Juli

1 – Schildersbedrijf van Eijmeren sluit de deuren
Na dertig jaar actief te zijn geweest sluit schildersbedrijf Marien van Eijmeren de deuren. Naast het buitenschilderwerk had Marien ook een speciaalzaak in verf, glas en behang aan de Reigerstraat. In de winkel werd hij 25 jaar lang bijgestaan door Anja van Velzen. Het koppel was zo’n vertrouwd gezicht dat veel mensen altijd hebben gedacht dat ze getrouwd waren. Daar hebben de beide ‘echtelieden’ altijd hartelijk om kunnen lachen. Marien wordt nu 63 en dat is de leeftijd dat hij altijd al met pensioen wilde. Omdat er geen opvolger kon worden gevonden beëindigt hij nu het bedrijf. Op de laatste openingsdag van de winkel kwam burgemeester Haan even langs en bracht een bloemetje om hem te bedanken voor 30 jaar ondernemerschap.

9 – Migrantenhotel per direct gesloten
Het migrantenhotel, gevestigd in het voormalige ‘tehuis voor zeelieden’ aan de Wip is per direct gesloten. De brandveiligheid van het gebouw bleek niet in orde te zijn tijdens een controle dag van de gemeente. Ook was het al enige malen gebeurd dat het brandalarm onterecht afging en de brandweer voor niets moest uitrukken. Gemeenteambtenaren en de brandweer hebben de exploitant passende maatregelen voorgesteld, maar hij koos ervoor het pand per direct te ontruimen en de aanwezige gasten elders onder te brengen.

18 – Leger des Heils Maassluis krijgt nieuwe korpsofficier
Majoor Eric Heerlien is de nieuwe korpschef van het Leger des Heils Maassluis. Hij volgt het majoorsechtpaar Freerk Jan en Tanja Stegink op. Zij kregen een nieuwe aanstelling in het noorden van het land en zo kwam de vacature voor Maassluis. Eric Heerlien is geen onbekende voor Maassluis; hij vervulde tussen 2003 en 2008 samen met zijn vrouw de functie van korpsofficier. Na benoemingen in Goes, Zeist, Den Haag en Rotterdam is hij nu weer terug in Maassluis. De benoeming van Heerlien werd gevierd in de eerste dienst, die weer gehouden kon worden sinds de Coronavoorschriften dit onmogelijk maakten. Er zal nu, natuurlijk als de voorschriften het blijven toelaten weer wekelijks op zondag om 10.00 uur een kerkdienst worden gehouden in het korpsgebouw op de hoek Noordvliet/P.C. Hooftlaan.

27 – Maassluis wordt Regenbooggemeente
Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten op de volgende ‘Coming-Out dag’ op 11 oktober a.s. de vernieuwde regenboogvlag te hijsen boven de stad en deze uit te roepen tot Regenbooggemeente. Dit schrijft wethouder Kuiper in een raadsinformatiebrief. Het hijsen van de regenboogvlag geeft aan dat de stad Maassluis oproept tot acceptatie van LHBTI-individuen (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgenders en Interseksen personen). De nieuwe regenboogvlag heeft vijf extra kleurbanen. De bruine en zwarte strepen verwijzen naar mensen van kleur met LHBTI-achtergrond.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari