Jaarkroniek

 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • November

  2 – Installatie van Burgemeester Edo Haan
  Edo Haan wordt tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad in het stadhuis geïnstalleerd als burgemeester. In het slotwoord van zijn inaugurele rede zegt hij ‘Ik zie er naar uit om met u allen samen te werken in het belang van die prachtige eerste stad aan de Waterweg, Maassluis.’

  2 – Sloopwerkzaamheden Sluispolder-West van start
  Vandaag is gestart met de grove sloop van de flat aan de G.A. Brederolaan in Maassluis. In de loop van november volgt ook de sloop van de flat aan de Guido Gezellestraat.

  4 – Inval in pand Mackayplein
  Vanochtend heeft de politie samen met de gemeente, een specialistische eenheid van het leger en de belastingdienst het pand van autobedrijf Tok aan het Mackayplein in Maassluis doorzocht.

  5 – Een glimmend M A A S S L U I S
  De grote kunststof letters MAASSLUIS op de kop van de haven zijn vervangen door glimmende metalen exemplaren.

  10 – Onderzoek naar beschermde vogelsoort
  Het bureau Pius Floris onderzoekt op verzoek van de gemeente of de beschermde vogelsoort (de roek) zich huisvest in de 43 bomen die de gemeente wegens hun slechte staat aan de Sportlaan wil kappen.

  11 – Gemeenteraad Maassluis akkoord met begroting
  Woensdagavond is door de gehele gemeenteraad de begroting voor 2016 aangenomen. Wel werden er nog aanvullende moties door alle partijen ter aanvulling op de begroting ingediend.

  13 – Start bouw van de aula op de nieuwe begraafplaats
  De bouw van de aula op de nieuwe begraafplaats gaat van start en zal worden uitgevoerd door v.d. Tempel Bouw & Ontwikkeling uit Schiedam, die nog deze maand met de bouw gaat beginnen. Voor de zomer van 2016 wordt de aula opgeleverd

  13 – Burgemeester Haan doet mee aan Nationaal Schoolontbijt
  Burgemeester Haan eet een broodje mee tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Hij doet dit met leerlingen van CBS De Regenboog aan de Zwaluwstraat.

  14 – Website WO2 van Gertjan van de Velden is digitaal erfgoed
  De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag heeft de website WO2Maassluis van Gertjan van der Velden tot digitaal erfgoed bestempeld en wordt daarbij opgenomen in de collectie van de bibliotheek.

  12 – Partnerstad Kezdivasarhely ontvangt Rode Kruistransport
  Donderdag is er weer een Rode Kruis hulptransport vanuit Maassluis naar Kezdivasarhely gegaan. Een vrachtauto werd geladen met 850 dozen met kleding, linnengoed, speelgoed, dekens, enzovoorts.

  18 – Voortbestaan Veer Maassluis – Rozenburg onafhankelijk van Blankenburgtunnel
  ‘Er is geen direct verband tussen de komst van de Blankenburgtunnel en het voortbestaan van de veerpont’, aldus Wethouder Pleijsier: ‘Het veer is noodzakelijk. Maassluis heeft daar een stem in.’

  18 – Wethouders bij eerste schop voor aanleg Hoekse Lijn
  In Schiedam is de eerste schop de grond in gegaan voor de ombouw van de treinverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland tot metrolijn: de Hoekse Lijn. Wethouder Pleijsier was daarbij namens de gemeente Maassluis aanwezig.

  23 – Laan 1940-1945 krijgt zijn bomen
  In 2014 zijn aan Laan 1940-1945 81 bomen gekapt. Na enige vertraging wordt komende week begonnen met de beplanting en zal als alles goed gaat half december gereed zal zijn.

  24 – Maassluis op 25e plaats met percentage kinderen in bijstandsgezinnen
  Er wonen 580 van de 6263 kinderen in een bijstandsgezin in onze stad, dat is 9,3%. Het landelijk gemiddelde ligt op 6,5%. In 24 andere steden waaronder Schiedam en Vlaardingen ligt het percentage hoger.

  24 – Jubilerende Filmclub Maassluis krijgt Erebokaal
  Filmclub Maassluis die zich al 50 jaar inzet voor de amateurfilmbeoefening in de stad heeft van burgemeester Edo Haan de Bokaal der Gemeente gekregen in verband met het gouden jubileum van de club.

  28 – Camera houdt toezicht in Burgemeesterswijk
  De gemeente heeft voor het eerst haar mobiele camera ingezet. De camera staat in de burgemeesterswijk voor extra toezicht, nadat van zeker negentien auto’s de banden werden lek gestoken.

  29 – Telemann Ensemble met pensioen
  Het Telemann Ensemble stopt na 50 jaar. Een combinatie van de gemiddelde leeftijd van de leden, het niet kunnen vinden van nieuwe leden en het stoppen van de dirigent, heeft unaniem doen moeten besluiten het ensemble aan het eind van dit jaar op te op te heffen.

  Maanden

  December

  November

  Oktober

  September

  Augustus

  Juli

  Juni

  Mei

  April

  Maart

  Februari

  Januari