orde. Daarom blijven de tijdelijk pompen bij de Wateringse Sluis dit weekend uit.

14 – Maassluizer schrijft boek over Nederland als republiek
Maassluizer Constand Wassink heeft een boek geschreven over de vraag: ‘Wat zouden de gevolgen zijn geweest als koningin Wilhelmina in 1902 was overleden?’ Het boek, een mengsel van historie en fictie draagt de naam ‘De republiek wordt uitgeroepen’.

15 – Kapster uit Maassluis wint weer grote prijs
Opnieuw heeft kapster Juliette den Ouden een prijs gewonnen. Zondag won ze de derde prijs tijdens de AIPP AWARD, een grote kapperswedstrijd in Londen, waaraan 732 deelnemers uit 42 landen mee deden.

17 – Oorzaak vissterfte niet te achterhalen
Welke bron bepalende was voor het lage zuurstofgehalte dat zorgde voor de vissensterfte in de Zuidvliet, is niet meer met zekerheid te achterhalen meldt Hoogheemraadschap Delfland. Zeker is dat er een laag zuurstofgehalte in het water zat en ook dat er een hoge waarde aan e-colibacteriën in het water zat in de Zuidvliet, maar of dat ook de bron is van het lage zuurstofgehalte is niet duidelijk.

20 – Hennepkwekerij ontmanteld
In een flatwoning aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis is vanmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. In de kwekerij werden droogrekken met grote hoeveelheden henneptoppen aangetroffen.

21 – Inbraak bij nieuwe winkel Aldi Maassluis
In de nieuwe supermarktwinkel van de Aldi in Winkelcentrum Koningshoek is in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober ingebroken.

23 – Jubileumboom op sterven na dood
De boom, geplant op 12 december 2014 in het park achter het stadhuis, moet de herinnering levend houden aan de viering van de activiteiten rond het 400-jarig bestaan van Maassluis als zelfstandige gemeente en is zo goed als dood.

25 – Maasdelta presenteert aangepast nieuwbouwplan De Vliet
Maasdelta presenteert vandaag een aangepast nieuwbouwplan aan de bewoners van seniorencomplex De Vliet. Maasdelta komt deels tegemoet aan de wensen van de huidige bewoners en gemeente. Er worden daarin circa 66 appartementen gerealiseerd, 26 meer dan in de oorspronkelijke plannen. Het plan wordt nog behandeld in de gemeenteraad.

26 – Vernieuwde brasserie voor De Tweemaster
Vandaag werd na maanden hard werken op feestelijke wijze de compleet vernieuwde brasserie van De Tweemaster ‘Brasserie Midscheeps’, geopend. Deze is toegankelijk voor iedereen.

27 – In gebruik name van Hoekse Lijn alweer in het nauw
Het gaat er om spannen of het wel gaat lukken om de Hoekse Lijn per februari in gebruik te nemen. Vooralsnog gaat het projectbureau daar wel vanuit, ‘maar het wordt wel krap’, volgens een woordvoerder.

28 – Eerste veteranencafé in Koningshof
Vandaag is het eerste Veteranencafé in theater Koningshof. Alle veteranen uit Maassluis en hun familie zijn daarbij welkom; er is dan gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en herinneringen en ervaringen te delen.

29 – Restaurant MiddenInn sluit
Na 6 jaar sluit vandaag restaurant MiddenInn tussen Maassluis en Maasland de deuren, het gevolg van onoplosbare geschillen tussen het restaurant en de huisbaas.

31 – Nieuwe lampenkappen voor de binnenstad
De regelmatig gestolen koperen armaturen op de lantarenpalen in de binnenstad die ter ere van het 400-jarige bestaan van de stad werden geplaatst zijn vervangen door nieuwe armaturen voorzien van feestverlichting en gemaakt van groen gespoten aluminium.

31 – Blankenburgtunnel omgedoopt tot Maasdeltatunnel
De beoogde tunnel die de snelweg A20 bij Vlaardingen via een tunnel zal verbinden met de A15 bij Rozenburg zal officieel Maasdeltatunnel gaan heten.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari