November

3 – Begroting 2021-2024 unaniem aangenomen
De begroting 2021-2024 voor de gemeente Maassluis is aangenomen. In 2021 gaat het om een bedrag van zo’n 90 miljoen euro. Er wordt geld uitgegeven aan het onderhoud van bruggen, kademuren en damwanden. Zaken die dus horen in een havenstad. Er wordt ook een snelfietsroute door Maassluis aangelegd, speciaal met het oog op het toenemend aantal fietsers en ook om mensen te verleiden de fiets te nemen voor korte afstanden binnen de stad. Ook zal er een nieuwe sportzaal aan de Sportlaan worden gebouwd.
Ook zijn bezuinigingen weer nodig. Ze zijn gevonden in het verhogen van de huur voor gemeentelijke sportaccommodaties, dus hiervan zijn de sportclubs de dupe. Het gemeentehuis zal op vrijdagen voortaan gesloten zijn en aan het schoolzwemmen wordt een einde gemaakt. De gemeentelijke belastingen blijven over het algemeen gelijk. De onroerende zaakbelasting stijgt iets, maar de afvalstoffenheffing wordt weer iets goedkoper.

11 – Gemeentesecretaris Duijmaer van Twist verruilt Maassluis voor Capelle aan den IJssel
Gemeentesecretaris Sander Duijmaer van Twist verlaat aan het einde van dit jaar Maassluis en wordt per 1 januari 2021 de gemeentesecretaris van Capelle aan den IJssel. Het College van B en W en de gemeenteraad betreuren dat Duijmaer van Twist vertrekt, maar de stap naar een grotere gemeente is hem van harte gegund. De gemeente Maassluis moet dus op zoek naar een vervanger op lange termijn, maar omdat men verwacht dat die zoektocht wel even kan duren, zal eerst een interim-gemeentesecretaris worden aangesteld.

14 – Drenkeling in Maassluise haven omgekomen door ongeval
Vanavond zijn de hulpdiensten uitgerukt om een drenkeling uit de Maassluise haven te halen. De man werd uit het water gehaald en was in eerste instantie aanspreekbaar, maar later verslechterde zijn toestand zo erg, dat reanimatie niet meer mocht baten. Onderzoek wees uit dat het om een man van Poolse komaf ging, die is uitgegleden en in het water van de Haven terecht is gekomen. Van een misdrijf was geen sprake.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari