Februari

3 – Grote stroomuitval in Maassluis
Door een storing in een verdeelstation hebben ruim 9000 woningen in Maassluis ’s ochtends bijna een uur lang zonder stroom gezeten.

10 – Politie neemt extra maatregelen
Vanwege een inbraakgolf in Maassluis West zal de politie vaker zichtbaar zijn in de straat. Tevens koopt de gemeente een eigen mobiele camera voor de politie als preventief middel tegen overlast.

11 – Zonnepanelen maken Maassluis duurzamer
Bijna 30 huishoudens in Maassluis hebben besloten samen 336 zonnepanelensystemen aan te schaffen bij een groepsaankoop gestimuleerd door de Gemeente om de stad duurzamer te laten worden.

12 – Nieuwe plannen gaswinning stuit op verzet
De plannen van de NAM om de opbrengst van de bestaande gasputten bij Coldenhove te verhogen en nieuwe gaswinput te boren langs de A20 in Maasland stuit op verzet. D66 wil weten hoe groot de kans is dat de kans op bodemdaling en bevingen in Maassluis toeneemt vanwege deze gaswinning.

13 – Maassluise Sporters van het Jaar 2014 gehuldigd
Atleet Loek van Zevenbergen lid van AV Fortuna is benoemd tot Sportman van het Jaar en clubgenote Kristel van den Berg is uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. De 16-jarige judoka bij Mahorokan Max Wurth kreeg de prijs van Sporttalent van het jaar.

16 – Nieuw fiets- en ruiterpaden langs de Oranjeplassen
Met de aanleg van fiets– en ruiterpaden rondom de Oranjeplassen aan de Schenkeldijk krijgen de plannen om de omgeving een meer aangesloten recreatief karakter te geven gestalte. Aansluiting aan het Staelduinse Bos wordt verder mogelijk door een nieuw aangelegde brug over het Oranje kanaal.

18 – Invulling voormalige RK-kerklocatie PC-Hooftlaan stap verder
De voorlopige resultaten van het onderzoek naar de invulling van de voormalige RK-kerklocatie zijn bekend en krijgen inwoners, ondernemers en organisaties op 3 maart de gelegenheid om hierover mee te denken. Besluitvorming door de raad vindt naar verwachting in mei/juni 2015 plaats.

18 – Zwembad Dol-fijn krijgt Zwem-ABC-licentie
Zwembad Dol-fijn heeft als één van de eerste zwembaden in Nederland de licentie Zwem-ABC overhandigd gekregen. Daarmee voldoet het zwembad in Maassluis aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

19 – Maassluis krijgt weer een Grieks hotel-restaurant
Maassluis krijgt opnieuw een Grieks hotel en restaurant in het voormalig Zeemanshuis aan de Wip. Boven het restaurant komt een eenvoudig 2-sterren hotel met negen kamers.

19 – Verder ‘klappen’ in een ander Klaphuys
De wekelijkse ‘klapmiddag’ op woensdag vindt sinds kort plaats in Het Klaphuys bij de Kunst en Cultuur Academie aan de IJsvogelstraat 2. Het zat voorheen samen met de Historische Vereniging Maassluis in De Kuiperij aan de Ankerstraat.

20 – Affakkel vlam bij Coldenhove ’s nachts zichtbaar
De komende dagen wordt er op een gecontroleerde en veilige wijze afgefakkeld bij de gasput Coldenhove/Gaag bij Maasland langs de A20. Dit zal vooral ’s avonds en ’s nachts vanuit de omgeving goed zichtbaar zijn.

23 – Maassluise Muziekweek van start
De Maassluise Muziekweek (56e editie) is gestart, aan animo geen gebrek is. Ongeveer 90 muzikanten uit het land toe laten hun kunnen horen. Er is één Maassluise deelnemer op de hobo, Yelle Tanesha, begeleid door Lola Kabulova. De prijswinnaars treden vrijdag op tijdens het slotconcert in de Groote Kerk.

23 – Winnaars fotowedstrijd ‘Dit is Maassluis’ bekend
De gemeente gaat foto’s met typische Maassluise kenmerken gebruiken om de stad te promoten en schreef een fotowedstrijd uit. Uit een totaal van 190 inzendingen wonnen Mevrouw Graaf, de heer Ettinger, mevrouw Sieders en de heer Sonneveld in verschillende categorieën de fotowedstrijd ‘Dit is Maassluis’ en kregen elk een cheque van €250.

24 – Bezuinigen op veiligheid, zijn er gevolgen voor onze brandweer?
Maasluis valt onder de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, deze regio gaat verdere bezuinigingen doorvoeren. De VVD-fractie wil weten wat hiervan de consequenties voor de brandweer in Maassluis zouden kunnen zijn en heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B &W.

24 – HVM doneert aan Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’
De Historische Vereniging Maassluis heeft een cheque van €1000 overhandigd aan de Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’. De gift komt uit het Steenkistfonds, vernoemd naar de eerste voorzitter van de vereniging en is bedoeld voor steun aan projecten met een historische achtergrond, zoals in dit geval de opstartkosten van de scheepswerf.

25 – Hulp voor Zuid-Hollands veerschepen
De Socialistische Partij Zuid-Holland pleit voor een verenfonds om het voortbestaan en de beschikbaarheid van veerverbindingen waaronder het veer Maassluis-Rozenburg in Zuid-Holland te garanderen.

26 – Schansbrug weer in de problemen
De pas gereviseerde Schansbrug kampte donderdagmiddag kort met een elektrische storing. De brug stond nog gedeeltelijk omhoog toen het euvel ontstond, daarom was doorgang voor het verkeer niet mogelijk. Netbeheerder Stedin moest eraan te pas komen om het probleem op te lossen.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari