November

2 – Wie wordt de nieuwe burgemeester van Maassluis?
Een zogenaamde ‘vertrouwenscommissie’, bestaande uit de fractievoorzitters van de raadsfracties in de Maassluise Raad, gaat zich de komende tijd bezighouden met het zoeken naar een nieuwe burgemeester van Maassluis. Dat moet volgend najaar voor elkaar zijn, want dan gaat de huidige, tijdelijke, burgemeester Gregor Rensen, vertrekken. Een onderdeel daarvan is het samenstellen van een profielschets; een lijst van wensen, waaraan de nieuwe burgervader moet voldoen. Bij het samenstellen van die lijst wordt de Maassluise bevolking betrokken: Men kan een bijdrage leveren door de vragenlijst op de website www.mijnburgemeestervanMaassluis.nl in te vullen. Omdat Nederland niet de mogelijkheid biedt om de burgemeester rechtstreeks te kiezen, is meedoen aan de mogelijkheden die wel worden geboden om mee te doen aan de verkiezing het beste, wat de Maassluise inwoners kunnen doen om hun keuze te uiten en ook de fractievoorzitters in de vertrouwenscommissie te steunen en te adviseren.

8 – Tour de France Femmes promotiekans voor Maassluis
Burgemeester Rensen heeft de gemeenteraad vandaag ingelicht over de plannen van het college om Maassluis deel uit te laten maken van de eerste etappe van de Tour de France Femmes, die op 12 augustus 2024 van Rotterdam naar Den Haag zal leiden. Maassluis kan meeprofiteren van alle voorpublicaties en van de live-uitzending en de nabeschouwing op televisie die avond. Die directe en indirecte voordelen wegen gemakkelijk op tegen de kosten (zo’n € 10.000,-). Hoe de exacte route door Maassluis zal worden is nog niet helemaal bekend. De werkzaamheden aan de Westlandseweg kunnen het parcours nog wel beïnvloeden. Ook zal worden onderzocht hoe het fietsgebruik in en rond Maassluis kan worden gestimuleerd door onder andere deze deelname aan de Tour de France Femmes. Het gebruik van fietsen en e-bikes, de veiligheid van fietsers in het verkeer en het dragen van fietshelmen kan daar onderdeel van zijn.

13 – Sleutels voor nieuwe bewoners GAB-laan
De eerste huurders van de 47 nieuw gebouwde sociale huurwoningen aan de G.A. Brederodelaan kregen vandaag de sleutels van hun nieuwe woning uitgereikt. De huizen vervangen hun kleine en verouderde voorgangers. De woningen zijn groter en vooral energiezuiniger. Ze worden verwarmd door een warmtepomp en verlicht door zonnepanelen. Het rioolsysteem in de wijk is volledig op de schop geweest en het rioolwater en het hemelwater wordt nu gescheiden afgevoerd. Daarom zal de straat ook bij hevige regenbuien niet meer onder water komen te staan. Alle woningen zijn al verhuurd. Het is wel fijn dat de helft van de woningen aan Maassluise starters zijn verhuurd.

21 – Sinterklaas weer in Maassluis aangekomen
Ondanks de regenval hebben de kinderen (en de ouders) van Maassluis de Goedheiligman met zijn Pieten weer een warm welkom in Maassluis geheten. Om 10.00 uur kwam zijn stoomboot de haven in varen. Ze deden een tour door de stad richting Theater Koningshof en daar konden de kinderen hem binnen, waar het lekker warm en droog was, begroeten.

29 – PVV grote winnaar Tweede Kamerverkiezingen
Vandaag werden Tweede Kamerverkiezingen gehouden, die overtuigend door de PVV van lijsttrekker Geert Wilders werden gewonnen. Ook in Maassluis kreeg de PVV de meeste stemmen, namelijk 28%, gevolgd door NSC (Nieuw Sociaal Contract) van Pieter Omtzigt en GroenLinks/PvdA van Frans Timmermans.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari