Juni

5 – Landbouwmachinebedrijf Lely bestaat 75 jaar
Het Maassluise landbouwmachinebedrijf Lely bestaat vandaag 75 jaar en dat werd met een dagvullend programma gevierd. Lely heeft momenteel wereldwijd 2300 werknemers en is de grootste werkgever in de stad Maassluis. In de diverse discussies en workshops die gedurende de dag werden gehouden kwamen natuurlijk ook de huidige problemen, waar Lely mee worstelt, aan de orde. Allereerst is het momenteel al erg moeilijk om goed opgeleid personeel te werven. Op het moment lukt dat nog net, maar voor de toekomst wordt verwacht dat dat steeds moeilijker wordt. Technisch geschoold personeel wordt door alle bedrijven uit de omtrek geworven en in die steeds kleiner wordende vijver moet, naast giganten als Shell en Esso, ook door een bescheiden firma als Lely worden gevist. Verder zijn de eisen die aan het boerenbedrijf worden gesteld qua stikstofemissie een uitdaging. Het publiek verwacht betaalbare producten in de schappen, maar de boeren moeten die wel volgens de vastgestelde eisen kunnen produceren en tegelijkertijd er toch ook een boterham aan kunnen blijven verdienen. Lely geeft aan hieraan een bijdrage te kunnen leveren. Lely richt zich op een duurzame, winstgevende en daardoor aangename toekomst van met name het melkveebedrijf; dat is de specialiteit van het bedrijf geworden de afgelopen dertig jaar.

6 – Johan Vinke nieuwe griffier Maassluis
Dhr. Johan Vinke (55) is vandaag benoemd tot griffier van de gemeente Maassluis. Hij volgt daarmee dhr. R. van der Hoek op, die met pensioen ging per 1 juni. Tot 1 augustus is een tijdelijke griffier benoemd. Op 1 augustus gaat Vinke van start in zijn nieuwe functie. Tot voor kort was hij de griffier in de gemeente Oost-Gelre. Met zijn overstap naar Maassluis keert Vinke terug naar de stad waar hij is geboren en getogen.

15 – Scouts Karel Doorman maken hun eigen ijssmaak
De landscouts van de scoutingclub Karel Doorman hebben, in samenwerking met Harald van Harald’s Homemade Icecream, een eigen ijssmaak ontwikkeld en in productie genomen. Eerst experimenteerden ze op de club met allerlei smaken en creëerden hun eigen smaak. Daarna brachten ze een bezoek aan Harald’s ijssalon op de Wip en daar werd besloten wat de uiteindelijke smaak zou worden. De basissmaak van het ijs is chocolade, dat is verrijkt met Maassluise schokkertjes, een koekje dat al enige tijd door bakkerij Holtkamp op de markt wordt gebracht. Harald heeft het ijs in productie genomen en het is dus voor het Maassluise publiek te koop.

21 – Uiverlaan voortaan 30-km zone
De Uiverlaan, de verkeersader tussen de Westlandseweg en de Merellaan, is deze week voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De Uiverlaan is een drukke straat, die al het verkeer van en naar winkelcentrum Koningshoek en Theater Koningshof moet verwerken. Bovendien moeten veel mensen de straat oversteken richting Koningshof, de bibliotheek en de aan de overzijde gevestigde winkels. Om al dat verkeer veiliger te maken en in goede banen te leiden, zal de Uiverlaan vanaf nu een 30-km zone zijn.

23 – Varend Corso en Meezingspektakel weer groot succes
Vandaag kwam het Varend Corso weer aan in de Noordvliet om aan de kades aan te meren voor een vlootschouw. Dit jaar werd de 24e editie van dit spektakel gehouden. De kades van de Noordvliet waren vol met belangstellenden die de boten kwamen bekijken; dat was mede te danken aan het fantastische zomerweer. In Maassluis werden verschillende prijzen uitgereikt. De publieksprijs ging naar de boot uit ’s Gravenzande, die dit jaar debuteerde en als thema ‘Soldaat van Oranje’ had. Na afloop van de vlootschouw werd het publiek op het evenemententerrein bij ‘Schuurhof’ getrakteerd op het traditionele Meezingspektakel. Er werd door drie koren aan meegewerkt en zowel de warming-up als de afterparty werden door Anne-Marie Boekelman geleid. Om 23.30 uur eindigde een fantastische vrijdagavond.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari