Jaarkroniek

 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • Januari

  1 – Maassluis gaat ‘beheerst’ het nieuwe jaar in

  De jaarwisseling is ‘beheerst’ verlopen, er is echter wel wat schade geconstateerd aan gebouwen en auto’s en zijn bij het NS station Maassluis West bushokjes vernield. Ook waren er wat brandmeldingen en was er overlast van vuurwerk.

  1 – VVV Maassluis wordt Ervaar Maassluis

  Stichting Promotie Maassluis en fietsenwinkel Van Kortenhof gaan samenwerken en veranderen het concept VVV Maassluis naar een Ervaar Maassluis-formule.

  4 – Nieuwjaarsbijeenkomst: Er is maar één eiland in Maassluis en dat is het Schanseiland

  Voor burgemeester Haan is dat het motto voor 2016; hij vindt het belangrijk dat er meer naar samenwerking wordt gezocht tussen stichtingen. De stad groeide het afgelopen jaar licht, van 32.220 naar 32.312 inwoners.

  6 – De Haas: spectaculair transport

  Een groot ponton bestemd voor de Koninklijke Roeiers Vereniging Eendracht verliet vandaag scheepwerf De Haas. Via de Geer langs de Schansbrug en de Koepaardbrug bereikte het transport de Waterweg op weg naar de eindbestemming.

  11 – In Maassluis werden 2185 kerstbomen ingeleverd

  Er zijn dit jaar 2185 afgedankte kerstbomen ingeleverd op woensdag 6 januari bij 6 inleverplaatsen in Maassluis. Dat zijn 157 bomen meer dan in 2015!

  13 – Maassluis aanwezig op People’s Business Rotterdam

  Om het Maassluise bedrijfsleven en in het bijzonder het bedrijventerrein De Dijk te promoten, zal de gemeente Maassluis opnieuw deelnemen aan People’s Business Rotterdam.

  13 – Start projectgroep Stichting Monstersche Sluis

  Start van de projectgroep die de werkzaamheden zal voorbereiden om de restauratie van de sluis te realiseren. Professor Jan Stuip zal de projectgroep bestaande uit de Stichting Monstersche Sluis, het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Maassluis voorzitten.

  15 – Smaak&Meer opent de deuren van het nieuwe pand

  Na 6 maanden verbouwen in het voormalige Commedia/Showtime pand aan de Govert van Wijnkade 20 opening van het nieuwe Smaak& Meer aan de oude binnenhaven van Maassluis.

  18 – Promotie Maassluis op de landelijke tv

  In het tv-programma Geloof & een Hoop Liefde bij de EO staat in vijf afleveringen Maassluis in de belangstelling. In elke aflevering is er een thema en komt er een bekende persoon uit Maassluis aan het woord.

  18 – Opnieuw onrust rondom bouwproject Noorddijk

  Er is opnieuw onrust ontstaan rondom het nieuwbouwproject Noorddijk-Geerkade in Maassluis. Zowel omwonenden als de Historische Vereniging Maassluis (HVM) hebben bij het gemeentebestuur wederom aan de bel getrokken. Ze vinden het bouwplan niet passend.

  21 – Furie en Furieade slaan handen ineen

  De Furieade zal dit jaar volledig in het teken staan van de 100e verjaardag van de stoomzeesleepboot Furie. De Stichting Maassluis Maritiem en Stichting Hollands Glorie zijn dit overeengekomen.

  25 – Tuinhuisjes in brand gestoken

  Bij volkstuincomplex De Vluchtheuvel is vannacht een tuinhuisje afgebrand. Het vuur werd rond 02.25 uur ontdekt. Bij de brand aan de achterkant van het terrein is één tuinhuisje compleet afgebrand, twee naastgelegen huisjes zijn flink beschadigd.

  25 – oogbrug Boonerlucht wordt opgeknapt

  Recreatieschap Midden-Delfland start met groot onderhoud aan de boogbrug over de Boonerlucht in Maassluis waarbij de boog van de brug minder steil zal worden en de leuningen worden vervangen.

  27 Bijeenkomst in Het Klooster over ‘Statushouders’

  Het college van B&W gaat versneld veertig extra statushouders in Maassluis opvangen. Het stelt het Klooster aan de Jan Luykenstraat beschikbaar, het pand waar jarenlang dak- en thuislozen werden opgevangen en vijf wisselwoningen in het flatgebouw aan de Mgr. Bekkerslaan.

  Maanden

  December

  November

  Oktober

  September

  Augustus

  Juli

  Juni

  Mei

  April

  Maart

  Februari

  Januari