November

1 – Rijbewijs verlengen voortaan digitaal in Maassluis
Inwoners van Maassluis kunnen vanaf vandaag hun rijbewijs digitaal verlengen. De verlenging loopt via de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) via een inlogprocedure via DigiD. Al twee werkdagen later kan het nieuwe rijbewijs op het stadhuis worden opgehaald.

4 – Weer geen kerstmarkt in Maassluis
Ondanks de eerdere toezegging dat de markt doorgang zou vinden dit jaar gaat de Maassluise Kerstmarkt door de aangescherpte maatregelen rond Covid-19 dit jaar toch weer niet door. De organisatie kreeg het niet voor elkaar een gezellige kerstmarkt te organiseren en tegelijkertijd de Covid-19 regels te handhaven. Daarom ging er weer een streep door het spektakel. Ook het doorgaan van het Kerstnachtzingen, ook een typisch Maassluise traditie staat op losse schroeven door de aangescherpte regelgeving. De regering heeft, omdat de coronabesmettingen in Nederland flink stijgen de coronaregels weer aangescherpt. Zo wordt het thuiswerken weer aangescherpt en wordt de mondkapjesplicht weer uitgebreid. Ook wordt een zogenaamde booster-vaccinatie, een extra vaccinatie die de werking van de al ontvangen vaccinaties moet versterken, aangeboden. Men zal met de 80-plussers beginnen.

6 – 20 huizen geëvacueerd door brand
Door een uitslaande brand in een woning aan de President Steynstraat moesten de bewoners van 20 omliggende woningen door de rookontwikkeling worden geëvacueerd. Zij werden opgevangen in een RET-bus. Sommigen vonden onderdak bij familie of vrienden. De twee bewoners van het pand konden op eigen kracht de woning verlaten. De brandweer rukte met groot materiaal uit en ook werd een blusboot ingezet. Nadat de brand was geblust, konden de geëvacueerde omwonenden weer terug naar hun huizen. Niemand raakte gewond, echter de woning liep grote brand- en waterschade op.

9 – Meerderheid gemeenteraad wil proef met lawaaiflitsers
Een meerderheid van de Maassluise gemeenteraad stemt in met een proef met zogenaamde lawaaiflitspalen. Dit zijn flitspalen die voertuigen registreren die qua geluidsniveau boven een bepaald maximum uitkomen. Vooral op de doorgaande straten, zoals de Laan 1940-1945, de P.C. Hooftlaan, Industrieweg en Prinses Julianalaan zouden deze apparaten de overlast een stuk kunnen verminderen. Het CDA Maassluis diende een motie in om het College te verzoeken een dergelijke proef mogelijk te maken.

16 – Parkeerterrein centrum blijft behouden
De locatie in het centrum, waar de oude Rooms-katholieke kerk was gelegen is destijds ingericht als tijdelijke parkeerplaats. Er zouden in de toekomst op die plek 38 nieuwe woningen worden gebouwd. Die plannen zijn nu terzijde geschoven en het terrein zal dus parkeerterrein blijven en ook worden ingericht om dienst te kunnen doen als evenemententerrein. Daarmee is een investering van € 360.000,- gemoeid. Dat geld moet volgens wethouder Evers uit het parkeerfonds komen. De woningen die gebouwd zouden worden, zullen nu elders in de stad verrijzen. Hiervoor gaan gemeente en sociaal verhuurbedrijf Maasdelta nog verder in overleg. Het werd nu ook zeker dat de bestaande locatie Schuurhof (sociale seniorenhuurwoningen) en de Schuurkerk zullen blijven bestaan.

30 – Maassluis doet mee aan eerste Schuldenlab
Koningin Maxima heeft het eerste regionale schuldenlab geopend. Het zal gaan werken voor Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. In deze gemeenten hebben 12.500 mensen hoge schulden. “Dit is de eerste regio die tekent en we moeten leren hoe we Nederland schuldenvrij maken”, zei de koningin bij de opening. Namens de drie gemeenten heeft Stroomopwaarts het schuldenlab opgericht. SchuldenlabNL is een onafhankelijke stichting waarin publieke partners, zoals gemeenten en uitvoeringsorganisaties, en private partners waaronder banken, (zorg)verzekeraars, energieleveranciers en woningcorporaties samenwerken om Nederland schuldenvrij te maken.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari