April

6 – Lady Anne blijft langer in Maassluis
Het vluchtelingenopvangschip Lady Anne blijft langer in Maassluis liggen. De oorspronkelijk bedachte periode van acht weken blijkt te kort te zijn. Omdat Rusland Oekraïne nu daadwerkelijk is binnengevallen zijn nog meer Oekraïners op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld in hun land. Hierdoor zijn eerder meer dan minder opvangplaatsen noodzakelijk. Om te voorkomen dat opgevangen vluchtelingen van de ene noodopvangplaats verplaatst moeten naar een andere locatie heeft het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) aan de gemeente Maassluis gevraagd om de Lady Anne langer te mogen laten liggen. Hierop is positief gereageerd door de burgemeester Haan en de fractievoorzitters van de gemeenteraad.

14 – Trekschuit De Goude Leeuwin eindelijk gedoopt en te water gelaten
Vanwege de coronabeperkingen moest de doop en tewaterlating van de nieuw gebouwde trekschuit worden uitgesteld, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Bij scheepswerf de Haas werd de trekschuit gedoopt door Nina Wever, leerlinge van IKC de Westhoek, die de modelbouwwedstrijd had gewonnen. Zij doopte de trekschuit De Goude Leeuwin, naar de naam De Goude Leeuw op de gevelsteen vlak bij de vaste ligplaats van de schuit. De Goude Leeuw is de oorspronkelijke gevelsteen van herberg de Goude Leeuw, waar vroeger passagiers van de trekschuiten die aanmeerden in Maassluis de nacht konden doorbrengen in afwachting van het volgende gedeelte van hun reis. Het is de bedoeling dat de trekschuit tochten over de vlieten gaat maken, echt getrokken door een paard, zodat het publiek van vandaag de sfeer en de manier van reizen van een paar honderd jaar geleden kunnen herbeleven.

27 – Koningsdag weer als vanouds gevierd
Na twee sobere Koningsdagen door de coronabeperkingen kon dit jaar eindelijk weer vanouds feest worden gevierd. Koningsdag 2022 werd weer geopend met de traditionele aubade op de Markt. Burgemeester Haan verwelkomde iedereen en vertelde dat het fijn was dat de aubade weer mogelijk was en dat we daarom heel blij mochten zijn. Wel speelt er op de achtergrond een oorlog die we niet mogen vergeten. De burgemeester had de tachtig in Maassluis verblijvende Oekraïense vluchtelingen uitgenodigd naar de aubade te komen en hen op het hart gedrukt iets te dragen in oranje. De dag werd verder gezegend met aardig weer en veel gezelligheid.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari