December

1 – Woningoverval met vuurwapens aan de Trasmolen
Vier gemaskerde mannen hebben vrijdagavond aan de Trasmolen een woning overvallen. Ze zijn er met meerdere persoonlijke spullen vandoor gegaan. De bewoners zijn ongedeerd gebleven.

2 – De lange geschiedenis van de sleepvaart
Van Jagen naar Onbemand – de evolutie van de sleepvaart. Dat is de titel van de zaterdag geopende wisseltentoonstelling in het Nationaal Sleepvaart Museum te Maassluis.

3 – Maassluis ongeschikt voor ‘Optische illusie’
Het gebruik van een zebrapad met een optische illusie heeft naar verwachting van het gemeentebestuur weinig invloed op de verkeersveiligheid rond de sportcomplexen aan de dr. Albert Schweitzerdreef.

4 – Lichaam man gevonden in water Maassluis
De man die vanmorgen aan de Govert van Wijnkade in het water werd aangetroffen is overleden. Het slachtoffer werd vanmorgen door de brandweer uit het water gehaald en vervolgens op de kade tevergeefs gereanimeerd.

6 – Vuurwerkdetectiesysteem geactiveerd
Het vuurwerkdetectiesysteem is vanaf heden weer actief in Maassluis. Door het systeem krijgen politie en handhaving binnen 10 seconden een melding via een app zodra er vuurwerk wordt afgestoken.

7 – Brievenbus aan de Stadsmolen opgeblazen
Aan de Stadsmolen is vanavond een brievenbus opgeblazen. De poststukken lagen na de klap verspreid op straat, van de brievenbus zelf is weinig meer over. Een passant heeft de poststukken met afzender opgeraapt en terugbezorgd. De overige brieven zijn door agenten in veiligheid gesteld.

8 – Misdaad gedaald
De misdaad in onze stad is met 9% gedaald ten opzichte van de november vorig jaar. Dat meldt burgemeester Edo Haan. Een daling was te zien bij zedenmisdrijven, diefstal in bedrijven, in diefstal uit en van motorvoertuigen en winkeldiefstal en vernieling.

11 – Politie waarschuwt voor inbraak via keukendeur
De laatste twee weken hebben er in Maassluis verschillende pogingen tot inbraak plaatsgevonden, meldt de politie. Opvallend is dat er bij de inbraak aan de achterzijde van de woning een raam van de keukendeur wordt ingegooid.

11 – Kamerlid stelt vragen over Hoekse Lijn
Tweede Kamerlid Gijs van Dijk heeft vandaag vragen gesteld aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Van Dijk wil meer weten over de ombouw van de Hoekse Lijn en vooral over de flinke vertraging daarvan.

12 – Auto te water aan de Govert van Wijnkade
Dinsdagmiddag is ter hoogte van de scheepswerf aan de Govert van Wijnkade een auto te water geraakt die snel zonk. Een duikploeg van de brandweer op zoek is gegaan naar mogelijke inzittenden van het voertuig. Eén persoon is uit het water gehaald en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

13 – Onderwijsprijs Maassluis voor het eerst uitgereikt
De Maassluise Onderwijsprijs is woensdagmiddag voor het eerst uitgereikt. Linde van Asperen, Gysa Vliegenhart, Marieke Hoekveen, Rachel Brokke, Addy van Blanken en Ashley Verkerk kregen een beeldje voor hun inzet op de diverse scholen in de stad.

13 – Lichtjesavond bij de begraafplaats
Inwoners zijn vanavond welkom bij de begraafplaats op de Hooge Zeedijk voor een Lichtjesavond. Tijdens deze herdenkingsavond krijgt iedereen de gelegenheid om in een sfeervol samenzijn de dierbaren te herdenken en de gedenkplekken van dierbaren te bezoeken.

13 – Reviuslyceum doet mee met Waterdebat
Leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum doen vandaag mee met het Groot Rotterdam Waterdebat in Blue City in Rotterdam. Ongeveer 60 vwo-leerlingen van zes scholen uit Rotterdam en omgeving strijden tijdens een speciaal ‘water en klimaatdebat’ om eeuwige roem.

13 – Eerste paal buurt Kompas in Wilgenrijk geslagen
Vandaag slaat aannemer Schouten samen met wethouder Keijzer en de toekomstige bewoners de eerste paal van de nieuwe buurt Kompas in Wilgenrijk. Het is de vierde buurt in het onderscheidende woongebied. In 2018 zullen nog twee buurten volgen.

14 – Hoekse Lijn een jaar langer vertraagd en zeker 25, mogelijk 90 miljoen duurder
De Hoekse Lijn valt veel duurder uit. Als alles tegenzit, gaat het project negentig miljoen kosten, zo maakte de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg vanmorgen bekend. In ieder geval kost de aanleg van de metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland 25 miljoen meer dan begroot.

14 – Contract Blankenburgverbinding getekend
De partijen die betrokken zijn bij de Blankenburgverbinding tekenen vandaag het contract voor de nieuwe tunnel tussen Maassluis en Vlaardingen aan de ene kant en Rozenburg aan de andere kant. Met de opdracht is ongeveer 1 miljard euro gemoeid.

15 – Koninklijke onderscheiding en Erespeld uitgereikt bij vrijwillige brandweer
Aad Vos is vrijdagavond bij zijn afscheid van de vrijwillige brandweer koninklijk onderscheiden. Burgemeester Haan speldde hem de versierselen op, horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Haan reikte tevens de Erespeld der Gemeente uit aan Liesbeth Hazewindus.

17 – Naaktzwemmen verdwijnt in Maassluis
De leden van de naturistische zwemvereniging Puur Natuur mogen vandaag voor het laatst in hun thuisbasis Zwembad Dol-fijn het water in. Daarna wordt de vereniging opgeheven. Het traditionele uurtje naaktzwemmen op zondagmiddag stopt wegens onvoldoende bezoekers.

17 – Kerstactiviteiten in Stadshart Maassluis groot succes!
Afgelopen weekend vol kerstactiviteiten in het Stadshart van Maassluis. Vrijdagavond stond in het teken van een feeërieke kerstlichtjeswandeling, zaterdag waren er optredens van Kinderkoor Wonderwijs en The Harmony Masters en traditiegetrouw was er zondag de jaarlijks terugkerende kerstmarkt.

18 – School blijft dicht na brandstichting
Leerlingen van school Het Spectrum kunnen vandaag en morgen niet naar school. Waarschijnlijk is er zondag 17 december vuurwerk naar binnen gegooid. De brandschade is relatief klein, maar de roet- en rookschade zijn dusdanig dat het hele gebouw professioneel gereinigd moet worden.

20 – Erepenning voor wereldkampioen Bowlen
Xander van Mazijk heeft de gemeentelijke Erepenning van Maassluis ontvangen uit handen van burgemeester Edo Haan. Van Mazijk is op 27 november 2017 als eerste Nederlander wereldkampioen bowlen geworden in Las Vegas.

24 – Kerstnachtzingen op de markt
Vanavond is er traditiegetrouw vanaf 23.45 uur Kerstnachtzingen op de Markt. Aanwezigen zingen onder begeleiding van muzikanten uit Delft, Maassluis en Schiedam. Burgemeester Edo Haan houdt een kersttoespraak.

27 – OttevangerOV gaat veerverbinding moderniseren
Per 1 januari 2018 gaat het veer tussen Maassluis en Rozenburg onder de nieuwe naam OttevangerOV varen. De veerboten krijgen een nieuw uiterlijk en er komen nieuwe faciliteiten op en rond de boten.

28 – Gezamenlijke actie tegen vuurwerkoverlast
In Maassluis is vanavond op diverse plekken vuurwerk in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt tegen het afsteken van vuurwerk. Politie en Handhaving kwamen gezamenlijk in actie tegen deze overlast.

30 – Twee inbrekers aangehouden na inbraak Touwbaan
Vannacht zijn er twee inbrekers aangehouden na een inbraak op de Touwbaan. Een oplettende burger zag de twee inbrekers en schakelde de politie in. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari