Juni

1 – Uitval straatverlichting in Maassluis
Maassluis kampte vannacht opnieuw met een hardnekkige stroomstoring in de straatverlichting. Deze was gaande in de Wijk Balkon, het Hoofd, Oranjebuurt, Kapelpolder en delen van de Sluispolders, Taanschuurpolder, Zuidbuurt plus Maassluis Centrum, de Laan 40-45 en op de Industrieweg.

1 – Lijndraaiersbrug heeft nu eigen motor
In de Lijndraaiersbrug is vanochtend een nieuwe motor geplaatst, zodat het zelfstandig weer open en dicht kan. Voorheen moest er een grote kraan aan te pas komen, om de brug op te liften.

1 – Start bouw huurwoningen Jan Luykenstraat en Da Costaplein
Wethouder Arnold Keijzer heeft vandaag het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw aan de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein. Hij deed dit samen met de huurders en vestigingsmanager Frank van der Plas van Maasdelta.

3 – Brand op passagiersschip Maassluis
Brandweer, ambulance en twee blusvaartuigen van de Havendienst werden vanmiddag gealarmeerd voor een brand in de machinekamer van een passagiersschip afgemeerd aan de Waternetsteiger. Na onderzoek van de brandweer bleek er geen brand te zijn, maar een lek in de uitlaat.

7 – 25 jaar stedenband Maassluis en Hatvan
Maassluis staat van 7 tot en met 10 juni in het teken van het 25-jarig bestaan van de stedenband met de Hongaarse stad Hatvan. Dat wordt gevierd met exposities, muziek, volksdansen, sportwedstrijden, lekker eten en een uitwisseling tussen scholieren en jonge musici. Voor deze gelegenheid komt een delegatie van rond de 50 mensen uit Hatvan naar Maassluis.

7 – Vertraging voor aanleg Blankenburgtunnel
Het gaat langer duren voordat de Blankenburgtunnel mag worden aangelegd. Dat komt omdat het Europese Hof eerst een besluit moet nemen over een document dat gaat over stikstofhoeveelheden in Nederland. Daarna mag de Raad van State verder met het beroep dat natuur- en milieuverenigingen hebben aangetekend tegen de tunnel.

10 – Onverwachte ontmoetingen tijdens de Week van de Cultuur
De Week van de Cultuur vindt plaats van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juni 2017. Het thema is ‘Onverwachte ontmoetingen’. De Week van de Cultuur is gekoppeld aan het landelijke initiatief ‘Ik Toon’ ter promotie van de (amateur)kunst/cultuur die wordt gehouden in de maand juni.

16 – App de gemeente met jouw vraag
Een vraag stellen aan de gemeente Maassluis kan nu ook via WhatsApp. U bepaalt zelf hoe u in contact met de gemeente komt: via de website, e-mail, sociale media, telefoon, balie en nu ook WhatsApp. 06-36 495 470 is het WhatsApp-nummer van de gemeente Maassluis.

17 – Opening Cornelis van der Lelylaan en Arij van der Lely brug
Vooraf aan de ‘Wilgenrijk Open Dag’ wordt vandaag de Cornelis van der Lelylaan officieel geopend. Als onderdeel hiervan wordt tevens de Arij van der Lely brug opengesteld.

19 – Evert Duin, 1e Prijs Maassluis 2017
In het kader van de Week van de Cultuur werd een fotowedstrijd met als thema Kunst en Cultuur in Maassluis georganiseerd. De eerste Prijs was voor Evert Duin, tijdens het Slotconcert van de Week van de Cultuur werden de prijzen uitgereikt.

21 – De Groene Hoek is Nederlands kampioen
Maassluis was vandaag met twee meisjesteams vertegenwoordigd bij de landelijke finales van de schoolvoetbalcompetitie 2016-2017. Meisjesteam groep 5/6 van De Groene Hoek werd schoolvoetbalkampioen van Nederland.

22 – Ome Sjaak uit Maassluis definitief gestopt met sportinstuiven
De 87-jarige Sjaak de Jong, in Maassluis beter bekend als ‘Ome Sjaak’ is definitief gestopt met zijn sportactiviteiten. Eigenlijk ging hij al in 1990 met pensioen, maar hij bleef tot het uiterste actief voor de sportinstuiven in de stad.

24 – Storing aan Coppelbrug
Door een technische storing staat de Coppelbrug sinds het begin van de middag open. Fietsers moeten omrijden. De fiets- en voetgangersbrug bij ’t Hoofd kampt geregeld met een storing.

24 – Verbouwing Tweemaster bereikt hoogste punt
De verbouwing van De Tweemaster vordert gestaag. Na de oplevering van de eerste nieuwe afdeling in mei, konden de dakbedekkers deze week ondanks de hitte aan de slag dat betekent dat het hoogste punt van de bouw bereikt is.

28 – Blijvende zorg om kademuren
Om het risico op instorten van twee kademuren tegen te gaan zijn in de Heldringstraat betonblokken geplaatst en bij de Goudsteen een laag hek. Over de aanpak van de betreffende kades vindt momenteel veel overleg plaats met verschillende partijen.

30 – Maassluise films naar Instituut voor beeld en geluid
Het complete filmbestand van de amateurfilmmaker Henk van de Meeberg wordt opgenomen in het voormalig Nederlands Filmarchief, het ‘Instituut voor Beeld & Geluid’.De meeste films zijn Lokaal, Nationaal of Internationaal bekroond met goud, zilver, brons en andere bijzondere prijzen.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari