Januari

2 – Aula aan de begraafplaats wordt gesloopt
De aula aan de Willem de Zwijgerstraat wordt vanaf vandaag gesloopt. Het gebouw is niet meer nodig, doordat sinds 2015 de nieuwe aula en het crematorium aan de Hooge Zeedijk in gebruik zijn genomen. De aula wordt gesloopt, maar de entree, waar het gebouw deel van uitmaakt, blijft wel in gebruik in de toekomst. De beheerdersruimte, de luifel en de toilettengroep zullen blijven bestaan en krijgen een flinke opknapbeurt. Daardoor blijft het oude gedeelte van de Maassluise begraafplaats ook goed toegankelijk voor bezoek in de toekomst.

21 – Wereldwinkel verhuist naar overkant van de vliet
Het was het personeel van de Wereldwinkel bekend dat ze moesten verhuizen, maar de steeds strengere coronaregels maakten dat allemaal niet eenvoudig. Gelukkig werd op een steenworp afstand een nieuw pand voor de Wereldwinkelactiviteiten gevonden. Op Zuidvliet 9 heeft het team keihard gewerkt en een prachtige winkel gerealiseerd. De verhuizing werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o. Helaas kan door de coronaregels de winkel nog niet feestelijk worden geopend; dat zal dus op een later tijdstip alsnog plaats vinden.

21 – Gemeente besluit papiercontainers vaker te legen
Door de coronacrisis slaan mensen online allerlei spullen in en laten ze thuis maaltijden bezorgen. Dat zorgt voor een massa extra verpakkingsmateriaal; vooral papier en karton. Dat is de reden dat de papiercontainers overvol raken. Dat zorgt voor overlast, omdat mensen hun papier en karton dan naast de containers neerzetten. Portefeuillehouder wethouder Fred Voskamp werd daarom door verschillende fracties in de gemeenteraad verzocht de leegfrequentie van de papierbakken te verhogen. Hiertegen bracht de wethouder in dat niet alle problemen te maken hebben met volle containers, maar het niet klein maken van het karton, zodat het in de schachten van de containers vast raakt. Niettemin zegde hij toe dat de containers vanaf heden drie keer in plaats van twee keer worden geleegd.

25 – Maassluizers houden zich aan de avondklok
De op 23 januari ingestelde avondklok zorgde in Maassluis voor stilte op straat na 21.00 uur. De landelijk ingestelde avondklok van 21.00 tot 04.30 uur moet ervoor zorgen dat het aantal contacten tussen mensen onderling verminderen en zo de verspreiding van het coronavirus wordt teruggedrongen. Burgemeester Haan constateerde dan ook tevreden dat de Maassluise bevolking zich netjes aan de voorschriften had gehouden. Mensen die toch buiten waren bleken over de vereiste ingevulde formulieren te beschikken. Er werd één boete van € 95,- uitgedeeld. De burgemeester zei desgevraagd niet bang te zijn voor ongeregeldheden, zoals in nogal wat andere Nederlandse steden wel het geval was.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari