Jaarkroniek

 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • Juli

  1 – Stroomopwaarts van start
  Regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS is vandaag van start gegaan. Hierdoor zijn de krachten gebundeld van de drie sociale diensten en de drie sociale werkvoorzieningen.

  1 – Rioolvernieuwing Maassluis: meten is weten
  Het riool rondom de Vlieten in Maassluis is oud en functioneert niet goed. Dit betekent dat de riolering in dit gebied op termijn aangepakt moet worden. De gemeente start met het in kaart brengen van de staat van het riool in dit gebied.

  4 – Passantensteiger vanaf vandaag in gebruik
  De steiger voor passanten aan de Geerkade West met de opening door wethouder Pleijsier in gebruik genomen; met prachtig weer en veel enthousiasme van omwonenden en belangstellenden.

  4 – Verleende subsidies beschikbaar op website
  De gemeente heeft een subsidieregister op haar website gezet. Op deze lijst kan iedereen zien waar de gemeente een bijdrage levert aan goede doelen en de bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

  9 – Storestudios slaat een eerste paal op De Dijk
  In het bijzijn van wethouder Arnold Keijzer en wethouder Sjef Evers is op bedrijventerrein De Dijk door Storestudios de eerste paal geslagen voor de bouw van een bedrijvenverzamelgebouw.

  13 – Spitspont tijdens de zomer uit de vaart
  Vanaf vandaag vaart er nog maar één boot. De spitspont gaat naar de werf voor regulier groot onderhoud. Vanaf maandag 24 augustus is de spitspont weer in gebruik.

  13 – Edo Haan benoemd tot burgemeester van Maassluis
  De heer dr. T.J. Haan is bij Koninklijk Besluit benoemd tot nieuwe burgemeester van de gemeente Maassluis. De benoeming gaat in op 2 november 2015.

  13 – Donatie van Fonds SV voor Voedselbank
  Het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken heeft 42.000 euro toegezegd aan de Voedselbank. Hiermee kan deze instelling de benodigde materialen aanschaffen die nodig zijn bij een verhuizing.

  15 – Onthulling Bolderkunstroute
  Deze route – het product van het Bolder project van de Stichting Maassluis Kunstenaars – werd door wethouder van Cultuur, David van der Houwen en collega Arnold Keizer vanmiddag geopend.

  16 – Derde ster Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelcentrum Steendijkpolder
  Burgemeester Karssen ontving de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor het winkelcentrum Steendijkpolder. De nieuwe tegel krijgt een prominente plek bij de entree van het centrum, zodat deze goed te zien is voor alle ondernemers, bewoners en bezoekers.

  17 – Koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas bezoekt Maassluis
  De Koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas organiseert jaarlijks een tocht voor haar leden. Dit jaar blijft de tocht in Nederland en is voor de start gekozen voor Maassluis. Veel van lagen aan de nieuwe passantensteiger aan de Geerkade.

  18 – Historische scheepswerf “Zorg & Vlijt”op de kaart
  Door wethouder David van der Houwen en collega’s Arnold Keizer en Stef Evers werd de officiële naamplaquette van de historische werf “Zorg & Vlijt” bevestigd.

  22 – Afscheidsbezoek van burgemeester Karssen
  Van 22 tot en met 25 juli 2015 bracht een delegatie met Burgemeester Karssen en zijn vrouw een bezoek aan Beregszász in West-Oekraïne in het kader van de vriendschapsband tussen de steden. Burgemeester Karssen die in oktober met pensioen gaat nam met dit bezoek afscheid van de laatste van de drie zustersteden Beregszász (Oekraïne), Hatvan (Hongarije) en Kézdivásárhely (Roemenië).

  23 – Bomen Sluispolder weg vanwege sloop en nieuwbouw
  In de wijk Sluispolder-West (G. Gezellestraat, G.A. Brederolaan, W.M. Bekkerslaan en de P.C. Hooftlaan) worden als gevolg van de sloop van woningen en de aanleg van een riool en nieuwbouw 63 van de 98 bomen gekapt. Hiervoor komen in de toekomst circa 70 bomen terug.

  24 – Opening van vaarnetwerk Midden-Delfland en Westland
  Vandaag is het vaartnetwerk Midden-Delfland en Westland, waar Maassluis met de Middelvliet en de Boonervliet deel van uit maakt, officieel in gebruik genomen.

  30 – Waterhoos aan de overkant van Maassluis
  Vanmiddag omstreeks 14.00 uur was er een waterhoos aan de overkant van het Scheur. Het natuurverschijnsel was vele minuten goed waarneembaar.

  31 – Na varend bloemencorso zingen met ‘Maassluis Vol-Koren’
  Na het binnenvaren van het varend bloemencorso en aanleggen van de boten aan de Noordvliet sloot het meezingspektakel Vol-Koren voor een prachtige afsluiting van een mooie zomerdag.

  31 – Monstersche Sluis aangemeld voor het deeltraject Erfgoedlijnen Trekvaarten
  De Monstersche Sluis is door de Stichting Monstersche Sluis is aangemeld voor het deeltraject Erfgoedlijnen Trekvaarten. Dit traject verbindt de historische binnensteden van Maassluis en Vlaardingen met de historische binnenstad van Delft.

  Maanden

  December

  November

  Oktober

  September

  Augustus

  Juli

  Juni

  Mei

  April

  Maart

  Februari

  Januari