Augustus

1 – Regiotaxi Waterweg met Connexxion deels elektrisch
Connexxion Taxi Services gaat per 1 augustus het wmo-vervoer in Maassluis verzorgen. Voor de pashouders verandert er niets. Het vervoer zelf wordt wel milieuvriendelijker, omdat Connexxion voor een deel met elektrische busjes gaat rijden.

1 – Grote wietplantage onder verborgen luik in vloer
In een bedrijfspand aan de Zwarte Zee is vandaag een grote wietkwekerij ontdekt. De kwekerij was verborgen onder een luik in de vloer. In de ruimte troffen de agenten duizenden planten aan.

2 – Gaslek aan het Burgemeestersplantsoen
Vanmiddag moesten de brandweer en politie uitrukken naar het Burgemeestersplantsoen voor een melding van een gaslekkage/gaslucht. Ter plaatse trof de brandweer een kleine gaslekkage aan.

5 – Vandaag start Varend Corso
Het Varend Corso is vanmiddag in Honselersdijk gestart richting De Lier. De route loopt via Schipluiden en Vlaardingen naar Maasland / Maassluis waar ook de traditionele vlootschouw wordt gehouden. De pakjesboot van de gemeente Maassluis kreeg de prijs voor mooiste Zeilende Westlander.

11 – Delen van de Weverskade te maken met laagspanningsstoring
De Weverskade had vandaag te maken met een laagspanningsstoring. Een aantal woningen had door een kabelstoring tijdelijk geen elektriciteit.

13 – Nieuw minifestival in Maassluis: Verborgen Stegen
Vandaag is er een minifestival: Verborgen Stegen. Vijf stegen in het gebied rond de Dr. Kuyperkade zijn speciaal voor dit festivalletje omgetoverd tot kleurrijke eetkamers. Elke steeg is uniek in vorm en kleur en op maat ontworpen door de jonge ontwerpers van Oh Studio.

12 – Fietsenstalling station (voorlopig) Maassluis gesloten
In de fietsenstalling naast NS station Maassluis zijn vandaag bij controle wapens en drugs gevonden. Locoburgemeester Kees Pleijsier heeft de fietsenstalling per direct gesloten. Het vermoeden bestaat dat er in drugs werd gehandeld vanuit de stalling.

16 – Bouwdorp Oost van start – het thema is Brandweer
Vandaag is de 21e editie van Bouwdorp oost in Maassluis begonnen. Dit jaar staat het bouwdorp in het thema ‘brandweer’. Op het veldje onder aan de Vlaardingsedijk komen de kinderen bijeen om te beginnen aan hun ‘bouwproject’.

18 – Filmpje pikken
Vanaf vandaag start het Filmfestival van Maassluis. Van donderdag 18 t/m zondag 21 augustus 2016 kan je in Maassluis weer genieten van de beste films uit binnen- en buitenland.

20 – Maassluise orkesten geven openluchtconcert met filmmuziek
Vandaag zullen de Maassluise orkesten Kunst na Arbeid en Maassluise Harmonie gezamenlijk optreden in de achtertuin van Theater Koningshof. Zij zullen twee optredens verzorgen met live filmmuziek.

20 – Beachvolleybal Toernooi
Ook dit jaar wordt er weer aan het einde van de grote vakantie een Beachvolleybal toernooi gehouden georganiseerd door Biercafe Oporto in de Keucheniusstraat. Op drie speelvelden op een dikke laag zand spelen vele teams hun strijd.

22 – Dode dieren in water bij de Weverskade
In het water bij de Weverskade in Maassluis zijn meerdere dode watervogels en vissen gevonden. Om gezondheidsklachten te voorkomen worden de dieren zo snel mogelijk uit het water gehaald. Mogelijk gaat het hierbij om botulisme.

23 – Deel molenbuurt uren zonder water op warme dag
Bewoners van de omgeving Stellingmolen hebben vandaag uren zonder water gezeten. Oorzaak is een lekkage, die zorgt voor beperkt water toevoer en lage druk op de leidingen.

24 – Besmettelijke Iepziekte slaat toe
Verschillende bomen in de Merellaan en Rozenlaan zijn de afgelopen tijd aangetast door de besmettelijke iepziekte. De bomen worden daarom op korte termijn gerooid en worden later vervangen door andere bomen.

24 – College Maassluis zoekt nieuwe toekomst voor Theater Koningshof
Als het aan het college van Burgemeester en Wethouders ligt krijgt Theater Koningshof een andere opzet. Ofwel wordt de exploitatie van het theater afgestoten naar een private partij, ofwel wordt het doorontwikkeld tot een breed sociaal-cultureel centrum.

24 – Illegale straatraces ook in Maassluis
In Maassluis zijn de afgelopen tijd meermaals illegale straatraces gehouden. De straatraces worden vooral in de avonden gehouden, onder meer in de omgeving van de Laan 1940-1945 en de Vlaardingsedijk.

24 – Koperdieven weer in actie
Afgelopen weken zijn er op diverse locaties binnen de gemeente Maassluis koperen kappen van lichtarmaturen gestolen. Dit is gebeurd op het gehele Schanseiland, Haven, Marnixkade, Burg. v.d. Lelykade en in de buurt van het Scheepvaartmuseum.

30 – Monstersche Sluis gaat voor provinciale subsidie trekvaartroute
De gemeente heeft het initiatief genomen in een subsidieaanvraag voor het vervangen van de deuren van de Monstersche Sluis. De provincie Zuid-Holland heeft namelijk subsidie beschikbaar voor het laten herleven van de Trekvaartroute tussen Delft en Maassluis.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari