Maart

1 – Maassluizers waken via de Buurtwhatsapp
Vanaf deze week kunnen alle Maassluizers deelnemen aan de gratis centrale Buurtwhatsapp (Nextdoor). Bij verdachte situaties en/of personen kan men elkaar snel informeren of waarschuwen.

1 – Interim manager voor Theater Koningshof
Theater Koningshof krijgt – na het opstappen van het bestuur – een interim-manager die moet zorgen voor ‘rust en sturing ‘. De manager moet ook de belangen van het personeel behartigen bij het theater.

2 – Lelycampus en gemeente gaan samenwerken
Lely Industries en de gemeente Maassluis en hebben overeenkomst getekend om het bestemmingsplan te wijzigen en daarmee ruimte te bieden aan nieuwe samenwerkingsvormen met andere bedrijven op de Lely werklocatie.

4 – Wilgenrijk: nieuwe wijk – nieuwe namen
Vandaag is door burgemeester Haan de ‘eerste paal’ geslagen van de woonbuurt Tweede Weverskade. Daarmee is symbolisch de start bouw gevierd van een uniek deel van Wilgenrijk, waar de straten en lanen bijzondere namen krijgen zoals Horizon of Spiegeling etc.

5 – Coppelbrug enige tijd afgekoppeld en weer geopend
De Coppelbrug is weer open. De brug was korte tijd buiten gebruik door een defect smeerwiel. Dit smeerwiel is verwijderd; de afsluiting is voor voet- en fietsverkeer is opgeheven.

5 – Tien jaar opruimen langs het Scheur
Al 10 jaar maakt een groepje van 15 personen elke eerste zaterdag van de maand de omgeving langs het Scheur schoon. Vandaag loopt wethouder Kees Pleijsier mee ter gelegenheid van dit jubileum.

9 – Aanrijtijden ambulances Maassluis worden mogelijk beter
De Veiligheidsregio Rotterdam bekijkt of het mogelijk is om de ambulances in onze regio vanuit Vlaardingen te laten komen. Daarmee zouden de aanrijtijden beter kunnen worden. Maassluis scoort al jaren niet goed genoeg op dit gebied.

9 – Windmolenpark Waterweg mag er komen
Ondanks alle bezwaren van de tegenstanders mag het Windmolenpark Nieuwe Waterweg gebouwd worden, ook de meest oostelijke molen, op een paar honderd van de grens met Maassluis, kan gewoon neergezet worden. Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State die is gedaan.

11 – Boekpresentatie ‘Smit Maassluis 1900-2015’
In het bedrijfspand van Smit Maassluis aan de Industrieweg vindt de boekpresentatie plaats van de bedrijfsbiografie over Smit Maassluis. Het boek is een cadeau van huidig directeur Peter Smit aan de in april 2015 vertrokken directeur Henk Smit.

13 – Eerste kievitsei Zuid-Holland gevonden in Maasland
Het eerste kievitsei van Zuid-Holland is gevonden in de omgeving van Maassluis, namelijk in de Duifpolder in Maasland door weidevogelboer Arie van Nierop.

14 – Mijlpaal van 6000 foto’s bereikt op de HVM-Collectiebank
Sinds de in gebruik neming van de Collectiebank in december 2013 is dankzij de tomeloze inzet van vele vrijwilligers de 6000e foto op de HVM website gezet.

14 – Eerste editie Lentiz European Parliament groot succes
Vandaag gaan leerlingen van de 4 vwo-afdeling van het Lentiz Reviuslyceum het debat aan met elkaar over de Europese Unie in de raadszaal van de gemeente Maassluis. De allereerste editie van het Lentiz European Parliament blijkt een groot succes.

18 – Koepaardbrug gaat een nacht open
De Koepaardbrug tussen het Havenplein en de Industrieweg in Maassluis staat vanwege onderhoudswerkzaamheden open van vrijdag 18 maart 2016 20.00 uur tot zaterdag 19 maart 2016 08.00 uur.

18 – Herdenking bombardement Maassluis
Bij het monument voor de Groote Kerk vindt vandaag de herdenking plaats van het bombardement op Maassluis van 1943. Na een toespraak door burgemeester Edo Haan volgen kransleggingen door het gemeentebestuur en leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum. Leerlingen van het lyceum zingen twee liederen bij de herdenking.

18 – Pelgrimstocht in Maassluis
Ruim 130 mensen lopen een pelgrimstocht door Maassluis. De tocht begint bij station Maassluis West en gaat over kerkenpaden die al eeuwenlang in het gebied liggen. Aan de pelgrimstocht is een goed doel gekoppeld: een ontwikkelingsproject in Oeganda.

21 – Cultuurmakelaar: Mijn naam is Kok
Sinds vandaag is Angela Kok de cultuurmakelaar van Maassluis. Haar missie: ‘het versterken van burgerinitiatieven op het gebied van kunst en cultuur’. Zij heeft veel zin om aan de slag te gaan in onze cultuur- historierijke stad.

23 – Hooftzaak: Vijftigste keer Repair Café Maassluis
Vandaag voor de vijftigste keer Repair Café. Al 2,5 jaar kunnen inwoners van Maassluis hun kapotte huishoudelijke apparaten voor gratis reparatie door vrijwilligers naar Buurtcentrum De Hooftzaak brengen.

24 – Van de Velden nieuwe voorzitter HVM
De 48-jarige Gertjan van de Velden is de nieuwe voorzitter van de Historische Vereniging Maassluis. Hij volgt daarmee Kees Tempelaars op, die nog een tijdje vicevoorzitter zal zijn. Van de Velden is de vierde voorzitter in het bestaan van de vereniging.

25 – Onthulling ‘Social Sofa’ op WC Koningshoek
Vandaag is door kinderen van o.a. basisschool de Regenboog een mozaïekbank, de Social Sofa, feestelijk onthuld waaraan met veel enthousiasme en plezier de afgelopen weken door hen en anderen is gewerkt.

30 – Nieuwe website voor St. Sleepboothaven Maassluis
Stichting Sleepboothaven Maassluis heeft een nieuwe website. De site Sleepboothaven.nl heeft een overzichtelijk ontwerp gekregen waarmee het gemakkelijk is om meer te weten te komen over de geschiedenis en technische gegevens van bv. bergingsvaartuig Bruinvisch en stoomsleper Furie.

30 – Kerk eist sleutels van de gemeente
De kerkrentmeesters hebben bij de gemeente de sleutels opgeëist die toegang geven tot de toren van de Groote Kerk. Tegen de afspraken in wordt de toren nog altijd beklommen door ambtenaren om te vlaggen. Om veiligheidsredenen is dat ten strengste verboden. Het eerder toegezegde herstel werk is nog steeds niet uitgevoerd.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari