Juli

1 en 4 – Alerte buurtbewoner laat dief op heterdaad betrappen
Nadat vrijdag drie mannen waren opgepakt op verdenking van inbraak dankzij een WhatsApp-groep, is maandagochtend weer een man aangehouden dankzij een oplettende buurtgenoot. De verdachte was bezig met een woninginbraak aan de Nachtegaallaan.

6 – Rapportage bestemmingsplan Sluispolder Oost en West
De firma Poederoyen en compagnons heeft een rapportage over de bestemmingsplannen voor de Sluispolder gepubliceerd. De wijk Sluispolder bestaat uit de wijkdelen Sluispolder West en Sluispolder Oost die worden doorsneden door de Laan 1940–1945.

8 – Tiende Veteranendag in Maassluis
Ongeveer 35 veteranen waren vandaag aanwezig bij de lokale Veteranendag in het Maassluise stadhuis. De veteranen hebben gediend in Indië, Nieuw-Guinea, Libanon, Cambodja, Afghanistan en de Perzische Golf.

8 – ’s Nachts geen 112-ambulances naar spoedeisende hulp Franciscus Vlietland
Tot en met september is de spoedeisende hulp van het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam ’s nachts gesloten voor patiënten die na een 112-melding met een ambulance naar het ziekenhuis moeten worden gebracht.

8 – Opening tweede gemeentelijke begraafplaats
Vandaag wordt de aula van de tweede gemeentelijke begraafplaats officieel geopend door Burgemeester Haan. Vanaf 15 juli 2016 is het crematorium ook daadwerkelijk operationeel.

9 – Open dag nieuwe aula en crematorium aan de Hooge Zeedijk
Op de nieuwe begraafplaats en in het crematorium aan de Hooge Zeedijk 100 is het vandaag open dag. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in de aula, het crematorium en de begraafplaats.

11 – Spitsboot Rozenburg-Maassluis tijdelijk uit de vaart
De spitspont tussen Maassluis en Rozenburg gaat vanaf vandaag zes weken lang uit de vaart voor onderhoud. In die periode vaart er nog maar één veerboot over het Scheur. Op 22 augustus 2016 gaat de spitsboot weer varen.

11 – Gemeente geeft subsidie voor Furieade
De Stichting Maassluis Maritiem krijgt dit jaar 15.000 euro subsidie van de gemeente Maassluis voor de organisatie van de 37ste Furieade. Het gaat voorlopig om een eenmalig bijdrage voor het grootste evenement van Maassluis.

11 – Organisatie intocht Sinterklaas
Het evenementenbureau IQ Events uit Delft is aangetrokken voor de algehele projectleiding bij de landelijke intocht van Sinterklaas. De aankomst van de NPO Sinterklaas en al zijn Zwarte Pieten vindt dit jaar plaats in Maassluis op zaterdag 12 november.

13 – Brandende auto op Laan 1940-1945 in Maassluis
Op de Laan 1940-1945 is vandaag een bedrijfswagen uitgebrand. De twee inzittenden zijn zonder verwondingen uit het busje gestapt. Een gedeelte van de weg werd afgezet om de brand te kunnen blussen.

16 – Avonturis in Maassluis ’s nachts verboden terrein
Natuurspeelplaats Avonturis in Maassluis is voortaan ’s nachts verboden terrein. Dat heeft het college van B&W besloten en willen hiermee eventuele overlast de kop indrukken.

17 – Onduidelijkheid over Historische Scheepswerf
De opstart van de historische werf Zorg en Vlijt ligt al maanden stil omdat er onverwacht nog geen gebruik gemaakt kan worden van een beoogd bedrijfsgebouw. Het bestemmingsplan voor het hoekpand op het Schanseiland werd door de gemeente gewijzigd van een bedrijfsbestemming in een woonfunctie.

19 – Agenten gebeten door aangehouden Pool
Twee agenten zijn gewond geraakt bij de aanhouding van een dronken Pool. Zondagavond kropen twee mannen onder een hek door van een bedrijventerrein aan de Weverskade. Een getuige belde de politie waarop het duo door hen van het terrein afgehaald waarbij deze de agenten beten.

20 – Hennepplantage ontmanteld in Maassluis
De politie heeft vandaag een hennepplantage ontmanteld in de Van Lennepstraat. De planten stonden in een flatwoning en zijn met het toebehoren allemaal vernietigd. Agenten kwamen af op een melding van een stroomstoring in de buurt. Een 19-jarige Maassluizer is aangehouden

21 – Oud-wethouder John Scheerstra overleden
John Scheerstra, oud-wethouder van de gemeente Maassluis, is donderdag 21 juli op 67 jarige leeftijd overleden. Hij heeft zich meer dan dertig jaar met hart en ziel ingezet voor Maassluis. In het voorjaar van 1981 werd hij namens de VVD lid van de gemeenteraad en in het najaar van dat jaar voorzitter van de VVD-fractie, in 2005 werd hij benoemd tot wethouder van Maassluis. Hij hield zich onder meer bezig met financiën, economie en cultuur. In 2010 nam John Scheerstra afscheid en bij die gelegenheid werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2006 kreeg hij de Erepenning der Gemeente Maassluis en vorige maand kreeg hij van de Culturele Raad Maassluis de Culturele Prijs Maassluis.

23 – Blauwalg blijft plaaggeest in de Oranjeplas
Wie een duik wil nemen in natuurwater kan dat beter niet doen in de Oranjeplassen. Sinds afgelopen vrijdag is er weer een waarschuwing voor blauwalgen. Deze kunnen huidirritatie en maag- en darmklachten opleveren. Overigens is er geen zwemverbod, ieder moet zelf beoordelen of ze het risico willen nemen.

25 – Mannen gezocht die koperen lampenkappen stelen
Twee mannen hebben in Maassluis een aantal koperen kappen van lantarenpalen gestolen. Het duo wordt gezocht door de politie. Ze zijn maandagochtend voor het laatst gezien in de omgeving van de Hellingkade in Maassluis.

27 – Nieuwe namen voor Maassluise stations
Het college van B&W wil de namen van de stations veranderen nadat de Hoekse Lijn is omgebouwd tot metroverbinding. Aanleiding is het nieuwe station dat de naam Maassluis Steendijkpolder krijgt. Voor het huidige station Maassluis West wil het college de naam Maassluis Koningshoek, voor het centraal gelegen station Maassluis zou daar Centrum achter moeten komen.

28 – Persleiding lek geraakt tijdens graafwerkzaamheden
Een aannemer raakte vandaag tijdens graafwerkzaamheden langs de Maasdijk een persleiding van het Hoogheemraadschap. Dat gebeurde ter hoogte van de Weverskade waardoor vervuild rioolwater overliep in het oppervlaktewater. Een persleiding zorgt ervoor dat rioolwater naar de waterzuiveringsinstallatie van Delfland wordt gepompt.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari