Augustus

16 – Calypso gaat Maassluis verlaten
Het witte riviercruiseschip ‘Calypso’ zal voorgoed uit het havenbeeld van Maassluis gaan verdwijnen. De eigenaars, Eelco van Velzen en zijn vrouw willen graag met pensioen gaan na 21 jaar varen en hebben met succes een koper voor hun schip gevonden. De Coronamaatregelen hadden er sowieso al voor gezorgd dat de afgelopen seizoenen erg rustig waren. De Calypso zal volgend jaar naar Maasbommel varen en van daaruit fietsvakanties gaan aanbieden. Het vertrek van de Calypso maakt een plek in de haven vrij voor een ander schip, maar daar is nu verder nog niets over bekend.

19 – Weer geen Furieade!!!
De Furieade 2021 is dan toch ook definitief van de baan. Voorzitter Gerard Poot van het organiserend bestuur van de Furieade ziet geen kans om het maritiem festijn op een veilige en verantwoorde manier te organiseren dit jaar. Er zal ook geen aangepast of alternatief programma zijn. Het kan niet als de 1,5 meter regel niet wordt afgeschaft. Omdat de besmettingscijfers op dit moment niet echt hard meer dalen zal die regel niet worden versoepeld op korte termijn. Volgend jaar hoopt men weer wel op een geweldige Furieade 2022.

22 – Flinke wateroverlast door hevige regen
Hevige regen heeft gezorgd voor flinke wateroverlast in Maassluis. De riolering kon de enorme hoeveelheid water niet aan. Straten kwamen blank te staan. De Lange Boonestraat werd haast een rivier. De winkels aan deze straat moesten sluiten. De huizen aan de G.A. Brederolaan liepen vol. De meeste huizen staan hier leeg door de sanering van de wijk, maar helaas voor betrokkenen waren er ook nog enkele huizen bewoond. In winkelcentrum Koningshoek moest de Aldi enkele uren dicht om het overtollige water op te kunnen ruimen. Dat gold ook voor bakker van de Berg aan het Palet. Verschillend meldingen kwamen bij de brandweer binnen over wateroverlast en zoveel als mogelijk werd dan geassisteerd om het vele water weg te pompen. Maassluis blijkt toch nog niet helemaal klaar om flinke hoosbuien het hoofd te bieden. Dat bleek ook aan de Rozenlaan, waar enige dagen na de hevige regen de gevolgen van de overstort uit het riool naar de sloot langs deze straat. Het water is dood en de drollen drijven er in. Vis en watervogels zijn niet meer te vinden en de geur is ongelofelijk smerig. De gemeente erkent de problemen, maar zegt op korte termijn weinig te kunnen doen. Op termijn zal de situatie worden verbeterd, hoopt men.

31 – Voorlopig geen spitsboot op veerdienst Maassluis-Rozenburg
Hoewel de zomervakantie erop zit, zal er voorlopig nog geen tweede veerboot in de vaart komen op de veerdienst Maassluis-Rozenburg. Een van de ponten is in onderhoud op de werf. De werkzaamheden lopen uit, omdat nog steeds op belangrijke onderdelen wordt gewacht. De pont die nu nog in de vaart is moet eigenlijk ook dringend naar de werf voor onderhoud. Volgens de exploitant Blue Amigo van de veerdienst is dat het gevolg van de leeftijd van de schepen. Ze zijn ruim vijftig jaar oud. Blue Amigo laat wel een nieuw schip bouwen, dat op termijn de beide huidige schepen gaat vervangen. Vanaf dan zal er dus altijd maar één schip blijven varen. De opening van de Blankenburgverbinding in 2024 zal het passagiersaanbod waarschijnlijk drastisch verlagen, want auto’s en vrachtauto’s zullen gebruik gaan maken van deze veel snellere verbinding. Voetgangers en fietsers zullen wel afhankelijk blijven van de veerdienst.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari