Juni

1 – Desirée Curfs: directeur van Regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS
De sociale diensten en werkleerbedrijven van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vormen – per 1 juli 2015 – regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS. Dit voert de Participatiewet uit en wil mensen met een beperking verder ontwikkelen en werkzoekenden stimuleren zodat ze weer aan het werk kunnen.

3 – Werkzaamheden aan kade Heldringstraat gestaakt
De verstevigingswerkzaamheden aan de kade bij de Heldringstraat in Maassluis zijn gestaakt. De verzakte kade is er slechter aan toe dan uit eerder onderzoek kon worden verwacht.

3 – Waterleiding gesprongen aan Mgr. W.M. Bekkerslaan
Aan de Monseigneur W.M. Bekkerslaan is door graafwerkzaamheden een waterleiding gesprongen. Daardoor zaten meerdere huishoudens enige tijd zonder water en stond de straat deels onder water.

5 – Start zomeravondconcerten door jubilerende stadsbeiaardiers
Vandaag start de serie zomeravondconcerten. Gerard de Waardt bijt het spits af met een gevarieerd programma. Stadsbeiaardiers Jan van der Zwart en Gerard de Waardt vieren dit jaar hun 40-jarig jubileum en bespelen elke week beurteling de beiaard van de Groote Kerk.

6 – Spoorbrug korte tijd defect
De spoorbrug in Maassluis is defect waardoor er geen treinen rijden tussen station Maassluis en station Hoek van Holland Strand.

11 – Bijeenkomst ontwerpbestemmingsplan Hoekse Lijn
In het stadhuis van Maassluis wordt een inloopbijeenkomst gehouden over de ombouw van de Hoekse Lijn van trein tot metro.

13 – Feestelijke opening en start verkoop Wilgenrijk
Wilgenrijk opent op feestelijke wijze de deuren van het gehele woongebied. De dag staat in het teken van kennismaken en promotie met Wilgenrijk.

15 – Hooibalen langs spoor Maassluis in de brand
De brandweer heeft afgelopen nacht de handen vol gehad aan een brand langs het treinspoor in Maassluis. Aan de Delflandsedijk lagen meerdere brandende hooibalen.

15 – Nog een buurtpreventieteam in Maassluis van start
Het vierde buurtpreventieteam in Maassluis is van start gegaan, ditmaal in de Drevenbuurt. Vrijwilligers lopen dagelijks door hun buurt om zo de ogen en oren te zijn van de gemeente en de politie.

16 – Begin aanleg Passantensteiger Schanseiland
Er is aan de Geerkade-West in Maassluis een start gemaakt met de aanleg van een passantensteiger voor pleziervaartuigen. Er is plaats voor 19 schepen met een lengte tot 15 meter en 4,5 meter breed. De officiële opening is later op 4 juli.

18 – Wethouder van der Houwen presenteert Cultuurvisie 2015-2020
Het college van B&W heeft de Cultuurvisie Maassluis 2015-2020 in concept vastgesteld. In de Cultuurvisie staan de thema’s en speerpunten voor de cultuur in Maassluis tot 2020.

19 – Stadsboulevard Laan 1940-1945 na elf weken klaar
De vernieuwde Laan 1940-1945 in Maassluis is opgeleverd. De weg heeft een flinke metamorfose ondergaan. Twee verkeerspleinen met stoplichten hebben plaatsgemaakt voor rotondes. De officiële opening volgt op 25 juni.

26 – Gaslek Kwartellaan – Merellaan
Vanmiddag is een gaslek ontstaan op de kruising van de Merellaan en de Kwartellaan. De politie heeft geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Netbeheerder Stedin probeert het lek op te sporen en te dichten.

27 – Opendag nieuwe begraafplaats Hooge Zeedijk
Tijdens de open kunt u op uw gemak een kijkje komen nemen en de omgeving ervaren. De officiële ingebruikname van de begraafplaats inclusief aula en crematorium is gepland voor de zomer van 2016.

27 – Start halve eeuw feest Kunst en Cultuur Academie
In de bibliotheek, de kunstuitleen en het Museum Maassluis, zijn ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Kunst en Cultuur Academie (KCA) mooie kunstwerken te zien.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari