Jaarkroniek

 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • Mei

  2 – Duurzame schoolpleinen rondom basisschool De Groene Hoek
  De duurzame schoolpleinen rondom basisschool De Groene Hoek (Dennendal 141) zijn officieel in gebruik genomen. Het ontwerp ervan is ontstaan in overleg met leerlingen en ouders, vanuit de gedachte dat kinderen en de natuur de ruimte moeten krijgen.

  3 – Niet meer zwemmen in Oranjepolder
  De Oranjeplas tussen Hoek van Holland en Maassluis is geen officiële zwemlocatie meer. Volgens de beheerder is het water eerder een natuurplas dan een zwemplas. Bovendien is het water erg gevoelig voor blauwalgen.

  4 – Nationale Herdenking 4 mei 2017
  De Nationale Dodenherdenking 2017 vond vandaag plaats bij het oorlogsmonument in het Prinses Julianaplantsoen. Burgemeester Edo Haan hield daar een toespraak.

  8 – Onderzoek naar vervanging kademuur aan de Wip
  Vandaag begint het onderzoek naar een oplossing voor het vervangen voor de kademuur aan de Wip. Er worden proefsleuven gegraven en wordt er gebruik gemaakt van een deskundige op het gebied van archeologie en niet-gesprongen explosieven.

  8 – Dinsdagmarkt verplaatst naar tijdelijke locatie
  De dinsdagmarkt wordt vanaf vandaag tijdelijk verplaatst van het parkeerterrein tegenover de Koningshof naar het parkeerterrein tussen de supermarkten Hoogvliet en Aldi. De tijdelijke locatie zal waarschijnlijk ongeveer een jaar worden gebruikt.

  9 Maassluis veilig tegen hoogwater
  Vandaag verricht hoogheemraad Marcel Houtzager samen met directeur Hoogwaterbeschermings-programma Eric Kraaij de officiële starthandeling voor de versterking van de laatste 50 meter van de primaire kering Delflandse Dijk.

  10 Verkeersdrempels bij Nieuwe Begraafplaats ‘weggehaald’
  De verkeersdrempels die aangelegd zijn op het parkeerterrein aan de Hoge Zeedijk, naast de Nieuwe Begraafplaats in Maassluis, zijn grotendeels verdwenen. De drempels waren aangelegd om illegale straatraces tegen te gaan. Wie de drempels heeft verwijderd is niet bekend.

  11 – Groote kerk open voor iedereen
  Burgemeester Edo Haan opent vandaag om 16.00 uur de Groote Kerk officieel voor het publiek. Vanaf dat moment is de kerk van woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken.

  11 – Maassluis Punt sluit deuren, Informatiepunt Maassluis gaat open
  Het MaassluisPunt aan de Doctor Kuyperkade, jarenlang een van de twee informatiepunten sluit vandaag officieel de deuren. Het maakt plaats voor het Informatiepunt Maassluis dat de deuren opent in het statige hoekpand aan de Nieuwstraat 2.

  11 Herinnering aan feestelijkheden 400 jaar Maassluis
  Oud-voorzitter Victor Knippenberg en burgemeester Edo Haan onthulden vandaag een bankje naast de rode brievenbus bij het Nationaal Sleepvaartmuseum als een herinnering aan het volksfeest van 2014.

  11 – Monstersche Sluis in Maassluis officieel overgedragen
  De Monstersche Sluis wordt vandaag officieel overgedragen aan de stichting die ijvert voor de openstelling ervan. De overdracht door de gemeente Maassluis en het Hoogheemraadschap van Delfland, geschiedt in de personen van Hoogheemraad Hans Middendorp, burgemeester Edo Haan en wethouder Sjef Evers.

  11 – Erespeld Maassluis voor drie stadspromotors
  Uit handen van burgemeester Edo Haan kregen Miranda van Kortenhof, Nicole van Kortenhof en Leny Muchall vandaag de Erespeld der Gemeente. Tijdens de Jaarvergadering van de Stichting Promotie Maassluis (SPM) werden zij onderscheiden vanwege hun inzet voor het toerisme in de stad.

  12 – Veer Rozenburg in andere handen
  De pont tussen Rozenburg en Maassluis krijgt een andere exploitant. Het veer komt in handen van Ottevanger uit Werkendam. Het 120 jaar oude veer wordt sinds 2008 beheerd door Connexxion. De nieuwe exploitant is eindverantwoordelijk van 1 januari 2018 tot 1 januari 2033.

  12 – Bibliotheek 50 jaar: Bokaal der Gemeente
  Vanmiddag was er een jubileumreceptie ter gelegenheid van 50 jaar Bibliotheek Maassluis. Daarbij werd door wethouder Kees Pleijsier namens het College van Burgemeester en Wethouders aan de jubilerende Bibliotheek de Bokaal der Gemeente uitgereikt.

  16 – De cijfers van Maassluis, Vlaardingen Schiedam op één website
  Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden? Hoeveel 19e-eeuwse gebouwen zijn er in de stad? Voor antwoord op deze vragen kunt u terecht op de nieuwe data- en onderzoekswebsite van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam: https://mvs.incijfers.nl

  16 – Restauratie kunstwerken gemeente Maassluis begonnen
  In Museum Maassluis begint deze week de restauratie van twee grote schilderijen uit het stadhuis van Maassluis. Bijzonder is dat geïnteresseerden het restauratieproces elke dinsdag live kunnen volgen in de Dijkzaal van het museum.

  17 – Honey Highway in Maassluis ingezaaid door scholieren
  De Honey Highway heeft woensdag een uitbreiding gekregen in Maassluis. Op de Delflandsedijk nabij het voormalige station Maassluis West hebben leerlingen van basisschool Het Balkon zaad gestrooid. Daarmee moet een strook van 900 meter lang aan bij-vriendelijke grond ontstaan.

  19 – Maassluis vorig jaar iets ‘veiliger’ geworden
  Maassluis is volgens de AD Misdaadmeter een stukje ‘veiliger’ geworden ten opzichte van vorig jaar. De stad is op de ranglijst gedaald van plaats 65 in 2015 naar 71 vorig jaar. Opvallendste daling is het aantal autodiefstallen met 41 procent, het aantal inbraken in schuren is gestegen met ruim 56 procent.

  19 – Rinus Michels Award voor jeugdopleiding Excelsior Maassluis
  Excelsior Maassluis heeft vanmiddag de Rinus Michels Award ontvangen in de categorie ‘Beste jeugdopleiding’. De prijs werd overhandigd tijdens het jaarlijkse trainerscongres van de KNVB.

  20 – Opening Informatiepunt Maassluis
  Burgemeester Edo Haan heeft vandaag het nieuwe informatiecentrum officieel geopend en de naam bekend gemaakt: Maassluis Info. Het nieuwe informatiepunt werd op donderdag 11 mei al symbolisch geopend door burgemeester Edo Haan en Leny Muchall.

  20 – Dag van de Zeesleepvaart trekt 4000 bezoekers
  Bijna 4000 bezoekers hebben vandaag in de buitenhaven de Dag van de Zeesleepvaart bezocht. Om 11.00 uur bliezen schepen hun hoorn om de start van het maritieme evenement in te luiden.

  20 – Zesde Voorjaarsfair in stadshart van Maassluis
  Vandaag vindt de Voorjaarsfair plaats in het Stadshart van Maassluis. Lokale winkeliers profileren zich met artikelen gericht op het zomerseizoen. De kades langs de vlieten staat vol met kramen, ook van ondernemers uit de nabije omgeving.

  23 – Scheepsbrand bij scheepswerf De Haas in Maassluis
  Op scheepswerf De Haas aan de Govert van Wijnkade is vanochtend brand uitgebroken op een plezierjacht. De gealarmeerde brandweer kon niet veel uitrichten, het schip is grotendeels verwoest.

  23 – Evides legt kilometer lange waterleiding aan onder Het Scheur
  Waterbedrijf Evides laat een 1.100 meter lange drinkwaterleiding aanleggen onder Het Scheur tussen Rozenburg en Maassluis. Voor de aanleg ervan is er aan beide kanten geboord naar 40 meter diepte.

  26 – Vilhena opent eigen panna-veldje bij VDL
  Feyenoord voetballer Tonny Vilhena opent vanmiddag zijn eigen panna-veldje bij voetbalvereniging VDL, waar hij zijn voetbalcarrière begon. Tegelijkertijd worden er nieuwe kleedkamers op de voetbalclub geopend.

  26 – Erespeld der Gemeente voor de Ton van Es
  Locoburgemeester Kees Pleijsier heeft vanmiddag de Erespeld der Gemeente uitgereikt aan Ton van Es die zich voor de voetbalvereniging en de Stichting Vrienden van VDL langdurig verdienstelijk heeft gemaakt.

  27 – Open Dag crematorium De Dijk
  Samen met de gemeente Maassluis organiseert Crematorium De Dijk vandaag een Open Dag. Er zijn kraampjes met uitvaart gerelateerde producten en bijzonder rouwvervoer.

  29 – Bende fietsendieven aangehouden
  De politie heeft aan de Merellaan een bende fietsendieven opgepakt en hun buit in beslag genomen. De auto waarin de fietsen stonden is in beslag genomen, de drie mannen worden verdacht van meerdere fietsendiefstallen.

  Maanden

  December

  November

  Oktober

  September

  Augustus

  Juli

  Juni

  Mei

  April

  Maart

  Februari

  Januari