Juli

4 – Bouwer ‘de Rederij’ moet schade Monstersche Sluis betalen
De door de Stichting Monstersche Sluis aangespannen rechtzaak tegen de bouwer/projectontwikkelaar van het woningcomplex ‘de Rederij’ aan de Geerkade is succesvol geweest. Door het parkeren van een dieplader boven op de Monstersche Sluis waren scheuren in het gewelf van dit monument ontstaan. Om te zorgen dat niet meer schade ontstond, had de Stichting Monstersche Sluis al eerder besloten de schade voorlopig op eigen kosten te herstellen. De rechter was het met de Stichting eens dat de schade te wijten was aan de (te) zware dieplader en dat de bouwer van Zanten daarom de gemaakte kosten moet vergoeden. Bovendien werd de bouwer tot het betalen van de proceskosten veroordeeld.

5 – Damen wordt nieuwe exploitant veer Maassluis-Rozenburg
Vandaag stemde de Provincie Zuid-Holland in met het voorstel dat de rederij Damen de nieuwe tijdelijke exploitant wordt van het veer Maassluis-Rozenburg als opvolger van de vorige maand failliet gegane Aquaswets (Blue Amigo). De bedoeling is dat Damen uit de failliete boedel van Aquaswets de veerboot ‘Blankenburg’ zal aankopen. Van de Provincie ontvangt Damen dan 1 miljoen euro om de reparaties te betalen. Dat herstel gaat naar verwachting 6 tot 8 weken duren. Daarna kan de veerdienst voor auto’s weer worden hersteld. Tot die tijd blijft Damen in samenwerking met de Roeiersvereniging ‘Eendracht’ het fiets/voetgangersveer onderhouden. Als het schip van RVE niet beschikbaar is, zullen bussen worden ingezet.

10 – Splinternieuw Fransiscus Maassluis opent haar deuren
Vandaag is het nieuwe gebouw van de buitenpolikliniek Fransiscus Maassluis geopend. Het gebouw ligt op de begane grond van het nieuwe seniorenwoningencomplex ‘de Vlootschouwer’ en komt in de plaats van het oude gebouw in gezondheidsgebouw ‘de Vloot’. Dit gebouw was na tientallen jaren trouwe dienst toe aan vervanging. De patiënten kunnen nu voor een veel groter scala aan behandelingen en specialistische zorg terecht in Fransiscus Maassluis. Ook is het pakket uitgebreid met rontgendiagnostiek, echografie en kleine chirurgische behandelingen. Men kan na afspraak terecht voor een keur aan specialisten die spreekuur houden in het nieuwe gezondheidscentrum.

Maanden

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari