Maart

16 – Gemeenteraadsverkiezingen: CDA het grootst
De gemeenteraadsverkiezingen zijn deze keer gewonnen door het CDA, dat weliswaar van vijf naar vier zetels zakte, maar qua aantal stemmen wel de grootste bleef. De PvdA won een zetel en komt ook op vier zetels. De VVD blijft op vier zetels. Grote verassing bleek de nieuwe partij Leefbaar Maessluys, die van niets ook op vier zetels komt. Grote verliezer deze keer de VSP Maassluis; van de oorspronkelijke drie zetels bleef er maar één over.

23 – Kabinet schaft alle Coronamaatregelen af
Vanaf vandaag schaft het Kabinet alle Coronamaatregelen af. Ondanks dat het aantal positieve besmettingen hoog is, vind minister Kuiper van Volksgezondheid het verantwoord dit te doen. Het weegt mee dat de ziekenhuisopnames eerder dalen dan stijgen, omdat de laatste Coronavariant Omikron minder ziekmakend blijkt te zijn, maar ook het feit dat in het land het draagvlak voor vergaande maatregelen drastisch afbrokkelt. In het Openbaar Vervoer hoeft dus ook geen mondkapje meer gedragen te worden.

28 – Monstersche Sluis in onderhoud
De Monstersche Sluis, alweer sinds enige jaren het trotse middelpunt van de historische haven van de stad, gaat in onderhoud. Volgens het onderhoudsplan van de stichting Monstersche Sluis, die de sluis beheert is onderhoud nodig aan het metselwerk. Tegelijkertijd zullen scheuren in het gewelf, die zijn ontstaan tijdens bouwwerkzaamheden vlakbij de sluis, worden aangepakt. De Gemeente Maassluis pakt ook het metselwerk van de trappen, die naast de beide zijden van de sluis liggen, direct aan, zodat het geheel er weer een tijdje tegen kan. In de weekends wordt de sluis normaal bediend, zodat de scheepvaart zo min mogelijk hinder heeft van de werkzaamheden.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari