December

4 – Maassluis kiest voor behoud veerverbinding na komst tunnel
Het college van B&W zal bij de komst van de Blankenburgtunnel zich inzetten voor het behoud van een veerverbinding met Rozenburg voor langzaam verkeer.

8 – Noorddijk mogelijk ondermijnd door ratten
Vorige week ontdekte een bewoner grote gaten in de Noorddijk ter hoogte van de locatie waar nieuwbouw zal verschijnen. Vermoedelijk zijn de gaten ontstaan door grote dijkratten.

8 – Wietkwekerij met 400 planten opgerold
De politie heeft een inval gedaan bij een woning aan de Burgemeestersplantsoen waarbij een hennepplantage werd aangetroffen. 400 Hennepplanten werden in beslag zijn genomen.

10 – Hoge kosten voor begraven
Het begraven in onze stad is duur in vergelijking met de buursteden Schiedam en Vlaardingen. De reden ervoor berust grotendeels op de verrekening van de financiering van de nieuwe begraafplaats.

11 – Gemeente Maassluis bedankt vrijwilligers
In theater Koningshof vond het jaarlijkse vrijwilligersfeest plaats. Met het feest bedankte de gemeente Maassluis de vrijwilligers voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar.

11 – Bijzondere bomen op rotonde Laan 1940-1945
Wethouder Kees Pleijsier heeft een aantal bijzondere bomen op de rotonde van de Laan 1940-1945 gepland, het markeert daarmee tevens de afronding van de renovatiewerkzaamheden van de laan.

11 – Erespeld Maassluis voor organisatoren Sinterklaasintocht
Burgemeester Haan heeft de Erespeld der Gemeente uitgereikt aan de zes bestuursleden van de Stichting de Rode Mijter Company (SRMC), die elk jaar de intocht van Sinterklaas organiseert.

13 – Kerstmarkt Maassluis goed bezocht
Ongeveer vier- tot vijfduizend bezoekers zijn zondag afgekomen op de gezellige kerstmarkt in Maassluis waar ondermeer diverse acteurs rond liepen in kleding in Charles Dickensstijl.

15 – Raad is het unaniem eens met komst extra statushouders
Geen probleem bij de gemeenteraad voor de komst van 40 extra statushouders. De moeten voorlopig een plekje krijgen in Het Klooster aan de Jan Luykenstraat en vijf wisselwoningen in de flat aan de Monseigneur W.M. Bekkerslaan.

16 – Plan gevraagd voor openen bruggen over de Noordvliet
De Stichting Monstersche Sluis wil dat een aantal bruggen in de Noordvliet open gaat. De stichting noemt het ‘een absolute voorwaarde voor het welslagen van de openstelling van de sluis’.

17 – Nieuwe indoorspeeltuin geopend
Er is een indoorspeeltuin voor de jeugd geopend in de voormalige tennishal ‘Op Dreef’ aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 435. Het trampolinepark is overdag voor kinderen van 7 t/m 11 jaar en ‘s avonds voor de jeugd vanaf 12 jaar.

17 – Raad unaniem in steun voor Koningshof
Theater Koningshof krijgt een extra voorschot van 84.000 euro om te voorkomen dat er betalingsproblemen ontstaan. De gemeenteraad heeft dat door B&W voorgestelde bedrag met algemene stemmen beschikbaar gesteld.

18 – Grote Kerstboom ontstoken bij de Vloot
De oudste bewoonster van Careyn, locatie De Vloot, heeft met hulp van het jongste kind van het kinderdagverblijf de tweeduizend lichtjes van de zeven meter hoge kerstboom bij De Vloot/Albeda College ontstoken.

18 – Overeenkomst met Havenbedrijf Rotterdam over nautisch beheer Buitenhaven
Het Havenbedrijf Rotterdam, dat al geruime tijd met een schip aan de Govert van Wijnkade ligt, gaat met ingang van 1 januari 2016 voor de gemeente het nautisch beheer in de Buitenhaven uitvoeren.

19 – Nieuwe rollen voor oud burgemeester Karssen
Koos Karssen is voorgedragen als voorzitter van de Midden-Delfland vereniging en gaat tevens per 1 februari 2016 eenzelfde rol vervullen bij de Stichting Maritieme Collectie Rijnmond.

21 – Geslaagde inzameling Voedselbank
De CBS Ichthus en kinderdagverblijf Westerwind hebben een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Maassluis. De kinderen hebben levensmiddelen verzameld en verkocht op een kerstmarkt. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Voedselbank.

22 – Goedkoopste huizen staan in Maassluis
De goedkoopste huizen van de drie regiogemeenten staan in Maassluis. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de gemiddelde WOZ-waarde in Maassluis 182.000 euro bedraagt. Het landelijk gemiddelde ligt op 206.000 euro.

22 – Taakstelling huisvesten statushouders gehaald
De gemeente heeft haar taakstelling voor het huisvesten van statushouders in dit jaar, een onderkomen vinden voor 56 vluchtelingen ruim gehaald. Voor de eerste helft van volgend jaar is er een taakstelling van 38 personen.

22 – Gedenkmonument ‘de Parel’ markeert laatste rustplaats
Met het plaatsen van een monument voor verzamelgraven zijn de werkzaamheden op de Algemene begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat deze week afgerond. Het monument is een beeld van een anoniem persoon met een parel in de hand.

22 – Nieuwe gemeentesecretaris benoemd
Als opvolger voor de huidige gemeentesecretaris Arjan Korthout wordt per 1 maart 2016 Sander Duymaer van Twist uit Berkel en Rodenrijs de nieuwe gemeentesecretaris. In totaal reageerden 47 mensen op de vacature van gemeentesecretaris.

27 – Flatbewoners na brand opgevangen in moskee
Na een brand in enkele kelderboxen zijn ongeveer vijftig bewoners van een flatgebouw aan de Burgemeester Zaneveldstraat zondagavond laat opgevangen in de naburige moskee Ibrahim. De bewoners moesten hun woning verlaten wegens ernstige rookontwikkeling.

30 – File op Laan 1940-1945 als gevolg ongeluk op A4
Een ongeluk op de A4 bij het Kethelplein heeft voor verkeershinder richting de veerboot gezorgd. Door de drukte is het verkeer op diverse wegen is vastgelopen, zowel op de Laan 1940-1945 als de Industrieweg stonden lange files.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari