November

1 – Huisartsen in actie tegen Franciscus-Vlietland
Uit protest tegen de sluiting van de spoedeisende hulp van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Schiedam, vertrekt de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord drie dagen uit het ziekenhuis.

1 – Meer mensen naar de Voedselbank
De Voedselbank heeft te maken met een verdere groei van het aantal uit te delen voedselpakketten. In juni van dit jaar ging het om rond de 300 pakketten per week, inmiddels zijn dat er tenminste 320.

5 – Opening tentoonstelling ‘Wie komt er alle jaren?
De tentoonstelling ‘Wie komt er alle jaren? Tussen bisschop en boeman’, is zaterdag 5 november door burgemeester Edo Haan geopend. De tentoonstelling is bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 10 jaar.

7 – Maassluis klaar voor landelijke Sinterklaas intocht
De gemeente en haar partners hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op de landelijke intocht van de Sint waarbij de kinderen centraal staan en iedereen welkom is.

12 – Fietsenstalling naast Station Maassluis weer open
De fietsenstalling van Ahmed El Boustati naast Station Maassluis mag vandaag weer open. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. De exploitant vroeg een voorlopige voorziening aan omdat hij vindt dat zijn zaak ten onrechte is gesloten.

9 – Begroting 2017 aanvaard met moties en amendement
De begroting 2017 werd unaniem geaccepteerd en vastgesteld. Tijdens het begrotingsdebat werden 34 moties ingediend waarvan twee werden verworpen, één kreeg maar deels steun, de rest werd unaniem aangenomen, tevens werd een amendement aangenomen op de cultuurvisie.

10 – Er komt een ‘veiligheidsvleugel’ in het stadhuis
De gemeenteraad heeft ingestemd met het realiseren van een politiepost in het stadhuis. Daarvoor is een krediet van 550.000 euro beschikbaar gesteld en architectenbureau Kraaijvanger opdracht gegeven om een definitief ontwerp te maken.

11 – Aantal geweldsmisdrijven in regio lager dan landelijk gemiddelde
Het aantal gepleegde geweldsmisdrijven lag in 2015 in Maassluis lager dan het landelijk gemiddelde. In Maassluis ging het om 130 misdrijven (vier per duizend inwoners). Het landelijk gemiddelde ligt op 5,4 per duizend inwoners.

10 – Kinderen brengen burgemeester Edo Haan ontbijtje op stadhuis
Vandaag brachten kinderen van SBO de Parasol uit Maassluis een ontbijtje bij burgemeester Edo Haan op het stadhuis. In de Burgerzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

11 – Opruiers intocht Sinterklaas opgepakt
De politie heeft vandaag twee mannen opgepakt voor het plaatsen van opruiende teksten op social media. In voorbereiding op de landelijke intocht van Sinterklaas zaterdag in Maassluis, volgt de politie bedreigende en opruiende teksten op het internet.

12 – Noodverordening tijdens Sinterklaasintocht Maassluis
Vandaag geldt vanaf 03.00 uur ’s ochtends gedurende de rest van de dag een noodverordening in Maassluis. Daar wordt zaterdag de landelijke intocht van Sinterklaas gevierd.

12 – Gemeentelijke onderscheiding voor bestuur Stichting Hollands Glorie (Furie)
Stichting Hollands Glorie heeft vandaag in het Witte Kerkje de Marnix van Sint Aldegonde plaquette ontvangen. Stichting Hollands Glorie maakt het mogelijk dat de Furie de belangrijke rol van icoon en ambassadeur van de stad Maassluis kan volbrengen.

12 – Succesvolle landelijke intocht van Sinterklaas
De landelijke intocht van Sinterklaas en zijn knechten in Maassluis goed verlopen. De stad had gerekend op 25.000 bezoekers, maar volgens de officiële telling kwamen er 20.000 mensen af op het evenement.

13 – Meterslange wachtrij voor tentoonstelling Sinterklaas
De tentoonstelling over de geschiedenis van het Sinterklaasfeest kan op veel belangstelling rekenen. Vandaag stond een meterslange wachtrij voor de ingang van het pand aan de Nieuwstraat 2.

14 – Speelgoed inzamelactie voor Maassluise kinderen
Ervaar Maassluis organiseert samen met de Voedselbank en de gemeente van 14 t/m 26 november een grote inzamelactie van speelgoed voor kinderen in de lagere schoolleeftijd in gezinnen die het niet zo breed hebben.

15 – Klachten over ontbreken koffiekamer op nieuwe begraafplaats
Vanuit diverse hoeken zijn er klachten over de faciliteiten in het gebouw op de nieuwe begraafplaats in Maassluis. Zowel uitvaartondernemers als bezoekers missen een koffieruimte voor na de dienst.

16 – Eerste digitale boek van de HVM gelanceerd
De Historische Vereniging Maassluis (HVM) komt voor het eerst met een digitaal boek. Het gaat om een boek van de inmiddels overleden schrijver Harry van Ettinger waarin hij schrijft over zijn jeugdjaren in Maassluis.

18 – Maassluizer richt nieuwe politieke partij ‘sterk.’ op
Jan de Visser, oud-wethouder van Maassluis, heeft vanmorgen in Den Haag de nieuwe partij ‘sterk.’ gepresenteerd. In maart wil de partij meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen met de Maassluizer als lijsttrekker. Sterk. staat voor Samen, Trouw, Eerlijk, Rechtvaardig en Kracht.

19 – Maassluizer ‘Dierenhulpverlener van het jaar’
Maassluizer John Stout heeft de prijs voor Dierenhulpverlener van het jaar gewonnen. Hij kreeg de prijs tijdens het Landelijk Congres Dierenhulpverlening. Stout wordt in het juryrapport geroemd om zijn ‘doorzettingsvermogen’ en ‘passie voor dieren’.

21 – Doorbraak over eigendom Monstersche Sluis
Er is een doorbraak rondom de eigendomskwestie van de Monstersche Sluis. In een overleg tussen het Hoogheemraadschap van Delfland, de gemeente Maassluis en de Stichting Monstersche Sluis in Delft zijn de partijen tot een principe akkoord gekomen om de sluis over te dragen aan de stichting.

21 – Man overleden bij spoor: politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen nadat zij vanochtend een man naast het spoor aantroffen. Omstreeks 8.15 uur kregen agenten melding dat er een man langs het spoor lag bij station Maassluis west. De 20-jarige man uit Maassluis was gewond aan zijn hoofd. Hulp mocht helaas niet meer baten.

22 – Treinstoring tussen Rotterdam en Maassluis West
Tussen Rotterdam Centraal en Maassluis West rijden er het grootste deel van de dag minder sprinters vanwege koperdiefstal.

22 – Nieuw bestemmingsplan voor Balkon
Publicatie van het bestemmingsplan ‘Het Balkon 2016’.

23 – Nieuwe stadsmarketeer voor Maassluis
Wendy Hofman is de nieuwe stadsmarketeer voor Maassluis. Het bestuur van de Stichting Promotie Maassluis (SPM) en de gemeente hebben hiertoe besloten. Zij gaat zich bezig houden met het ontwikkelen van een promotieplan en is ook verantwoordelijk voor de implementatie ervan.

25 – DrieMaasHave blij met Tovertafel
Ontzettend blij is DrieMaasHave met de Tovertafel die zij met behulp van twee betrokken Maassluise sponsoren kon aanschaffen. Hiermee kunnen ouderen interactieve spellen spelen via de met lichtprojecties op tafel.

29 – Kinderkoor Wonderwijs heeft YouTube hit
Het optreden van Kinderkoor Wonderwijs voor Sinterklaas in Maassluis is een hit op YouTube. De video van het optreden tijdens de landelijke intocht is al meer dan 231.431 maal bekeken.

29 – Erespeld der Gemeente voor Wessel Dijkstra
Burgemeester Edo Haan heeft vandaag de Erespeld der Gemeente uitgereikt aan Wessel Dijkstra. Aanleiding is het afscheid van Dijkstra als koster van de Groote Kerk te Maassluis op 1 december.

30 – Kort geding tegen uitbater fietsenstalling afgeblazen
Het kort geding van de gemeente tegen uitbater Ahmed el Boustati is niet doorgegaan. De gemeente heeft zijn vertrouwen in hem uitgesproken en blijft hij uitbater van de fietsenstalling bij station Maassluis.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari