Jaarkroniek

 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • Mei

  1 – Maassluis opent meldpunt voor knelpunten zorg
  De gemeente Maassluis opent een speciaal meldpunt voor inwoners die in de problemen dreigen te raken door de veranderingen in de zorg.

  2 – Bokaal der Gemeente voor jubilerend Telemann Ensemble
  Tijdens een concert in de Groote Kerk ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Telemann Ensemble kregen de leden door burgemeester Karssen de Bokaal der Gemeente uitgereikt.

  5 – Onduidelijkheid over Monstersche Sluis: wie is eigenlijk de eigenaar?
  Niet het Hoogheemraadschap van Delfland, maar de gemeente Maassluis lijkt eigenaar van de Monstersche Sluis te zijn. Delfland vindt dat Maassluis de onderhoudskosten moet betalen evenals de kosten verbonden aan het weer functioneren van de sluis.

  4 – Dodenherdenking 2015 in Maassluis
  Dit jaar een bijzondere 4 mei-herdenking, zeventig jaar nadat de Tweede Wereldoorlog in Nederland beëindigd werd. Enkele personen, onder wie burgemeester Koos Karssen, hielden een toespraak.

  5 – Stormachtig bevrijdingsfeest Maassluis goed verlopen
  Het bevrijdingsfeest in Maassluis gehouden op het parkeerterrein van de Koningshoek is prima verlopen, al dreigde de stormwind even roet in het eten te gooien.

  8 – Nieuwe stadspromotor Maassluis: Caroline Mouwen
  Caroline Mouwen wordt de nieuwe stadspromotor van Maassluis en gaat zich bezighouden met bezoekers, bedrijven en wonen, de drie onderdelen waarop de citymarketing zich richt.

  9 – Opening nieuw Beachcourt Maassluis
  Burgemeester Koos Karssen en wethouder Kees Pleijsier hebben, vergezeld door beachvolleybal international Michiel van Dorsten, een geheel nieuw ‘Beachcourt Maassluis’ geopend.

  9 – 50-jarig jubileum van volleybalvereniging MVC
  Burgemeester J.A. Karssen heeft de Bokaal der Gemeente uitgereikt aan het bestuur van de Maassluise volleybalvereniging MVC i.v.m. de viering van het 50-jarig bestaan van de vereniging.

  11 – Edo Haan kandidaat burgemeester Maassluis
  De heer dr. T.J. (Edo) Haan (58) wordt de nieuwe burgemeester van Maassluis. Deze aanbeveling doet de Maassluise gemeenteraad aan minister R.A.H. Plasterk van Binnenlandse Zaken.

  12 – Burgemeester Karssen erelid Raad van Toezicht Sleepvaartmuseum
  Burgemeester Karssen is door het Nationaal Sleepvaart Museum benoemd tot erelid van de Raad van Toezicht en Advies van het Museum.

  12 – Geen gemeenteatlas meer in Maassluis
  De tweejaarlijkse gemeenteatlas van Maassluis wordt niet meer gemaakt. In plaats daarvan komt er een actuele en digitaal statistiek op de gemeentesite. Dat is besloten door het college van B en W.

  13 – Het Spectrum en gemeente tekenen voor nieuwbouw
  Voorzitter Eric Boerhout van schoolbestuur UN1EK, en wethouder Arnold Keijzer bevestigen met een ferme handdruk de samenwerking voor de nieuwbouw van Het Spectrum met een sportzaal aan de G.A. Brederolaan. Nu is de school nog gevestigd in een verouderd pand aan de Fenacoliuslaan.

  18 – Rondleiding voor aanstaande burgemeester
  De aankomende burgemeester van Maassluis, Edo Haan, krijgt een rondleiding van HVM stadsgids Constand Wassink door de binnenstad van Maassluis.

  18 – Blauwalg in de Oranjeplassen
  De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft een negatief zwemadvies gegeven voor de Oranjeplassen tussen Maassluis en Hoek van Holland in verband met blauwalg.

  19 – Nieuwe wethouder financiën Maassluis benoemd
  Sjef Evers (VVD) benoemd als de nieuwe wethouder van financiën van Maassluis. Hij volgt daarmee Huub Eitjes op, die in december vorig jaar opstapte na een integriteitkwestie

  20 – Overstortleiding gemaal Weverskade wordt vervangen
  Aannemingsbedrijf Van Dijk vervangt de overstortleiding vanaf het gemaal aan de Weverskade tot in de Noordgeer van het gemaal aan de Weverskade in Maassluis, ter hoogte van de parkeerplaats Wagenstraat.

  20 – Maassluis heeft ruim vijftig BKR-kunstwerken in bezit
  Onze gemeente heeft ruim vijftig BKR (Beeldende Kunstenaars Regeling)-kunstwerken in bezit. Deze worden regelmatig tentoongesteld en in de tussentijd bewaard in het depot van Museum Maassluis.

  20 – Brandweer Maassluis: 210 uitrukken in 2014
  De brandweer in Maassluis moest vorig jaar 210 keer uitrukken. In 68 gevallen ging het daadwerkelijk om brand. De brandweer was in 82,8 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse.

  21 – Stijlboek zet toon voor kwaliteit in woongebied Wilgenrijk
  Het Stijlboek Maassluise School is donderdag gepresenteerd. Wethouder Arnold Keijzer neemt het eerste exemplaar met trots in ontvangst. Op 13 juni opent het gebied haar deuren voor het publiek.

  21 – Hoeveel miljonairs kent Maassluis?
  Maassluis staat op plek 372 van de 393 gemeenten in Nederland als het gaat om het aandeel miljonairs per gemeente in 2012. In Maassluis zijn dat ongeveer 100 huishoudens.

  26 – Storing van de Koepaardbrug
  De Koepaardbrug kampte in het begin van de middag met een storing. De brug stond omhoog en ging niet meer naar beneden waardoor het wegverkeer niet meer kon oversteken.

  30 – Vaardag Sleepboothaven samen met 1e Beurtvaartdag
  In de buitenhaven vindt de traditionele Vaardag Sleepboothaven plaats en in de binnenhaven is voor het eerst de Beurtvaartdag Maassluis. Een bijzonder evenement waarmee motorbeurtvaartschip ‘Jansje’ haar 115e verjaardag viert.

  Maanden

  December

  November

  Oktober

  September

  Augustus

  Juli

  Juni

  Mei

  April

  Maart

  Februari

  Januari