Januari

1 – Oud en nieuw beheerst verlopen
De jaarwisseling in Maassluis is beheerst verlopen. Wel zijn er vernielingen verricht bij station Maassluis-West en bij de Kardinaal Alfrinkschool. Daarnaast was er overlast bij de Koningshoek en de Jozef Israëlstraat en was er bij de Kluwerij een vechtpartij.

2 – Leo Leichtenberg ontvangt Chapeau tijdens nieuwjaarsreceptie
Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Burgerzaal heeft burgemeester Edo Haan de Chapeau uitgereikt aan Leo Leichtenberg. De jonge fluitiste Leigh van de Velden zorgde voor de muzikale omlijsting van de Nieuwjaarsontmoeting.

3 – Maassluis in afgelopen jaar gegroeid
Maassluis groeide gedurende het jaar 2016 met 136 personen van 32.312 inwoners aan het einde van 2015 naar 32.448 inwoners eind 2016.

5 – Meerdere inbraken in winkelcentrum Koningshoek
Voor de tweede keer in korte tijd is er ingebroken in het winkelcentrum. Zes winkeliers waren in de nacht van maandag op dinsdag de klos. Bij kapperszaak Rivièra sloeg het dievengilde opnieuw toe.

7 – Kerosinelekkage veroorzaakt stankklachten in de regio
Een kerosinelek op het terrein van Vopak in Rozenburg heeft meerdere stankklachten veroorzaakt. Het bedrijf had de kerosine niet goed opgeruimd en vanwege de temperatuur was het gaan uitdampen op het water.

9 – Erespeld der Gemeente voor Joop Vaissier
Locoburgemeester Arnold Keijzer heeft vandaag de Erespeld der Gemeente aan de heer J.M. (Joop) Vaissier uitgereikt. Sinds 2000 heeft hij zich, met kleine tussenposen, 15 jaar ingezet voor de Culturele Raad van Maassluis. In 1990 kreeg hij eerder al de Culturele Prijs van Maassluis.

11 – Hoogwateralarmering van kracht
Vannacht omstreeks 03.00 uur wordt een waterstand van 2.30 meter boven NAP verwacht. Daarom is de hoogwaterregeling in werking. Verwacht wordt dat het water op de Burgemeester de Jonghkade over de loswal komt.

14 – Opening expositie ‘Mijn naam is … Maassluis’
Vanmiddag heeft burgemeester Edo Haan de expositie ‘Mijn naam is … Maassluis’ onder grote belangstelling officieel geopend in Museum Maassluis. De expositie met een overzicht van 23 schepen met de naam Maassluis is vanaf nu te bezoeken.

15 – Maaike ‘t Hart zwom tegen Maarten van der Weijden voor kankeronderzoek
De 13-jarige Maaike ’t Hart zag vandaag haar droom werkelijkheid worden. Ze daagde Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden uit om 10 kilometer tegen haar te zwemmen in zwembad Dol-Fijn voor het goede doel. In totaal haalde Maaike 4.128,39 Euro op voor kankeronderzoek.

16 – Beste terras van Zuid Holland 2016: Grandcafé ’t Hoofd
Op maandag 16 januari heeft Mitchell Mateovics eigenaar van Grandcafé ’t Hoofd uit handen van Accountmanager Heineken Nederland Rob Candeias ‘de Gouden Spatel’ in ontvangst mogen nemen. Deze werd uitgereikt omdat ’t Hoofd is uitgeroepen als beste terras van Zuid Holland 2016.

17 – Start aanbesteding veerdienst Maassluis-Rozenburg
Gedeputeerde Staten hebben het besluit tot Europese aanbesteding van de veerdienst Maassluis-Rozenburg genomen. De provincie is verantwoordelijk voor de exploitatie van het veer. De huidige overeenkomst voor de exploitatie eindigt op 1 januari 2018.

17 – Geen Varend Corso meer in Maassluis en Maasland
Het varend corso gaat dit jaar niet door Maassluis, dat is vandaag bekend gemaakt. Het College van B&W is boos dat de gemeente nu minstens twee jaar niet op de route ligt van het Varend Corso.

17 – Historische scheepswerf op de klippen
Het plan om een historische scheepswerf in Maassluis te realiseren, gaat niet door. Volgens wethouder Evers is het niet mogelijk om de werf Zorg en Vlijt een plekje te geven op het Schanseiland omdat het teveel geluid op zou leveren.

21 – Recordpoging Klokluiden
De klok van de Groote Kerk wordt vanmiddag om 13.00 uur door burgemeester Edo Haan in werking gesteld als ‘inluidmoment’ voor de actie Kerkbalans. In heel Nederland zullen kerken een recordpoging klokluiden doen die start op het Domplein in Utrecht.

23 – Man aangehouden voor koperdiefstal bij Groote Kerk
Een man uit Hoek van Holland is aangehouden voor het stelen van koper van de Groote Kerk. Een buurtbewoner wist de politie op tijd in te lichten. De man probeerde vrijdagochtend vroeg de bliksemafleider weg te knippen.

24 – Verzwakte bomen bij Sportlaan nog niet weg
De ernstig verzwakte bomen aan de Sportlaan blijven nog zeker zes maanden staan. Oorzaak is de natuurbeschermingswet waardoor er een protocol gemaakt worden om ervoor te zorgen dat de roeken die in de bomen zitten een alternatief kunnen vinden.

24 – Varend bloemencorso blijft op oude koers
Het corso dat, zoals eerder aangekondigd, Maassluis en Maasland niet meer zou aandoen vanwege een koersaanpassing naar Den Haag blijkt na hevig protest alsnog de oude bekende route te gaan volgen.

26 – Rotonde Laan 1940-1045 krijgt Maritiem object
Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het plaatsen van een maritiem object op de rotonde bij de Bilderdijklaan en de Vermeerlaan. Het gaat om een boei geschilderd in de kleuren van Maassluis.

27 – Klus geklaard aan nieuwe brug naar Wilgenrijk
Na twee nachten werk zijn de brugdelen voor de nieuwe brug naar Wilgenrijk op hun plaats gelegd. In de komende maanden zal de brug worden afgewerkt en zal de aansluiting op de wegen aan beide zijden tot stand komen.

28 – Erepenning der Gemeente voor Leo Vermaas
Uit handen van burgemeester Edo Haan heeft Leo Vermaas de Erepenning der Gemeente ontvangen. Hij is een van de oprichters van de Stichting Hollands Glorie en daarin actief geweest als secretaris, vicevoorzitter en organisator. Hij gaf mede aanzet tot de organisatie van de Furieade.

28 – Brand in kelderbox Sparrendal flat
In een kelderbox van een flat van de Sparrendal heeft vanavond brand gewoed en zorgde voor forse rookontwikkeling in de omgeving. De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen. Twee personen werden nagekeken op mogelijke inademing van rook.

31 – Aanleg nieuwe fietspaden langs Vlaardingsedijk-Maassluisedijk
In het buitengebied bij de wielerbaan langs de Vlaardingsedijk-Maassluisedijk komen nieuwe aansluitingen voor fietspaden in het kader van het Landschapsplan Kwaliteitsprogramma Blankenburgverbinding.

31 – Archief Soroptimisten Beneden Maas naar Stadsarchief Vlaardingen
Het archief (periode 1955-2005) van de Soroptimist International Club Beneden Maas (Maassluis, Vlaardingen en Schiedam) wordt ondergebracht bij het Stadsarchief Vlaardingen. Soroptimist International is een wereldwijde service- en belangenorganisatie van en voor vrouwen.

31 – Delfland wil 200.000 euro bijdragen aan Monstersche sluis
Het Hoogheemraadschap van Delfland meldt medewerking te verlenen aan de restauratie van de Monstersche sluis door het Delflandse deel van het eigendom over te dragen. Zij doet het voorstel aan de stichting Monstersche sluis om 200.000 euro beschikbaar te stellen voor onderhoud dat nodig is ten behoeve van heropening van de sluis.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari