December

9 – Verschillende warme huiskamers in de stad
Het Leger Des Heils was er als eerste mee begonnen sinds 1 november: mensen die dat nodig hebben een warme huiskamer bieden. Omdat de energierekening de pan uitrijst voor een hoop mensen, is het helaas nodig om een alternatief aan te bieden omdat anders veel mensen letterlijk in de kou komen te staan. Het goede voorbeeld van het Leger werd overgenomen door de medewerkers van de gemeente, die het werkcafé in het stadhuis ter beschikking stelde als warme huiskamer. Er wordt gretig gebruik gemaakt van de warme karmers, die trouwens ook nog te vinden zijn bij Hooftzaak aan de P.C. Hooftlaan en de Bibliotheek.

15 – Wasserij Smeele krijgt predicaat ‘Hofleverancier’
Wasserij Smeele heeft het predicaat ‘Hofleverancier’ gekregen. Het betekent niet dat Koningin Maximá nu haar was komt brengen, maar het is een eretitel die je als bedrijf mag voeren en een erkenning van vakmanschap. De broers Bob en Cars Smeele runnen nu het bedrijf, dat al tweehonderd jaar een familiebedrijf is. Al sinds hun middelbare schooltijd helpen de beide broers in het bedrijf en door de jaren heen groeiden hun verantwoordelijkheden. Tweehonderd jaar geleden begon het bedrijf als blekerij, toen werden de lakens op de bleekvelden gelegd. Het was proces kon wel een week duren. Dat is tegenwoordig minder dan een dag geworden, want de techniek staat niet stil. Op het moment is energiegebruik natuurlijk een ding. Wasserij Smeele gebruikt gas om stoom te produceren voor de wasmachines. Het is ooit een wens van de broers om dit proces zonder gas te kunnen realiseren. Ze twijfelen er wel aan of het elektriciteitsnet dit aankan, maar dat zal de tijd en de techniek wel leren. Ook hebben zij gezien dat op het gebied van automatisering nog de nodige eer is te behalen. Maar.. zeggen de heren er direct bij, dat gaat nog wel de nodige miljoenen aan investering vergen. Dus ook dat zal nog even duren.

19 – Erepenning voor BIZ-ondernemers
BIZ-stadshart staat voor Bedrijfs Investerings Zone stadshart. De Maassluise ondernemers Enny van der Water en Ric Meeuwisse hebben zich jarenlang ingezet bij BIZ-stadshart en de voorlopers hiervan. Het resultaat van hun inzet is een vitale, levendige binnenstad met winkels en horeca. Omdat zij zich zo goed van hun taak hebben gekweten verleende burgemeester Edo Haan hen beide de erepenning van de stad Maassluis. Enny van der Water runde jarenlang de kookwinkel Anne & Anne. Ric Meeuwisse was 35 jaar actief als juwelier bij juwelier Luyendijk. Eerder ontvingen beiden al eens de MKB-Rotterdam Rijnmond winkelstraatprijs.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari