Maart

4 – Basisschool ‘de Regenboog’ ontruimd
De basisschool ‘de Regenboog’ is vanmiddag korte tijd ontruimd geweest. Reden was een brandlucht waar enkele leerlingen misselijk van werden. De leraren besloten hierop de school te ontruimen en de hulpdiensten er bij te halen. De toegesnelde brandweerlieden roken geen brandlucht meer, maar besloten wel de nodige metingen te doen. Die gaven ook geen uitsluitsel wat de brandlucht had veroorzaakt en waar die vandaan kwam. Ambulancebroeders hebben de leerlingen ,die niet lekker waren geworden, onderzocht, maar zij mankeerden ook niets ernstigs. Daarna werd besloten de lessen weer te vervolgen. Er wordt nog een nader onderzoek naar de oorzaak van de brandlucht ingesteld.

4 – Dierenhoek ’t Sparretje krijgt nieuw pand
Begin 2020 brandde het pand van dierenhoek ’t Sparretje aan het Sparrendal tot de grond toe af. Op kat Spooky na konden alle dieren worden gered. Nu, ruim een jaar later, is een nieuw pand besteld bij een blokhutfabriek in Finland. In juni zal het worden geleverd en dan gaan beheerder Ingrid Herman met haar vrijwilligers aan de slag om het in elkaar te zetten en in gebruik te nemen. Bovendien is het plan dat Stichting Dierenhoek ’t Sparretje de andere dierenhoeken in Maassluis gaat overnemen. Naast de hoofdlocatie Sparrendal zullen ook de dierenhoeken aan de G.A. Brederodelaan, nabij de Tweemaster en die aan het Lepelaarsplantsoen door de stichting worden beheerd. De dierenhoek bij zwembad Dol-Fijn zal verdwijnen.

9 – Maassluis gaat bezoekers tellen met hun GSM
De gemeente Maassluis wil vanaf april de bezoekersaantallen van de stad registreren door middel van sensors die de GSM van bezoekers kunnen ontdekken en registreren. Hiervoor heeft de gemeente een contract gesloten met het Bureau RMC. Er wordt momenteel gekeken wat de beste locaties voor de sensors zijn. Volgens de gemeente en het bureau voldoet de methode aan de Autoriteit Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ondanks dat heeft de fractie van D’66 in de gemeenteraad kritische vragen gesteld over dit voornemen, omdat ze van mening is dat de privacy van de bevolking in het geding is. De gemeente heeft desgevraagd de plannen uitgelegd. Begin april begint de installatie en activering van de sensoren. Die komen op drukke plekken in de stad, zoals winkelcentrum Koningshoek, het oude stadscentrum en de metrostations. De sensoren staan 24/7 aan en het meten zal doorgaan tot december 2023. Wanneer mensen niet geregistreerd willen worden kunnen ze hiervoor hun mobieltje helemaal uitzetten, maar het is ook mogelijk om via de website van het bureau RMC het MAC-adres van je mobieltje toe te voegen aan een lijst, zodat jouw bezoeken aan de stad niet worden geregistreerd.

10 – Storm Evert raast over Nederland; eerste storm van 2021
Een voorjaarsstorm raasde vandaag voorbij en hij heet Evert. De officiële eerste storm van dit jaar zorgde nogal voor wat overlast in de regio. In onze stad scheurde het voorportaal van het in aanbouw zijnde tijdelijke vaccinatiecentrum bij winkelcentrum Koningshoek. De beschadigde plek werd tijdelijk gestut en een gedeelte van het parkeerterrein ontruimd. Twee dagen later was de schade hersteld. Er kwamen gevelplaten naar beneden gewaaid van een flat aan het Dennendal. De brandweer rukte uit om de situatie te bekijken en de platen van de weg te halen. Ook werd tegelijkertijd een vleermuis, die zijn toevlucht achter de platen had gezocht, in veiligheid gebracht. Bij het Reviuslyceum aan het Reviusplein moest een boom buigen voor het stormgeweld. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een gedeelte van het hek van de school, de gevel en ramen bleven onbeschadigd. Mensen van de gemeentelijke plantsoenendienst hebben de boom verzaagd en afgevoerd.

17 – Tweede Kamerverkiezingen in Nederland; VVD wint, ook in Maassluis
Vandaag gaan de meeste mensen in Nederland naar het stembureau. Gisteren en eergisteren waren ook al stembureaus open voor ouderen en kwetsbare kiezers. Ook hier doorkruisen coronaperikelen de normale gang van zaken dus. De opkomst in Maassluis was bijna 78%. De VVD werd de grootste partij met als tweede D’66 en als derde partij de PVV. Dat was gelijk aan het landelijke beeld, waar de VVD de grootste partij bleef, maar ook nog winst boekte. De ongekende groei van D’66 was niet voorspeld en kwam onverwacht. De PVV kreeg minder stemmen dan was voorspeld, maar werd wel de derde partij. De verkiezingskaarten zijn voorlopig weer geschud en de formatiebesprekingen voor een nieuwe regering kunnen beginnen.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari