September

2 – Unitas ’63 zestig jaar jong
Handbalvereniging Unitas ’63 vierde vandaag haar zestigste verjaardag en organiseerde een dag vol leuke activiteiten. De dag begon met een heuse ‘challenge’; Alle leden vormde een slinger dwars door Maassluis, vanaf het Wipperspark, langs de Markt en door winkelcentrum Koningshoek naar Sportpark Maassluis West, waar sinds drie wordt gespeeld. Dit gaf nog maar even aan dat de meeste van de zestig jaar op het Wipperspark is gespeeld. Symbolisch werd een handbal aan elkaar doorgespeeld vanaf de oude speelplek naar de huidige locatie. De rest van de dag werd gevuld met handbalclinics door Ricardo Clarijs, de trainer van Jong Oranje met twee spelers uit zijn selectie. Verder werden herinneringen opgehaald met een reünie van huidige en oud-leden.

12 – Gemeente Maassluis doneert 1 Euro per inwoner aan Marokko
Maassluis doneert per inwoner € 1,- aan het door een verwoestende aardbeving getroffen Marokko. Hiermee werd het voorbeeld van Schiedam en Rotterdam gevolgd. In totaal wordt ruim € 35.000,- overgemaakt aan een fonds van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij zullen de gelden beheren en besteden aan wederopbouwprojecten in samenwerking met de lokale besturen in Marokko.

27 – Brand bij AVR Rozenburg zorgt voor dioxinevervuiling
De brand die vorige week AVR Rozenburg teisterde heeft gezorgd voor dioxinevervuiling in het Midden-Delflandgebied. Dat bleek uit metingen van de Milieu Ongevallendienst van het RIVM. Hierdoor werden boeren in de Zuidbuurt geadviseerd hun koeien binnen te halen en werd afgeraden eieren van hobbykippen te eten. Ook werd aangeraden eigen geteeld fruit eerst te wassen en te schillen voor consumptie. De AVR (Afvalverwerking Rijnmond) zal vanwege de brand zeker de komende maanden niet kunnen functioneren. Toch zal dit voor de vuilverwerking van Maassluis geen gevolgen hebben. Er is een voorlopig alternatief gevonden en het huisvuil zal in Roosendaal worden verwerkt.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari