Mei

1 – (Nog) Niet zwemmen in de Oranjeplassen
Wie wil zwemmen in de Oranjeplassen bij Maassluis kan dat beter niet doen. Er is een negatief zwemadvies gegeven omdat er Blauwalg in het water is geconstateerd.

2 – Opruimplicht van hondenpoep binnen de bebouwde kom
Vanaf vandaag geldt er binnen de bebouwde kom een opruimplicht. Binnen de bebouwde kom blijft, naast de opruimplicht van hondenpoep, ook de aanlijnplicht van honden van kracht.

4 – Foppenplasbrug weer in gebruik
De brug over de Foppenplas in Maasland is weer open. Door een aanvaring raakte in november 2015 een van de pijlers van de brug flink beschadigd.

4 – Nationale Dodenherdenking
Tijdens de nationale dodenherdenking bij het monument voor oorlogsslachtoffers bij de begraafplaats is er massaal stil gestaan bij de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Honderden mensen waren getuigen van de verschillende krans leggingen en toespraken.

10 – Landelijke Intocht Sinterklaas dit jaar in Maassluis
De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 november in Maassluis. De Goedheiligman zal met zijn gevolg de haven binnenvaren, waarna burgemeester Edo Haan hem op de kade zal verwelkomen.

11 – Winkels mogen op zondag eerder open
De gemeenteraad heeft op 19 april 2016 de nieuwe Winkeltijdenverordening vastgesteld. In de nieuwe verordening staat dat de winkels vanaf vandaag op zondag eerder, vanaf 12.00 uur tot 20.00, geopend mogen zijn.

11 – Veroorzaker stankoverlast failliet
Biobrandstoffabriek Abengoa, bekend van de vele stankklachten die het in 2013 en 2014 in onder meer Maassluis veroorzaakte is failliet. De Rotterdamse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken van de het bedrijf in de Europoort.

12 – Breicafé: Mijlpaal Ria de Waard 50 Maassluise visserstruien
Sinds het ontstaan in 2014 van Breicafe de Waker in Maassluis is Ria de Waard vrijwel onafgebroken aan de brei geweest. Dat heeft ertoe geleid dat ze onlangs haar vijftigste Maassluise visserstrui kon afkanten en in elkaar zetten; dit feit werd heuglijk gevierd met haar mede breisters.

12 – Wethouder Evers tekent retaildeal met minister Kamp
Wethouder Sjef Evers (economische zaken) ondertekent vandaag in Den Haag de ‘Retaildeal’ met minister Kamp van Economische Zaken. De gemeente Maassluis zet zich hiermee extra in voor een toekomstgerichte, levendige binnenstad in samenwerking met ondernemers.

13 – Erespeld der Gemeente voor Hans Maas
Vanwege zijn langdurige verdienste voor zwembad Dol-fijn ontving Hans Maas, voorzitter van het stichtingbestuur van het zwembad bij zijn afscheid de Erespeld van de Gemeente uit handen van wethouder Kees Pleijsier.

13 – Rondvaartboot Maassluis ‘De Slakkenvaart’ op gang
De stad is weer een toeristische attractie rijker. Schipper Ronald van Santvliet heeft hard gewerkt om zijn rondvaartboot ‘De Slakkenvaart’ gereed te krijgen. De boot, een Friesche snik, gaat varen in de binnen- en buitenhaven van Maassluis en rond het Schanseiland.

14 – Excelsior Maassluis kampioen in de Topklasse Zaterdag voetbal
Excelsior Maassluis is de zeer verrassende kampioen in de Topklasse Zaterdag. De Tricolores wisten te winnen bij Spakenburg en klimt naar de eerste plaats en het kampioenschap.

18 – Nieuw hotel op in Sanofi pand
In het voormalig hoofdkantoor van het Loodswezen Nederland, Smit en Co, bekend als het Sanofi pand gelegen aan de Govert van Wijnkade te Maassluis herrijst op termijn een hotel met ongeveer 40 kamers, restaurant, vergader- en conferentiezalen.

19 – Cruiseschip Koningsdam passeert Maassluis
Vandaag passeert het nieuwe cruiseschip Koningsdam van de Holland America lijn onze stad op weg naar Rotterdam waar het morgen door Koningin Maxima zal worden gedoopt.

19 – Coppelbrug opnieuw in problemen
De Coppelbrug over de buitenhaven is opnieuw in storing wegens een defect besturingsonderdeel. Op maandag 30 mei is het onderdeel gereed en wordt het gemonteerd, tot die tijd kan de Coppelbrug niet worden gebruikt.

19 – Laatste begrafenis op de algemene begraafplaats Willem de Zwijgerstraat
Vanaf vandaag zullen nieuwe begravingen in een algemeen graf enkel nog mogelijk zijn op de nieuwe Begraafplaats aan de Hooge Zeedijk 100.

21 – Vaardag Sleepboothaven
Vandaag staat Maassluis in het teken van het varen met en beleven van historische stoom- en motorsleepboten tijdens de Vaardag Sleepboothaven Maassluis. Ook het Nationaal Sleepvaart Museum zet zich weer in om deze bijzondere dag tot een succes te maken.

22 – Verlaging waterpeil door het Hoogheemraadschap
In verband met de verwachte zware regenval heeft het Hoogheemraadschap het protocol aangepast waardoor het waterpeil in de polders wordt verlaagd en problemen voorkomen.

23 – Opnieuw onduidelijkheid bij Monstersche Sluis
De gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland zijn niet bereid zijn om steun te verlenen voor de aanvraag van subsidies waardoor openstelling van de Monstersche Sluis mogelijk moet worden.

23 – Start bouw touringcarbedrijf Nooteboom Tours op terrein De Dijk
Vandaag is door eigenaar Roel Nooteboom samen met wethouder J.M.H. Evers de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand voor de firma op het bedrijventerrein De Dijk.

24 – Trappen van kerktoren Maassluis ( bijna) weer open
Belangstellenden kunnen binnenkort weer de toren van de Groote Kerk in Maassluis beklimmen. Over een week is de aannemer klaar met het repareren van de trappen en het plaatsen van extra leuningen.

24 – Het grootste cruiseschip ter wereld passeert
Het passeren van huidige grootste cruiseschip ter wereld, Harmony of the Seas, heeft voor veel drukte gezorgd langs de oever van het Scheur.

24 – Stadsdichter gezocht
Er komt een verkiezing voor een stadsdichter. Ieder die denkt in aanmerking te kunnen komen voor deze erefunctie van stadsdichtere van Maassluis kan zich melden bij het buurtcentrum De Hoofdzaak.

25 – Bevallingen voortaan in Rotterdam
Het is niet gelukt om het voorgenomen besluit de kraamafdeling van het Franciscus Gasthuis Vlietland in Schiedam te behouden. Vanaf 2017 zal men daarvoor naar Rotterdam moeten.

26 – Erespeld der Gemeente voor Yvonne van Roon
Burgemeester Edo Haan reikte vandaag in de Burgerzaal van het stadhuis de Erespeld der Gemeente uit aan mevrouw Yvonne van Roon-Kalkman. Mevrouw Van Roon-Kalkman heeft gedurende 45 jaar gewerkt voor de gemeente Maassluis.

27 – Maassluis telt weinig miljonairs
In onze regio bevinden de meeste miljonairs zich in de gemeente Midden-Delfland. Maassluis telt ongeveer 100 huishoudens met een portemonnee met miljonairs inhoud en behoort tot de 25 gemeentes met de minste miljonairs huishoudens.

28 – Voetbalclub Excelsior Maassluis algemeen landskampioen Topklasse amateurvoetbal
Voetbalclub Excelsior Maassluis is algeheel landskampioen amateur voetbal geworden. Namens de selectie ontving aanvoerder Niels Redert later de Marnix van Sint Aldegonde plaquette van het gemeentebestuur van Maassluis uit handen van burgemeester Edo Haan.

30 – Zwembad Dol-fijn krijgt extra subsidie
Zwembad Dol-fijn krijgt voor dit jaar een extra subsidie van 20.000 Euro om het exploitatie tekort aan te vullen.

31 – Hofnar Maassluis eind deze maand dicht
De Maassluise vestiging van restaurant De Hofnar sluit eind deze maand haar deuren. De Hofnar was twaalf jaar gevestigd aan de Lange Boonestraat.

31 – College wil binnenstad impuls geven
Uit de Kadernota 2017-2020 blijkt dat het college van B&W de binnenstad een aantal nieuwe impulsen wil geven waaronder de vorming van het Marelplein, het verfraaien van de Burg. Van der Lelykade en de Burg. De Jonghkade en het beweegbaar maken van de Lijndraaiersbrug.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari