Oktober

1 – Nieuwe plek voor oude helden
Vandaag krijgen de herinneringen aan de oudste helden van Maassluis een nieuwe plek. De ‘zuil’ van dominee Fenacolius verhuist naar de hoek van de Zuiddijk-Fenacoliuslaan en de ‘gedenksteen’ van Marnix van Sint Aldegonde vindt rust in de tuin van het Museum aan de Zuiddijk.

1 – Overname Begeleidende Vervoerservice Maassluis
De Begeleidende Vervoerservice Maassluis wordt door Seniorenwelzijn overgedragen aan de Oproep Centrale en heet vanaf heden Begeleidende Vervoerservice Oproep Centrale Maassluis (BVO Maassluis).

1 – Revalidatiecentrum Marnix krijgt drie crisisbedden
Het Marnix Revalidatiecentrum in Vlaardingen heeft drie crisisbedden, afkomstig uit het Geriatrisch centrum DrieMaasHave in Maassluis, gekregen waar mensen met lichamelijke klachten kunnen worden opgenomen.

1 – Voorwerk Furieade
Vanavond zijn met hijskranen de bruggen in Maassluis geopend voor de eerste deelnemers aan de Furieade. Het zijn de Westlanders op de vliet langs de Veerstraat en de jachtjes van watersportcentrum Vlietland in de Noordvliet.

2 – Start van de Furieade
Vanavond vaart om 19.15 uur de Furie Maassluis binnen en opent burgemeester Koos Karssen voor de laatste maal de Furieade. Na de lampionnenoptocht met muziek wordt de avond afgesloten met vuurwerk in de Noordgeer.

6 – GGZ opent kantoor voor psychische klachten in Maassluis
GGZ Delfland heeft een nieuw kantoor geopend in Maassluis. Mensen met psychische problemen kunnen er terecht voor kortdurende behandelingen.

7 – Eindelijk eigen mobiele camera voor Maassluis
Burgemeester Karssen neemt vandaag een Mobile Camera Unit (MCU) in ontvangst. Ook in Maassluis ziet men een toenemende behoefte aan cameratoezicht, bijvoorbeeld in winkelcentra, bedrijventerreinen of bij evenementen.

8 – Schikking kosten Coppelbrug
Architect Antea en de gemeente hebben hun conflict over de Coppelbrug bijgelegd. De gemeente en het architectenbureau waren het bijna twee jaar met elkaar oneens over een kostenoverschrijding van 1,1 miljoen euro.

9 – Dag van de duurzaamheid ook in Maassluis
Vandaag is de dag van de duurzaamheid en ook in Maassluis wordt niet stilgezeten. Op verschillende locaties wordt er aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is het mogelijk om een kijkje te nemen op de Lely Campus en laat Maasdelta zien wat zij biedt op het gebied van energiebesparing.

10 – Koos Koos in Museum Maassluis.
Vanaf vandaag te zien in het Museum, de afscheidsexpositie van burgemeester Koos Karssen. Hij heeft samen met zijn
vrouw deze tentoonstelling samengesteld met een selectie van objecten die als een rode draad door hun leven loopt, van geboorte tot aan dit afscheid.

10 – Cultureel afscheid van burgemeester Karssen in Immanuelkerk
Vandaag is er in samenwerking met de Culturele Raad Maassluis een Cultureel afscheid van de burgemeester in de Immanuelkerk. Bezoekers kunnen volop genieten van muziek, dans, kunst en cultuur.

12 – Theaters van Maassluis en Schiedam gaan samenwerken
Theater Koningshof en Theater aan de Schie in Schiedam gaan per direct een intensieve samenwerking aan.

13 – Maassluise raad neemt afscheid van Karssen
De Maassluise gemeenteraad heeft vandaag afscheid genomen van burgemeester Koos Karssen. Daarbij werd hem de erebokaal der Gemeente overhandigd. Zijn vrouw Magda mocht bij wijze van uitzondering de plek van de raadsgriffier innemen.

13 – Mogelijk ‘lek’ in gemeentehuis Maassluis
Het gemeentelijk apparaat in Maassluis heeft waarschijnlijk geheime stukken gelekt. Dat blijkt uit een commissievergadering van de gemeenteraad over de zaak Noorddijk/Geerkade. Er komt nu een onderzoek hoe er met geheime stukken wordt omgegaan.

14 – Burgemeestersvrouw verrast door Breicafé
De breisters van Breicafé De Waker in Maassluis hebben Magda Karssen in het zonnetje gezet. De echtgenote van de vertrekkende burgemeester ontving een fotoboek met allerlei wederwaardigheden van het Breicafé.

15 – Officieel afscheid burgemeester Karssen
Burgemeester Koos Karssen heeft tijdens een bijzondere raadsvergadering in de Groote Kerk afscheid genomen van de stad. Er waren meerdere sprekers, onder wie burgemeester Lamers van Schiedam en burgemeester Aboutaleb.

16 – Bolders voor de scheidende burgemeester
Scheidend burgemeester Karssen krijgt een beschilderde bolder van de Stichting Maassluise Kunstenaars. Drie kunstenaars hebben een ontwerp ingediend en Mevrouw Karssen heeft de keuze gemaakt voor het ontwerp van Gonny van den Nouwelant.

21 – Toekomst veerverbinding Maassluis onduidelijk
De gemeentes Maassluis en Rotterdam voeren gezamenlijk met de provincie Zuid-Holland gesprekken over de toekomst van de veerverbinding tussen Maassluis en Rozenburg. Per 2018 loopt het contract met Connexxion Water voor de huidige verbinding af.

23 – Toren Groote Kerk blijft eigendom van de kerk
De toren van de Groote Kerk in Maassluis behoort tot het kerkgebouw en daarmee wordt het eigendom van de toren niet overgedragen aan de gemeente. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA aan het Maassluise College van B en W.

28 – Nieuwe begraafplaats Hooge Zeedijk in gebruik
Op de nieuwe begraafplaats aan de Hooge Zeedijk 100 heeft de eerste begrafenis plaatsgevonden; via een tijdelijke toegangsweg is deze begraafplaats vanaf heden te bezoeken.

30 – Leerlingen Lentiz Reviuslyceum in Europarlement
Een aantal leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum zijn op bezoek geweest bij het Europarlement in Straatsburg. Als enige Nederlanders hielden Chris Voskamp en Jurre van de Merwe een presentatie.

30 – Zoutgehalte Nieuwe Waterweg hoger door lage waterstand
Het zoutgehalte in de Nieuwe Waterweg (het Scheur) bij Maassluis en Hoek van Holland is momenteel hoger dan normaal. Het lage waterpeil in de rivieren leidt ertoe dat zout zeewater verder het land kan indringen.

30 – Lichtjesavond begraafplaats
Op de Algemene begraafplaats van Maassluis wordt vanavond een lichtjesavond gehouden ter herdenking van overleden dierbaren, het thema voor dit jaar is: ‘Star in heaven’.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari