Augustus

1 – Groote Kerk: nu ook trouwlocatie
Bruidsparen kunnen vanaf vandaag ook trouwen voor de wet in de Groote Kerk. Burgemeester Haan en de rentmeesters van de kerk hebben daarvoor een overeenkomst ondertekend waarmee de Groote Kerk is aangewezen als bijzondere trouwlocatie.

4 – Varend Corso vaart door Maasland en Maassluis
Het Varend Corso Westland is dit jaar op 4, 5 en 6 augustus te zien. De stoet trekt door onder meer het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. De eerder genomen beslissing om het Corso niet naar Maassluis te voeren was op 25 januari 2017 alsnog herzien.

4 – Maassluizer brengt eerste videoclip uit
De Maassluise artiest Spanish heeft zijn eerste videoclip uitgebracht. De video is na één dag al ruim 3500 keer bekeken op YouTube. Spanish, oftewel Bob Spaans, rapt in de videoclip, die is opgenomen in en rond de binnenstad van Maassluis, het nummer ‘Volg mij’.

8 – Gigantisch zeilschip passeert Maassluis
Het (nu) op een na grootste zeilschip ter wereld is vandaag Maassluis gepasseerd, op weg naar Rotterdam. Het gaat om de B.A.P. Unión van de Peruaanse Marine. Het 115,5 meter lange gevaarte is het grootste zeilschip is van Latijns-Amerika.

10 – Groote kostenoverschrijding begraafplaatsen en crematorium
Er moet 100.000 euro extra worden uitgetrokken voor het beheren en het onderhouden van twee begraafplaatsen en het crematorium. De kostenverhoging is ontstaan door de sterke afname van het aantallen begravingen en de landelijke trend van meer cremeren.

10 – Illegaal vangen van Chinese wolhandkrabben
De politie heeft vannacht drie mensen aangehouden voor het mogelijk illegaal vangen van Chinese wolhandkrabben. Ze werden betrapt aan de Santplaet in de nieuwbouwwijk Het Balkon langs Het Scheur. Al enige tijd wordt er geklaagd over deze nachtelijke activiteit die veel geluidsoverlast geeft.

11 – Nieuw recordbedrag tijdens varend Corso
Het Varend Corso heeft vorige weekeinde in totaal 52.182,66 euro opgehaald met de actie ‘Duit voor een Schuit’. Vorig jaar werd 46.326,28 euro ontvangen van het publiek.

12 – Eerste metrostellen hoekse Lijn
Vanochtend werden twee nieuwe RET metrostellen gekoppeld op station Schiedam Centrum voor een eerste rit over het spoor van de Hoekse Lijn. De wagens werden stapvoets voortgesleept door een diesellocomotief naar het nieuwe station Maassluis Steendijkpolder.

14 – Eerste metrostellen over het spoor van de Hoekse Lijn
Na ruim vier maanden bouwen reden zondag de eerste metrostellen over het spoor van de Hoekse Lijn. Het ging om een testrit naar station Maassluis Steendijkpolder. De proef verliep succesvol. Volgens verwachting gaan de metro’s op de Hoekse Lijn vanaf februari 2018 rijden.

14 – Groen licht voor windpark Nieuwe Waterweg
De komst van windpark Nieuwe Waterweg is een feit. In april volgend jaar start de aanleg van zeven windmolens tussen Hoek van Holland en Maassluis.

14 – Tot 11 september één pont tussen Maassluis en Rozenburg
De veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg blijft nog drie weken extra varen volgens de zomerdienstregeling. De ‘Staeldiep’ blijft langer uit de vaart, omdat er bij de inspectie problemen geconstateerd zijn met het aandrijvingsysteem.

17 – Tientallen klachten over olieachtige geur
In Maassluis en Rozenburg was woensdagavond een olieachtige geur te ruiken. Milieudienst DCMR ontving meerdere klachten. Volgens DCMR kwam de geur bij Vopak Europoort vandaan, dat is een olie opslagbedrijf.

17 – Openluchtbioscoop filmfestival afgelast
De openluchtbioscoop tijdens het Pieter Wiercx Filmfestival Maassluis is in verband met de slechte weersvoorspellingen afgelast. De filmvoorstellingen op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus 2017 worden verplaatst van de openlucht naar de binnenzaal in Theater Koningshof.

19 – Feestelijke seizoensopening 100-jarig Excelsior Maassluis
Het 100-jarige Excelsior Maassluis trapt vandaag het nieuwe seizoen op feestelijke manier af. Voor de oefenwedstrijd tegen Zuidvogels, is de uitreiking van de Nees Pellikaan en Gary Slok Award, respectievelijk voor de meest talentvolle jeugdspeler en keeper.

20 – In beeld: Eerste testen met metro’s op Hoekse Lijn
De RET is gestart met de eerste testen op de omgebouwde Hoekse Lijn. Bij dit zogenoemd Pré-Dynamisch testen, rijdt een metrovoertuig met lage snelheid over het vernieuwde spoortracé.

21 – Alweer stankoverlast in Maassluis
Bij milieudienst DCMR zijn, sinds zondagavond, ruim twintig klachten binnengekomen over een olieachtige stank. De lucht komt bij oliehandelaar Vitol in de Europoort vandaan.

22 – Theater Koningshof in het nieuw
Theater Koningshof in Maassluis heeft een nieuwe tribune voor theaterzaal de Uiver besteld na een toezegging van subsidie door de gemeente. De huidige tribune wordt geheel vervangen door vriendelijke rode kuipstoelen. Ook wordt het Atrium aangepast.

23 – Maassluise kunstenaars brengen lege etalages tot kunstzinnig leven
Op initiatief van de Maassluise gemeenteraad en in overleg met de middenstand voorzien Maassluise kunstenaars leegstaande etalages in de binnenstad van een kunstzinnige uitstraling. Hanneke Wessels bijt het spits af in het pand aan de Veerstraat 29 met ‘Vrouwen in het Veerhuis’.

24 – Metro Hoekse Lijn nu al beklad met graffiti
De metro die gebruikt wordt voor testen op de Hoekse Lijn vanaf metrostation Steendijkpolder, is in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus ondergekalkt met graffiti. Een zijkant van de metro is over ongeveer een lengte van 10 meter beklad met groene, gele en zilveren graffiti.

25 – Opening vernieuwd recreatiebad Dol-fijn
Vrijdag 25 augustus werd de heropening met een feestelijk tintje gevierd. Wethouder Kees Pleijsier heeft daarbij dan de officiële openingshandeling verricht.

31 – Definitief besluit ter hoogte van Santplaet te Maassluis
Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland heeft het besluit genomen om vergunning te verlenen aan Evides N.V. voor het in de primaire waterkering ‘Delflandsedijk’ bijbehorende beschermingszone Rivierzijde Buiten aanleggen en hebben van watertransportleidingen ter hoogte van de Santplaet in het project ‘Het Balkon’ te Maassluis.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari