April

1 – Eerste ‘officiële’ steen aula nieuwe begraafplaats ingemetseld
De eerste ‘officiële’ steen voor de aula op de begraafplaats aan de Hooge Zeedijk is vandaag door wethouder Pleijsier ingemetseld. Het gaat om een formele start; de bouw ervan is al een tijdje bezig.

4 – Lely bouwt 100.000 schudders in Maassluis
Machinefabrikant Lely heeft de 100.000ste schudder gebouwd in Maassluis. Directeur Alexander van der Lely overhandigde de machine zelf aan melkveehouder van der Schriek uit den Hout.

4 – Officiële start bouw hoofdentree Wilgenrijk
Met de onthulling van een bouwbord hebben wethouders Keijzer en Pleijsier het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de hoofdentree van Wilgenrijk. Deze krijgt de naam de Cornelis van der Lelylaan en sluit aan op de bestaande T-kruising Westlandseweg en Uiverlaan.

5 – Vertraging voortgang historische werf Zorg en Vlijt
De opstart van de historische werf Zorg en Vlijt ligt stil. De organisatie kan geen gebruik maken van een beoogd bedrijfsgebouw. Het bestemmingsplan voor het hoekpand op het schanseiland werd onlangs gewijzigd van een bedrijfsbestemming in een woonfunctie.

5 – Open Leerwerkcentrum Maassluis geopend tijdens ondernemersbijeenkomst
Wethouder David van der Houwen van Maassluis heeft het Open Leerwerkcentrum (OLWC) aan de Industrieweg 106 officieel geopend. Het is een voorziening van participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS.

7 – Truckers zorgen voor overlast in Maassluis
Vrachtwagenchauffeurs hebben nu ook de Maassluise Industrieweg ontdekt als overnachtingplaats. Omwonenden klagen over overlastgevende truckers die de Industrieweg gebruiken als camperplaats en er de barbecue aansteken.

7 – Archeologisch onderzoek gestart met het graven van proefsleuven
In verband met de aanleg van de Blankenburgtunnel is gestart met een proefsleuvenonderzoek op de Noordoever en een bouwhistorisch bronnenonderzoek op de Zuidoever van het Scheur.

9 – Herdenking gevallenen op zee
Vandaag legt burgemeester T.J. Haan een krans bij het maritiem monument aan de Govert van Wijnkade nabij het Douanehuisje. Het monument is ter nagedachtenis aan de vele Maassluise inwoners die door de eeuwen heen hun leven op zee verloren hebben bij het uitoefenen van hun werk.

9 – Vijfduizend euro voor stoomsleper De Furie
Stichting Hollands Glorie krijgt vijfduizend euro subsidie van de gemeente Maassluis vanwege het 100-jarig bestaan van de stoomsleepboot De Furie. Daarmee kunnen festiviteiten georganiseerd worden om het jubileum te vieren.

11 – Maassluis telt haar fietswrakken
De gemeente heeft vandaag fietswrakken gelabeld in de stad. Fietsen of bromfietsen die onbeheerd zijn achtergelaten, kregen een sticker of kaart. De eigenaren worden verzocht het wrak weg te halen. De oogst: 118 wrakken werden verwijderd

13 – Fusie bibliotheken definitief van de baan
Er komt geen fusie van de bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland met bibliotheek Vlaardingen. Het college van B en W in Vlaardingen stelt de gemeenteraad voor om niet samen te gaan, vanwege de te hoge kosten.

15 – 7.500 euro van Lely voor TechnoLab
Het TechnoLab Westland heeft 7.500 euro gekregen van Stichting 20. Deze stichting, die is opgericht door Lely, wil jongeren kennis laten maken met wetenschap, innovatie en techniek. Joop Ham van het bedrijf uit Maassluis kwam de cheque overhandigen op ISW Hoogeland.

16 – Start Kunst en Atelierroute Maassluis
Vandaag de start van de kunstroute in het Stadshart van Maassluis. In 44 etalage´s verspreid door het stadshart staan kunstwerken opgesteld die zijn te bewonderen en waar een stem op kan worden uitgebracht.

18 – Andere openingstijden Stadhuis
Inwoners kunnen er vanaf mei op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur terecht bij de publieksbalie. Tijdens de piekperiode april – juni is het burgerzakenloket een extra avond (maandag) open van 16.00 tot 20.00 uur.

18 – Coppelbrug ligt dwars
De Coppelbrug gaat ’s ochtend niet meer open. Later blijkt dat de afstemming van de eindschakelaar niet goed is en is het euvel aan het eind van de middag weer opgelost. Vorige maand kende de brug ook al problemen, toen bleken de smeerwielen de oorzaak van het niet meer dichtgaan van de brug.

15 / 19 – Binnen vier dagen twee cruiseschepen langs Maassluis
Op 15 en 19 april voeren er weer grote cruiseschepen langs Maassluis. Op 15 april was dat de Ovation of the Seas, en 19 april het nieuwste schip van de Duitse rederij AIDA Cruises de AIDAprima.

20 – Opening Avonturis Maassluis
Het speelseizoen van natuurspeelplaats Avonturis start vandaag. Deze middag gaat het water weer stromen en ook is het vuurtje op de stookplaats kan weer aan.

21 – Afscheid trouwambtenaar, twee nieuwe ambtenaren verwelkomd
De gemeente neemt vandaag na 22 jaar afscheid van buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, mevrouw Leny Wesenhagen. Zij draagt het stokje over aan mevrouw Sandra Vreugdenhil en de heer Martin Weeda.

22 – Besluit over vervanging Maeslantkering in 2020
Het Hoogheemraadschap van Delfland wil dat al uiterlijk 2020 wordt besloten of de Maeslantkering moet worden vervangen door een sluis. Volgens deskundigen die destijds de Deltawerken bedachten, zal de kering bij toenemende zeespiegelstijging en heviger stormen steeds vaker moeten sluiten.

23 – Myosotis wordt verrast met het 10.000 euro
Vandaag kreeg stichting Myosotis Maassluis, een vrijetijdsclub voor mensen met een verstandelijke beperking onverwachts een cheque van 10.000 euro van het Fonds Schiedam Vlaardingen.

26 – Oranje lintjes voor Maassluizers
Burgemeester Edo Haan heeft tijdens zijn eerste lintjesregen als burgemeester elf inwoners mogen decoreren. In de Groote Kerk werden zij allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

27 – Vroeg in de rij voor een oranje tompouce
Bakker Koos Holtkamp startte op Koningsdag om 05.00 uur met de verkoop van zijn oranje tompoucen. Zijn team was ’s nachts aan het werk gegaan, om 04.30 uur was er al een rij wachtenden!

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari