Maart

2 – Diploma’s voor toekomstige sluiswachters
De eerste 13 vrijwillige sluiswachters die de Monstersche Sluys, als deze te zijner tijd open gaat zullen gaan bedienen, zijn geslaagd voor het noodzakelijke Marifoondiploma en Vaarbewijs 1.

4 – Eerste paal geslagen in Wilgenrijk
Op 4 maart 2015 is de eerste paal geslagen van zeven huizen op het erf van Wevershof in het woongebied Wilgenrijk. Naar verwachting worden deze huizen in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd.

4 – Sjaak de Jong krijgt Erespeld
Sjaak de Jong heeft de Erespeld der Gemeente Maassluis gekregen. Hij kreeg deze uit handen van burgemeester Karssen vanwege zijn zeer langdurige verdiensten op het gebied van sport.

5 – SP Maassluis opent een meldpunt zorg en participatie
Dit jaar is er veel veranderd op het gebied van zorg en inkomen. De SP Maassluis heeft een meldpunt geopend om ervaringen met de nieuwe jeugdzorg-, zorg- en participatietaken van de gemeente Maassluis te horen.

6 – Wachtlijst voor Voedselbank
Door een toename van aanmeldingen en een afname van de hoeveelheid beschikbare goederen dreigt er een wachtlijst te komen voor de Voedselbank. Daarbij komt ook nog dat vanwege ruimtegebrek de stichting al een langere tijd op zoek is naar een nieuwe locatie voor diverse activiteiten.

7 – Maarten ’t Hart signeert zijn nieuwste boek ‘Magdalena’
Maarten ’t Hart heeft op zaterdag 7 maart aan het begin van de Boekenweek 2015 bij boekhandel Koningshoek en boekhandel Keizerrijk zijn nieuwste boek dat gaat over zijn overleden moeder Magdalena, gesigneerd.

7 – Lunch voor ouderen bij Brandweer Maassluis
Maassluise 65-plussers uit de wijk Vogelbuurt-Oost kwamen bij de brandweer van Maassluis op bezoek voor het ‘Broodje Brandweer’. Onder het gebruik van een lunch kregen de ouderen informatie over brandveiligheid en konden ze zelf vragen stellen aan de brandweerlieden.

9 – Maassluis tweede Hengelsporthoofdstad
Maassluis heeft de tweede plaats veroverd in de strijd om de beste ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Winnaar werd Hellevoetsluis, gevolgd door Maassluis dat bekend is om het populaire visgebied Boonerlucht, dat in 2000 werd aangelegd en waar men kan vissen op karper, snoek en snoekbaars.

10 – Camperplaats langs Waterweg favoriet bij toeristen
De drie camperplaatsen aan de Govert van Wijnkade langs het Scheur zijn in gebruik genomen en blijken een geliefde plek voor toeristen vanwege de rustige omgeving, gratis stroom, mooi uitzicht over de rivier en de nabijheid van het historische centrum. Minpunt is het geringe aantal plekken.

10 – Buitenhaven uitbaggeren voor diepliggende schepen
Deze week is begonnen met het uitbaggeren van de buitenhaven zodat diepliggende schepen te allen tijde de haven in en uit kunnen varen. De buitenhaven van Maassluis is aangemerkt als zeehaven waardoor deze een diepte van -5,80 meter NAP moet hebben.

10 – Discotheek Showtime definitief gesloten
Discotheek Showtime aan de Govert van Wijnkade is op 10 maart failliet verklaard. De gelegenheid was al een langer gesloten omdat de discotheek vanwege overtredingen in januari dicht moest.

11 – Bomen langs de Laan 1940-1945 worden gerooid
81 Bomen langs de Laan 1940-1945 worden binnenkort gerooid. Deze gaan plaats maken voor twee rotondes en de nieuwe ligging van de rijbanen en middenberm ten opzichte van de huidige situatie.

11 – Toren van de Groote Kerk gesloten
De toren van de Groote Kerk is in verband met de veiligheid gesloten voor bezoekers, dit omdat onder meer de trappen en trapleuningen niet voldoende deugdelijk zijn. Samen met de gemeente die 90% van de onderhoudskosten voor haar rekening neemt wordt nagegaan hoe het probleem op te lossen.

12 – Hennepafval gedumpt bij Oranjeplassen
Op de Schenkeldijk op de grens van Maassluis met Hoek van Holland is ter hoogte van de Oranjeplassen hennepafval aangetroffen. Het gaat om vuilniszakken waarin het hennepafval zit.

12 – Stadshart Maassluis krijgt vierde veiligheidsster
Het Stadshart van Maassluis heeft een vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen gekregen. Het bewijst dat Maassluise winkeliers, de gemeente, politie en brandweer veiligheid hoog in het vaandel hebben en er dan ook de nodige inspanning voor uitvoeren.

18 – Politie Maassluis krijgt versterking
Het Team Handhaving en Toezicht van Maassluis is versterkt met drie medewerkers uitgerust in het nieuwe landelijke uniform. Deze zullen zich inzetten om zoveel mogelijk overlast te voorkomen en richten zich onder andere op overlastgevende jeugd.

18 – Herdenking bombardement 1943
Zoals elk jaar werden bij het monument bij de Groote Kerk de gevallenen herdacht die omkwamen bij het bombardement van 18 maart 1943 toen geallieerde vliegtuigen bij vergissing met hun bommen het centrum van Maassluis troffen en waarbij 18 mensen om het leven kwamen.

18 – Nieuwe Gemeentelijk RioleringsPlan
De gemeenteraad van Maassluis heeft het nieuwe Gemeentelijk RioleringsPlan (GRP) voor de komende jaren (2014-2018) vastgesteld.

19 – Uitslag Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen
Uit de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen blijkt het CDA de meeste stemmen in Maassluis te hebben gekregen. Bij de Waterschapsverkiezingen kreeg de Algemene Waterschapspartij Delfland hier de meeste stemmen.

21 – Theater Koningshof heeft financieel tekort
Theater Koningshof heeft over 2014 geen tekort van €76.000 zoals eerder werd gedacht, maar €122.000, dit blijkt uit de gegevens die de penningmeester aan de gemeente kenbaar heeft gemaakt.

24 – Breicafé verdient 3330 euro voor Monstersche Sluis
De dames van Breicafé De Waker die Maassluise visserstruien breien, hebben een cheque aangeboden van €3330 aan de Stichting Monstersche Sluis. Dit zal worden ingezet voor de opleiding van de vrijwillige sluis/brugwachters en de aanschaf van apparatuur.

25 – Plastic afval voortaan ondergronds
De proef voor het verzamelen van plastic is zo succesvol gebleken dat gemeente heeft besloten om de bovengrondse containers te vervangen door 17 ondergrondse containers en 7 ondergrondse perscontainers.

31 – Nieuw kindcentrum Educto Maassluis
Maassluis is een nieuw kindcentrum rijker: Educto. Hieronder vallen vier zorgorganisaties voor kinderen in het basis- en voorgezet onderwijs, te weten Leestalent, Taalreis, Studieus en Taal-, Reken- en Kernlabyrint.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari