November

9 – Gemeente wil stedenband met Hatvan beëindigen
Burgemeester Edo Haan wil de al jarenlang bestaande stedenband met Hatvan in Hongarije beëindigen. Reden daarvoor is het feit dat in Hongarije minder en minder sprake is van een democratische rechtsstaat. Uitwisseling op particulier vlak kunnen volgens hem nog steeds doorgang vinden, maar officiële delegaties uit Hatvan wil de burgemeester niet meer ontvangen.

12 – Sinterklaas weer aangekomen in Maassluis
Sinterklaas is vandaag weer met zijn stoomboot ‘Spanje’ in de haven van Maassluis aangekomen. Hij werd door burgemeester Haan en zijn vrouw verwelkomd. Hierna volgde een korte rondgang door de stad en kreeg Sinterklaas van de burgemeester de sleutel van het Sinterklaashuis, gevestigd bij Van Kortenhof Fietsen, waar hij tijdens zijn verblijf in Maassluis zal logeren.

23 – Bouw 47 sociale huurwoningen G.A. Brederodelaan gestart
Aan de G.A. Brederodelaan is gestart met de bouw van 47 sociale huurwoningen. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Ook is het straatniveau van de wijk verhoogd en zijn er nieuwe gescheiden rioolsystemen aangelegd. Dit om wateroverlast bij hevige regenbuien te voorkomen. De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.

24 – Medialokaal in Koningshof geopend
Wethouder Bronsveld, Wim Staessens, directeur van Koningshof en Gijs van Eijsden, voorzitter Samen Digitaal Wijzer, hebben samen het Medialokaal geopend. Het Medialokaal is speciaal ingericht om de wat ouderen onder ons bekwamer te maken op de computer en de smartphone. De Chopin, één van de zalen van Theater Koningshof is daarvoor geschikt gemaakt. Door subsidies van Samen Digitaal Wijzer, het Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o. en het Oranjefonds kon de verbouwing werkelijk plaatsvinden. De zaal is nu piekfijn geschikt om cursussen te geven. Alles is ter beschikking om op verschillende niveaus onze ouderen digitaal vaardiger te maken.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari