Juni

1 – Restaurant De Beren opvolger van Eetcafé De Hofnar
Per 1 juni is Barbara Wapenaar de nieuwe eigenaar van de Beren Restaurants aan de Lange Boonestraat 12 in Maassluis. Tot voor kort was hier Eetcafé De Hofnar gevestigd.

3 – Voedselbank in trek
Bij de voedselbank zijn veel nieuwe aanmeldingen binnen gekomen. Er worden nu wekelijks ruim driehonderd pakketten uitgedeeld.

4 – Culturele Prijs Maassluis voor Johan Scheerstra
Vanwege zijn inzet en activiteiten betreffende kunst en cultuur, als wethouder Cultuur en daarbuiten, heeft John Scheerstra vandaag de prestigieuze Culturele Prijs Maassluis in ontvangst mogen nemen.

6 – Aannemer van Dijk vindt resten van voormalige Synagoge
Bij werkzaamheden door aannemer van Dijk Maasland aan het riool aan de Groen van Prinstererkade zijn resten gevonden van de fundering van de voormalige synagoge daar.

8 – Gastvrijheidszorg Award voor DrieMaasHave
Zorgcentrum DrieMaasHave van Argos Zorggroep heeft in de categorie Verpleging & Verzorging de landelijke Gastvrijheidszorg Award 2016 gewonnen.

9 – Postume onderscheiding voor familie uit Maassluis
De ambassade van Israël heeft vandaag de Yad Vashem-onderscheiding postuum uitgereikt aan Jacob Rothuizen en Christina Johanna Rothuizen-Minderaa. Deze onderscheiding is voor mensen die ‘Rechtvaardigen onder de Volkeren’ worden genoemd, in dit geval mensen die een onderduikadres hebben aangeboden aan een Duitse Jodin.

11 – Korfbalvereniging CKC Maassluis Kampioen van Nederland
Korfbalvereniging CKC Maassluis is vandaag Kampioen van Nederland geworden tijdens het slottoernooi in Enschede voor de C-jeugd eerste klasse.

12 – Plan om Nieuwe Waterweg verder te verdiepen
Havenbedrijf Rotterdam heeft het plan om de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en de Beneluxtunnel anderhalve meter dieper te maken. Zo moeten er grotere boten doorheen kunnen varen waardoor er meer lading met de schepen meekan en de handel goedkoper kan worden.

15 – Viswinkel Noordvliet weer open
Na enige maanden onderbreking is vandaag de bekende (sinds 1905) viswinkel aan de Noordvliet 3 weer geopend. In samenwerking met de vorige eigenaar (van der Poel) gaan nieuwe eigenaren de zaak voortzetten.

16 – Delfland gaat droogte te lijf met dijksensoren
Het Hoogheemraadschap van Delfland is vandaag in Maasland gestart met een twee jaar durende proef met dijksensoren. Die moeten ervoor zorgen dat droge dijken eerder worden gesignaleerd, zodat er minder scheuren in de dijk ontstaan.

17 – Beiaardier echtpaar bespeelt samen carillon Groote Kerk
Dina en Richard de Waardt bespelen vandaag samen het carillon van de Groote Kerk. Dina is lerares aan de Mechelse beiaardschool en Richard is stadsbeiaardier van Rotterdam, tevens zoon van onze stadsbeiaardier Gerard de Waardt.

18 – Rondvaartboot ‘De Slakkenvaart’ officieel van start
Dit weekend start rondvaartboot ‘De Slakkenvaart’ zijn diensten vanaf de op- en afstapplek aan de Noordvliet. Dit is een passantenplek gelegen tegenover het gebouw van Het Leger Des Heils.

22 – Bewoners Korhoenstraat Maassluis winnen bijna 1 miljoen euro
Een groot aantal bewoners van de Korhoenstraat in Maassluis zijn verrast door de Postcode Loterij. Op hun postcode is bij de meitrekking de ‘Straatprijs’ gevallen. In totaal verdelen zij 987.500 euro.

22 – Hoogheemraadschap speelt in op voorspelde regenval
Omdat er extreem veel neerslag wordt verwacht, heeft het Hoogheemraadschap van Delfland tot passende voorzorgsmaatregelen besloten. Dat betekent verlaging van het waterpeil in alle polders.

23 – Jaap van Oostrum, eerste Stadsdichter van Maassluis
Jaap van Oostrum is uitgeroepen tot eerste stadsdichter van Maassluis, hij zal deze functie een jaar uitoefenen. Een jury heeft hem als winnaar uitgeroepen na de verkiezing onder leiding van cultuurwethouder David van der Houwen.

25 – Laurens de Man winnaar orgelconcours Govert van Wijn Stichting
Laurens de Man heeft het 24e Govert van Wijn Orgelconcours op zijn naam geschreven. Aan het concours op het Garrelsorgel in de Groote Kerk deden dertien kandidaten mee.

28 – De WoonWijzerWagen in Maassluis
De WoonWijzerWagen, reizende filiaal van de WoonWijzerWinkel in Rotterdam, staat 28 en 29 juni 2016 in Maassluis. Het is het Energieloket voor gemeenten in de regio. Bewoners kunnen er allerlei inspirerende oplossingen vinden om hun woning energiezuiniger te maken en gratis advies aanvragen.

30 – Nanne de Rek maakt laatste overtocht met de pont als kapitein
Na 44 dienstjaren maakte Nanne de Rek vandaag zijn laatste overtocht als kapitein van de pont tussen Maassluis en Rozenburg, waarbij hij zegt dat hij ‘met niemand zou hebben willen ruilen, ik had de mooiste baan van de hele wereld.’

30 – Kringloopwinkel De Kleine Schaal verhuist
Er is een nieuw onderkomen gevonden voor de kringloopwinkel De Kleine Schaal. Nicolette Hollaar kan met haar spullen verhuizen naar de ruimte aan de Nijverheidsstraat 36. Daarmee lijkt de winkel voorlopig gered.

30 – Huisartsen zeggen vertrouwen op in ziekenhuisbestuur
Huisartsen hebben het vertrouwen opgezegd in het ziekenhuisbestuur van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Gebeurtenissen van de afgelopen tijd hebben de relatie tussen het ziekenhuis, de specialisten en huisartsen in onder meer Maassluis en Westland ernstig beschadigd, zo schrijft huisartsenorganisatie LHV in een brief aan het fusieziekenhuis.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari