December

10 – Nieuw systeem voor inburgering in Maassluis
Vanaf volgend jaar zullen volgens een nieuwe wet de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de inburgering. De steden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam nemen deze verandering te baat om het inburgeringssysteem anders op te zetten. Stroomopwaarts gaat in de genoemde steden de inburgering voor haar rekening vanaf 2022. In het huidige systeem zijn de inburgeraars zelf verantwoordelijk voor het vinden en volgen van een inburgeringscursus. Vaak wordt die niet afgemaakt, maar dat ligt volgens de gemeenten aan het systeem in niet aan de inburgeraars. In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gaan inburgeraars volgend jaar de taal leren in de praktijk door aan de ene kant een taalcursus te volgen, maar die te combineren met een stage, opleiding of vrijwilligerswerk. Ook krijgen alle inburgeraars persoonlijke begeleiding bij Stroomopwaarts.

23 – Vluchtelingenboot arriveert in Maassluis
Vandaag is de ‘Lady Anne’ aangemeerd aan de havenkade van Maassluis. Het schip zal voor ongeveer 70 vluchtelingen 8 weken lang een tijdelijk onderdak zijn. Het vluchtelingenopvangcentrum in Ter Apel is vol en dit is een van de noodoplossingen die zijn gerealiseerd. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers komt in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw bekijken of de ruimte geschikt is. In de eerste week van januari worden de eerste bewoners verwacht. De groep van zo’n 50 tot 70 personen blijft maximaal acht weken. Geen kinderen, want dat kan gevaarlijk zijn op het water. Er staan vrijwilligers klaar om dagbesteding te verzorgen.

26 – Deel Maassluis zonder stroom
Voor een gedeelte van de Maassluise bevolking is de tweede kerstdag nogal donker verlopen. Een gedeelte van de stad kwam zonder stroom te zitten. Het noordelijk gedeelte van de stad werd getroffen, maar er kwamen ook meldingen uit de wijk Balkon. Monteurs van Stedin constateerden een kabelbreuk en hebben dat probleem verholpen. Vanaf 15.00 uur konden overal in Maassluis de gourmets worden gestart.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari