Augustus

3 – Maassluise Harmonie 100 jaar jong
De Maassluise Harmonie bestaat 100 jaar. De harmonie werd opgericht in 1922 als Christelijke Muziekvereeniging ‘Harpe Davids’. Na een fusie met een andere harmonie, nl ‘Sursum Corsa’, ging de vereniging door onder de naam ‘Maassluise Harmonie’. Dat een vereniging zijn 100-jarig bestaan mag vieren is niet vanzelfsprekend. Tijden veranderen en lid worden van een muziekvereniging, een instrument leren bespelen en doorstuderen tot je een hoog niveau hebt bereikt, houdt niet iedereen vol. Bovendien individualiseert de samenleving snel en dat merken allerlei verenigingen erg goed. Leden van de Maassluise Harmonie zijn dus volhouders en sociale mensen. De muziek moet samen worden gemaakt en daarom wordt wekelijks geoefend in het clubhuis ‘de Notenbalk’ aan de P.J. Troelstraweg. Om het jubileum te vieren wordt op 17 september een muziekfestival voor orkesten georganiseerd en op 5 november wordt een jubileumconcert gegeven met als solist sopraan Francis van Broekhuizen.

7 – Bart van Oosten redt drie jongens van verdrinkingsdood
Vertier aan het strand en zwemmen in zee is een fijn vertier op een zomerse dag, maar bleek niet zonder gevaar te zijn. Maassluizer Bart van Oosten ging vandaag met zijn gezin zwemmen aan het strand van Hoek van Holland. Borden op het strand waarschuwden die dag voor een gevaarlijke onderstroom. Drie jongens van buitenlandse afkomst bleken dat niet goed te begrijpen en raakten in zee in moeilijkheden. Bart werd gewaarschuwd door een hulpgeroep uit het water. Hij haalde twee van de drie jongens naar veilig water, maar was te laat voor de derde die al te ver in het water was terechtgekomen. Hij heeft daarop met hulp van zijn zoon en dochter de strandwachten kunnen waarschuwen, die de jongen met de waterscooter ternauwernood konden redden.

28 – Bemanning neergeschoten Blenheimbommenwerper krijgen monument
Burgemeester Edo Haan heeft vandaag een monument onthuld voor de bemanning van een in 1941 neergeschoten RAF-Bristol Blenheim-bommenwerper. De drie bemanningsleden: Frank Orme, Stanley Gunnis en Albert Collins, lieten hierbij het leven. Gertjan van de Velden, stadsmakelaar cultuur in Maassluis en burgemeester Haan vinden het van groot belang dat monument er is gekomen en dat zo de twee Britten en de Canadees die hun leven gaven voor onze vrijheid passend kunnen worden herdacht. Het monument bevindt zich op de hoek Maasweg en Scheldeweg.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari