Juni

3 – Kerk aan de Markt weer van start
Elke vrijdag wordt er markt gehouden op het Marelplein en de beide aan de dat plein gelegen kerken, de Bethelkerk en de Immanuelkerk, zullen net als vorig seizoen vanaf vandaag tot november om en om openstaan. Bezoekers kunnen naar binnen gaan voor even rust en stilte, een praatje of een gebed. Ook de kerk even rustig van binnen bekijken kan dan. Als de Immanuelkerk open is zal rond 13.00 uur het orgel worden bespeeld.

6 – Wateringsche Sluis krijgt opknapbeurt
In de Monstersche Sluis worden op gezette tijden de rinketten (onderste schuiven in de sluisdeuren) opengezet om vis als stekelbaas en paling de gelegenheid te geven van zout naar zoet water (en viceversa) te kunnen komen. Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat dat nu in de Wateringsche Sluis ook mogelijk maken. Deze sluis krijgt een grote opknapbeurt: de gewelven worden hersteld. Er waren losse plekken ontstaan in de jaren en die worden waterdicht gemaakt en het geheel wordt dan weer netjes afgewerkt. In de twee keringen van de sluis worden extra openingen gemaakt om de al eerder genoemde vismigratie mogelijk te maken en boven op de sluis wordt een uitzichtpunt gerealiseerd over de Maassluise haven. Voorbijgangers kunnen daar plaatsnemen en genieten van de aanblik van de Maassluise binnenstad.

9 – Pronk IJzerwaren en Gereedschappen stopt ermee
Na bijna 60 jaar komt er een einde aan de zoveelste puur Maassluise winkel: Pronk IJzerwaren en Gereedschappen sluit de deuren. Eigenaren Wim en Sylvia Pronk gaan met pensioen en hebben geen opvolger voor hun zaak kunnen vinden. Hoe ze nu verder moesten werd snel duidelijk toen een vastgoedmakelaar enige tijd terug op hun stoep stond met de vraag of hij hun winkelpand in de Nieuwstraat kon kopen. Toen was alles snel geregeld en moeten Wim en Sylvia hun winkel in een sneltreinvaart gaan leeg verkopen. Ze kijken beiden terug op een fijne tijd en vaak een goed contact met hun klanten. Dat contact zullen ze het meest gaan missen volgens de kersverse pensionada’s.

23 – Varend Corso weer te beleven
Na twee jaar afwezigheid door de Coronapandemie vaart dit jaar het varend corso weer uit. In de loop van de avond deed het Varend Corso Maassluis aan en legden alle deelnemende versierde boten aan voor een vlootschouw. Diverse groene MBO-scholen uit Nederland deden dit jaar voor het eerst mee in een nieuw element van het Varend Corso: de Blooming Battle. De eer, een wisselbokaal en enorm prestige voor de school zijn de prijzen voor de winnaars van dit onderdeel. Dit jaar deden vier scholen mee: Lentiz MBO Westland uit Naaldwijk, Scalda Groen College Goes en de twee Yuverta MBO’s uit Aalsmeer en uit Rijswijk. In totaal werden acht boten door hen verzorgd.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari