Januari

1 – Ondanks vuurwerkverbod grote schade
Ondanks het door het kabinet afgekondigde vuurwerkverbod voor de jaarwisseling werden de bewoners van de flat aan de Mozartlaan opgeschrikt door een vuurwerkexplosie. De brandweer en hulpdiensten rukten uit om te constateren dat de brievenbuswand zwaar beschadigd was. Het is rond deze jaarwisseling vaker gebeurd dat vuilnisbakken en brievenbussen werden opgeblazen met zwaar vuurwerk. De politie heeft de daders vooralsnog niet in de kraag kunnen vatten. Wel wordt alles op alles gezet deze vandalen te kunnen opsporen. Trends in Maassluis en de rest van het land is gelukkig het afnemen van het aantal gewonden door vuurwerk. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat het vuurwerk, illegaal in handen van consumenten, steeds zwaarder en gevaarlijker wordt.

3 – Burgemeester verwelkomt 34.000e inwoner
Maassluis telt sinds vandaag 34.000 inwoners en dat is een record. Burgemeester Edo Haan verwelkomde Pamela de Haas, die met haar gezin in een nieuwe woning in de wijk ‘de Kade’ is komen wonen. Nadat het inwonertal door afbraak van flatwijken eerder wat was gezakt, stijgt nu door gestage woningbouw het inwonertal weer. Nadat in 2019 de 33.000e inwoner werd ingeschreven, staat nu, nauwelijks drie jaar later, de teller al op 34.000. Volgens de burgemeester blijft de groei nog wel even aanhouden. Goed nieuws voor de stad, de inwoners en de ondernemers.

14 – Fakkeltocht rustig verlopen
Vanavond trok een fakkeltocht door Maassluis. Deze was georganiseerd om te protesteren tegen de aanhoudende lockdown en beperkende maatregelen tegen Corona in Nederland en dus ook in Maassluis. De gemeente had de tocht toegestaan, maar had verboden fakkels mee te dragen. Het open vuur in een grote groep mensen werd als te gevaarlijk beschouwd. Daarom werden tijdens de tocht allerlei lampjes en lampions meegedragen. Een enkeling droeg toch een fakkel mee. De gemeente besloot dit toch te gedogen. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan tijdens de tocht die zeer rustig is verlopen.

25 – Versoepelingen van de Coronabeperkingen
Ondanks de nog oplopende besmettingscijfers heeft het Kabinet versoepelingen van de Coronabeperkingen aangekondigd. Dat betekent dat nu ook de horeca, bioscopen, musea, theaters en pretparken hun deuren weer kunnen openen. Ook is weer publiek welkom bij sportwedstrijden. Er zijn nog wel beperkingen aan: Zo moeten mondkapjes in de binnenruimte worden gedragen, maar zit men eenmaal mag het kapje af. Voor musea geldt 1 bezoeker per 5 m2 tot een maximum van 1.250 mensen. Overal moeten QR-codes en/of testbewijzen worden gecontroleerd.

25 – Excelsior Maassluis eindigt bekeravontuur bij Ajax
Na verrassende overwinningen op Westlandia en Emmen in de respectievelijk eerste en tweede ronde van de KNVB-beker, heeft het dappere Excelsior Maassluis het hoofd moeten buigen voor de tegenstander in de achtste finale: Ajax. De koploper van de eredivisie had geen enkele compassie met de Maassluizers en maakte met een afgemeten 9-0 overwinning een einde aan elke bekerdroom.

27 – Maaslanders kunnen grof vuil kwijt in Maassluis
Mensen uit Midden-Delfland moesten hun grof vuil naar de vestiging van Avalex in Delft brengen. Voor inwoners van Den Hoorn en Schipluiden is dat goed te doen, maar voor de Maaslanders is dat een flink stukje rijden. Dat was de reden dat de gemeenteraad wethouder Frank ten Have afvaardigde voor een gesprek met Avalex en de Gemeente Maassluis. De uitkomst van dit overleg was gunstig. Maaslanders kunnen voortaan hun grof vuil naar de milieustraat aan de Heldringstraat in Maassluis kwijt. De CDA-fractie was verrast door dit bericht en vroeg zich af waarom de gemeenteraad van Maassluis niet geïnformeerd was. Zij wil weten of de bewoners van Maasland betalen voor het brengen van afval en wat de meerwaarde voor de gemeente Maassluis zal zijn.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari