Augustus

1 – Nieuwe openingstijden politiebureau
Basisteam Waterweg, verantwoordelijk voor de politiezorg in Hoek van Holland, Maassluis en Vlaardingen, heeft de uitvalsbasis in Vlaardingen. Bij het bureau in Maassluis kan alleen via 3D loket aangifte worden gedaan. In Vlaardingen kunt u terecht voor (persoonlijke) aangifte en andere zaken.

5 – Onderzoek naar andere plaatsen voor windmolens
De provincie Zuid-Holland gaat bekijken of er op andere locaties windmolens geplaatst kunnen worden. Maassluis heeft eerder al bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen Windmolenpark Nieuwe Waterweg.

7 – B en W: De Dijk ongeschikt als locatie voor windturbine
De gemeente is onaangenaam verrast door een publicatie over het onderzoeken van de Dijk als alternatieve locatie voor een windturbines. Andere locaties komen pas in beeld als de aangeboden plaatsen onvoldoende capaciteit opleveren en moeten daarbij op bestuurlijk draagvlak kunnen rekenen.

7 – Veerpont de Staeldiep vaart weer na startproblemen
Veerpont ‘de Staeldiep’ is weer in gebruik genomen. Het vaartuig zou aanvankelijk 3 augustus weer dienst doen maar door motorische problemen is dat iets verlaat.

10 – Wielerronde Maassluis van start
De jaarlijkse Wielerronde Maassluis wordt vandaag voor de 51e keer rond het Schanseiland verreden. De organisatie is in handen van RCMD de Coureur.

15 – Nieuwe krant met oud nieuws op komst
Na de Oud-Rotterdammer en de Oud-Hagenaar verschijnt er vanaf volgende maand ook de WestlandToen. Een krant met bijdragen van journalisten, historische verenigingen en columnisten.

18 – Kinderbouwdorpen Maassluis Oost en West weer van start
Op twee plaatsen in Maassluis kunnen weer hutten gebouwd worden. Dit jaar met een feestelijk tintje, want Bouwdorp Oost langs de Vlaardingsedijk beleeft  de 20e  editie. In Maassluis-West start tegelijk het andere Bouwdorp met het thema ‘Kinderboerderij’

18 – Riool vervangen in Vincent van Goghlaan
In de Vincent van Goghlaan zijn regelmatig klachten over verstoppingen en overlopende riolen bij regenbuien. Na inspectie en inventarisatie van het riool is besloten om de riolering te vervangen.

19 – Maasluis goed vertegenwoordigd bij SAIL Amsterdam
Er doen vier schepen uit Maassluis mee aan SAIL Amsterdam. Het gaat om zeesleper de Elbe, bergingsvaartuig de Bruinvisch, beurtvaarder de Jansje en stoomsleper de Furie. De Furie en de Elbe doen ook mee met de parade in de categorie varend erfgoed.

19 – Herinneringsboom voor Maassluise slachtoffers MH-17
Om herinneringen aan de Maassluise MH-17 slachtoffers van 17 juli 2014  levend te houden heeft de gemeente een herinneringsboom geplaatst in het park achter Theater Koningshof. Later wordt er een gedenkplaat bij de boom onthuld.

20 – Eerste lustrum Filmfestival Maassluis
Van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus 2015 vindt het Filmfestival Maassluis haar eerste lustrum. Maassluis staat weer een weekend lang in het teken van films en entertainment.

24 – Vier buurtsportcoördinatoren van start
Wethouder Kees Pleijsier gaf het startsein voor de inzet van vier buurtsportcoördinatoren. Zij gaan ervoor zorgen dat het werk van de combinatiefunctionarissen sport, buurtsportcoaches en sportbuurtwerkers meer met elkaar wordt ‘verknoopt’

27 – Herdenkingsboom met gedenkplaat onthuld
Aan het Lepelaarsplantsoen is de zilverlinde met gedenkplaat onthuld ter nagedachtenis aan de twee Maassluise slachtoffers die vorig jaar omkwamen bij de ramp met de MH17.

29 – Maassluis ook betrokken bij situatie kruispunt Oude Veiling
De gemeente wordt betrokken bij het veiliger maken van het kruispunt bij de Oude Veiling in Maasland. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen aan het College van B en W. Wanneer de kruising wordt aangepakt en of Maassluis hier aan mee moet betalen is nog niet bekend.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari