Juni

5 – Voor het eerst weer publiek bij orgelconcert
Bij het orgelconcert van Kees van Eersel, dat hij vandaag geeft op het monumentale Garrelsorgel van de Groote Kerk, zijn 50 zitplaatsen beschikbaar. Dat is het gevolg van de versoepelingen van de Coronaregels, die vanaf vandaag vervroegd zijn afgekondigd. Terrassen mogen weer geopend worden en bioscopen en theaters mogen ook weer, zij het beperkt, publiek toelaten. De vervroegde versoepelingen konden worden aangekondigd, omdat de ontwikkelingen rond de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames i.v.m. Covid-19 zich de laatste tijd versneld positief ontwikkelen.

9 – Edo Haan nog zes jaar burgemeester van Maassluis
In een bijzondere gemeenteraadsvergadering maakte VVD-fractievoorzitter Dick Snoeck het besluit van de vertrouwenscommissie bekend: Maassluis wil graag nog een termijn verder met burgemeester Edo Haan. In het Verslag van Bevindingen staat te lezen dat de rol van burgemeester veelomvattend en complex is en dat Haan in die rol de afgelopen jaren is gegroeid en die met verve heeft vervuld. Met burgemeester Haan is Maassluis klaar voor de toekomst, was de conclusie van het rapport. Burgemeester Haan reageerde blij en trots op de uitkomst. Hij bedankte de gemeenteraad voor de herbenoeming.

15 – Patrick Verstoep wordt nieuwe gemeentesecretaris
Patrick Verstoep (48) wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Maassluis. Het College van B en W benoemde Verstoep vandaag en op 27 augustus neemt hij het stokje over van interim-gemeentesecretaris Wilma Atsma. Verstoep geniet veel vertrouwen van het College. Hij werkt nu nog als clustermanager Stad en hij was daarvoor ruim zeven jaar hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu.

16 – Rabobank sluit kantoor. Geen bankkantoren meer in Maassluis
Met de sluiting van het kantoor van de Rabobank sluit het allerlaatste bankkantoor in Maassluis. Rabobank maakte bekend dat het kantoor, dat door de coronaregels al geruime tijd dicht was, niet meer zal openen. De kantoren van ING en ABN-AMRO waren al eerder voorgoed op slot gegaan. Volgens de directie van Rabobank is het een trend, dat banken alleen nog in grote steden vertegenwoordigd zijn met een kantoor. Door de verregaande automatisering en het feit dat meer en meer mensen hun bankzaken online kunnen regelen, worden de kantoren minder en minder bezocht.

23 – Natuurspeeltuin Willem Marislaan feestelijk geopend
Vanmiddag is de nieuwe natuurspeeltuin aan de Willem Marislaan feestelijk geopend. Leerlingen van de school ‘Het Startpunt’ waren gevraagd mee te denken over het ontwerp van de speeltuin. Hiermee is toen een architect aan het werk gegaan en nu was het tijd voor de ingebruikname. De natuurspeeltuin is geen standaard speeltuin, maar meer een natuur ontdekkingsplek voor de kinderen. Er komen veel plantensoorten met verschillende kleuren en bloeitijden in voor, zodat het uiterlijk nooit hetzelfde is. Regenwater van het schoolplein, straat en flat wordt in wadi’s opgevangen, zodat het riool niet overbelast kan raken. Het speellandschap heeft meerdere ‘watertjes’, een waterspeelplek met zand en een pirateneiland. Voor de ouders is er een picknickplaats.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari