Jaarkroniek

 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • December

  1 – Na jaren eindelijk overeenstemming over herstel kade Heldringstraat
  Na bijna vijf jaar heeft de gemeente Maassluis overeenstemming bereikt met zand- en grinthandel Van Nieuwpoort over het herstel van de kade van de Heldringstraat. Deze kade is nu al jaren afgezet omdat de kade het gewicht van mensen en auto’s niet meer kan dragen. De firma Van Nieuwpoort gebruikt de kade om zand en grint te lossen uit binnenschepen. De gemeente vond daarom dat de firma diende bij te dragen in de kosten van het herstelproject. Over de verdeling van de kosten en de manier waarop de kade moet worden hersteld is jaren gesteggeld, maar nu ligt er het plan om een taludconstructie aan te leggen over meer dan 90 procent van de kadelengte. De firma van Nieuwpoort zal haar kranen verplaatsen naar eigen terrein en zal daar financieel worden gecompenseerd. Een en ander zal nog wel even duren, want men verwacht met de voorbereidingen tot einde 2021 bezig te zijn, waarna pas kan worden begonnen met het werk.

  2 – Maassluis eert Geuzen met monument
  Vanmiddag is in het Vrijheidspark een monument onthuld ter nagedachtenis aan 23 Maassluise verzetshelden. De onthulling valt op de datum dat het precies 80 jaar is geleden dat Sjaak Boezeman door de Sicherheitsdienst werd gearresteerd. Hij werd afgevoerd naar het concentratiekamp Buchenwald en kwam daar, net als acht andere Geuzen om het leven. De negen namen van deze mannen leven voort in de straatnamen rond het Vrijheidspark. Het monument geeft deze mensen ook een gezicht. Binnenkort komt er een infobord bij te staan met uitleg over het door kunstenaar Dick Tulp ontworpen monument en ook de namen van 14 andere verzetsmensen die wel terugkeerden uit Buchenwald.

  6 – Extra camera’s in Maassluis moeten zorgen voor rustiger feestdagen
  Tijdens de jaarwisseling 2019-2020 is er minder schade aangericht in Maassluis. Dat vond burgemeester Haan een gunstige ontwikkeling die hij graag wil vasthouden. Daarom wordt dit jaar ingezet op extra preventie en toezicht. De politie zet in het district een speciaal vuurwerkteam in om verkoop en verspreiden van illegaal vuurwerk tegen te gaan. Daarnaast zal door zowel de politie als het team Handhaving & Toezicht extra worden gesurveilleerd op meldingen van vuurwerkoverlast. De politie roept ook op om illegale handel in vuurwerk te melden, want het gaat veelal om zwaar professioneel en levensgevaarlijk vuurwerk. ‘Klap op de vuurpijl’ zijn twee extra mobiele camera’s die overlastgevers gaan registreren. Jongerencentrum InBlik is op oudejaarsavond geopend tot ‘s nachts 01.00 uur, mits de coronamaatregelen dat toelaten. Door het aanbieden van activiteiten wordt geprobeerd om de jeugd toch wat extra’s aan te bieden.

  10 – Een tweede natuurspeeltuin voor de Maassluise jeugd
  De firma van Dijk uit Maasland is begonnen met de aanleg van een tweede natuurspeeltuin voor de Maassluise jeugd. De speeltuin komt dichtbij de school ‘Het Startpunt’ aan de Willem Marisweg in Maassluis-Oost. De jeugd van deze school is ook nauw betrokken bij het ontwerp van de speeltuin. Er komen meerdere watertjes, een waterspeelplek met zand en een pirateneiland. Voor de ouders komt er een picknickplaats. In 2014 is er al een natuurspeelplaats gerealiseerd langs het Scheur, nabij het metrostation Maassluis-West.

  Maanden

  December

  November

  Oktober

  September

  Augustus

  Juli

  Juni

  Mei

  April

  Maart

  Februari

  Januari