Februari

9 – Storm Ciara raast over Nederland, maar schade in Maassluis beperkt
Een primeur voor Europa: een storm met een naam. Storm Ciara raasde over het land met een wind van 9 à 10 Beaufort en windstoten tot zo’n 130 kilometer per uur. Gelukkig viel de schade voor Maassluis nogal mee. Een reclamebord op de hoek van de Noorddijk en Geerkade waaide om en viel op een daar geparkeerde auto en vier bomen moesten de strijd tegen de elementen voorgoed staken. Er waren geen persoonlijke ongelukken. Wel werd hoog water verwacht en werden de burgemeester de Jonghkade en het buitendijks gedeelte van de Govert van Wijnkade afgesloten, zodat daar niet meer geparkeerd kon worden.

20 – Dader brandstichting the Score Lounge aangehouden
De politie heeft een 15-jarige jongen uit Maassluis aangehouden, die ervan wordt verdacht in de Nieuwjaarsnacht de brand in de horecagelegenheid the Score Lounge aan het Dennendal te hebben aangestoken. De politie had bewakingsbeelden vrijgegeven waarop te zien was hoe iemand met een zwaar voorwerp de ruit van het gebouw breekt en vuurwerk naar binnen gooit. De hierdoor ontstane brand verwoestte the Score Lounge zodanig dat de eigenaar besloot het nu voor gezien te houden en de zaak niet opnieuw zal herstellen en heropenen. Ook de naastgelegen snackbar ’t Haasje werd zwaar beschadigd.

21 – Sportgala Maassluis 2019
In theater Koningshof is het jaarlijkse sportgala vanavond gehouden en een reeks aan prijzen uitgereikt aan het Maassluise crème de la crème op sportgebied. Judoka Margit de Voogd werd voor de derde achtereenvolgende keer sportvrouw van het jaar. Wielrenner Bas van der Kooij werd sportman van het jaar. Hij was helaas niet aanwezig en zijn moeder nam de honneurs waar. De badmintonners van BCM Heren 1 werden sportploeg van het jaar en de judoka’s van Mahorokan tot 18 jaar werden jeugdsportploeg van het jaar. Verder werden nog talloze aanmoedigings- en waarderingsprijzen uitgereikt. Judoka Nanco Krijthe werd aangewezen als sporttalent van 2019.

25 – Plannen voor technisch onderwijs in Maassluis in de ijskast
De plannen voor technisch onderwijs in Maassluis worden voorlopig in de ijskast gezet. Reden hiervoor is dat bedrijven onvoldoende budget hebben om in het onderwijs te investeren. Dit is de uitkomst van een onderzoek dat is gehouden naar aanleiding van een motie van de PvdA in november 2018. Het blijkt dat de vraag van bedrijven naar goed technisch geschoold personeel onverminderd groot is, maar ze niet in staat zijn om technisch onderwijs te financieren of mede te financieren. Reden van het onderzoek destijds was dat de onderwijsgroep Lentiz stopte met de vmbo-afdeling in Maassluis en zich concentreerde op de theoretische mavo, havo en vwo-afdelingen. Verantwoordelijk wethouder Fred Voskamp gaat overleg voeren met collega’s uit de regio om andere mogelijkheden te bekijken. Technisch onderwijs in Maassluis zelf is dus helaas, zeker voorlopig, van de baan.

26 – Raad van State geeft fiat voor bouwplan Noorddijk-Geerkade
De bouw van het woningproject op de hoek Noorddijk-Geerkade mag doorgang vinden van de Raad van State. Sinds 1997 is flink gesteggeld over dit woningbouwproject tussen de Gemeente Maassluis en een aantal omwonenden die hiertegen bezwaar hadden aangetekend. In 2014 gaf de rechter de omwonenden nog deels gelijk en werd het plan zoals het toen was ingediend afgeblazen. In 2016 bracht de projectontwikkelaar een nieuw plan in, waar de gemeente vergunning voor verleende. Echter gingen de omwonenden hiertegen weer in bezwaar. De omwonenden zijn bang dat ze door de bouw van de woningen nadelige gevolgen zullen ondervinden en ook parkeeroverlast gaan krijgen. De rechter gaf de gemeente in eerste instantie gelijk, maar de omwonenden tekenden beroep aan bij de hoogste bestuursrechter, de Raad van State. Die stelde de omwonenden weer in het ongelijk, zodat het plan nu definitief zijn beslag zal gaan krijgen.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari